top of page

Body-Mind-Soul

Spirituele zelfzorg

Je bestaat niet alleen uit een fysiek lichaam..je bent een drie-eenheid. Een lichaam maar ook een geest en nog je ziel....en met zijn drietjes werken ze samen...kunnen ze niet zonder elkaar en beïnvloeden elkaar.

Ik schreef er het blog: Drie eenheid mandala: body, mind and soul al eens over

en hier kun je hem ook beluisteren

De mens is een multidimensionaal, veelzijdig organisme. In de gezondheidszorg is gebleken dat de mens op alle niveaus moet worden behandeld om een ​​staat van homeostase en gezondheid te bevorderen. Een mens bestaat uit een fysiek lichaam, een etherische geest en een geest die bestaat op de fijne lijn tussen de spirituele en fysieke werelden.

Het Soul-deel mist in het 'behandelplan' van onze westerse wereld vaak...daar mag je zelf naar op zoek. Gelukkig komt daar steeds meer bewustwording in en dat zet ons op een spirituele zoektocht en die is net als andere 'behandelplannen' voor iedereen uniek. Met daarbij niet de 'arts' of 'deskundige' als dirigent maar jijzelf.

Je lichaam is niet alleen 'zelf-genezend' ook jij weet als geen ander

wat goed is voor je ziel, je soul.

De term spirituele zelfzorg omvat het mooi.

Spiritualiteit gaat over beZIELd leven: bewust en betekenisvol.

Spirituele zelfzorg leidt tot zingeving, innerlijke groei, acceptatie en verbondenheid. Het gaat over de verbinding met iets groters dan jezelf en juist ook met jezelf. Het is niets mysterieus tenzij je jezelf als een mysterieus wezen beschouwt.

Ik schrijf op de pagina: "Spiritualiteit" al dingen maar wil hier graag met je delen wat voor hulpmiddelen je kunt inzetten, maar vooral degene mij hebben geholpen en nog steeds helpen: voor het 'helen' van 'foute' overtuigingen, gevoelens van schuld, schaamte. 

Dit door dankbaarheid, vergeving, overtuigingen doorzien en loslaten, compassie onderdeel te maken van je leven. In combinatie met het mandala tekenen wat weer een spiegel is voor wat er speelt in mijn onderbewuste

Body-mind and soul 20:03:18Sonja Jacobi
00:00 / 11:51
bottom of page