top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Het licht van zelfliefde in je mandala

Mijn spirituele reis begon met dat de basis van 'gelukkig' zijn begint met het leren van zelfliefde. Dat zorgt voor een toestand van 'in balans zijn' en in een vorig blog noemde ik al: dat je voor balans souplesse moet/mag hebben en angst en onwetendheid los mag laten. Hoe doe je dat dan? Door eerst goed voor jezelf te zorgen en dat begint met liefde voor jezelf. Door te onderzoeken wat goed is voor jou, wat jij nodig hebt van jezelf (en van de ander) zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf komt, je steeds meer ontdekt wie of wat je bent....

Gisteren gingen we met de 21e weer over van het donker naar het Licht...


10 geboden van zelfliefde


Tijdens mijn eerste ervaring: yin-yoga les een yoga methode waarbij je wat langer in een, naar de bedoeling is, ontspannen houding (asana) verblijft leest de yogadocent de 10 geboden van zelfliefde voor van Peter den Haring. En, Ohhhh... zo voorgelezen, terwijl jij met je arm op een vreemde manier achter je op je zij ligt (ja echt!) en je verwoede pogingen doet om je te ontspannen: wel een rek mag voelen maar geen pijn, naar de punten ademend waar je die spanning los mag laten.....komen deze geboden toch wel binnen....


Oude koeien


Waar je weerstand zit, wat weerstand oproept, daar zit je les. De Yogadocent herhaalt wat ik herken maar ik weet ook dat als er iets voorbij komt wat ooit weerstand opriep maar reeds 'verteerd' is er een lach boven komt borrelen. Heerlijk!

(Ik neem je straks verder mee in dit verteringsproces)

Bij gebod 7. IK HOUD MIJN AANDACHT IN HET NU komt als eerste de zin:

"Ouwe koeien horen in de sloot"


Zuiveren van energie


Haha, ik weet in mijn houding van dat moment een hele! dikke! vette! glimlach te produceren. Die had ik nodig, zat die ochtend bij het wakker worden in wat oude energie maar bij het horen van deze zin weet ik die energie weer af te schudden: niet alleen mentaal maar nu ook energetisch...ik voel dat mijn lach zuiverend werkt voor die negatieve energie..


Meditatie challenge

Afgelopen weken volgde ik een 21 dagen meditatie challenge The power of one van de I'am academie. De kracht van deze meditaties is om dit met een groep te doen, gelijktijdig een energieveld weg te zetten. De meditatie is echter om 6:30 in de ochtend en omdat het best een uitdaging is om elke dag op die tijd klaar te zitten doe ik dit samen met een groepje lieve mensen om elkaar te steunen en te motiveren. We hebben een heerlijke energie.


Weerstand


We zitten al op dag 17, en deze meditatie eindigt met een I'am prayer en Marjolijn : sluit af met de woorden:

"Uw wil geschiedde, gelijk in de hemel, zo ook op aarde" Het zijn een paar regels uit het "onze vader".

Ze zegt erbij om "even te voelen" wat deze woorden met je doen en ze proberen te horen zonder de eventuele weerstand die je ontmoet.


Het onze vader


Ik snap wat ze bedoelt, als je me dit een jaar geleden had gezegd, dan had ik ook door een laag van weerstand heen gemoeten maar ik zit er nu ook weer met die vette glimlach. Sinds het lezen van enkele boeken over de Katharen ben ik het 'christelijke geloof' van een andere kant gaan bekijken en ik kwam ook in aanraking met een interpretatie van het 'onze vader' die me het gebed ook 'in-een-ander-licht-liet-gaan-zien'.


De religie van de kerk vs het christendom


De kerk heeft ons een heel eigen interpretatie gegeven van het leven van Jezus. De reden dat de man Jezus of Yeshua leefde was niet om onze schulden op ons te nemen maar ons te bevrijden van onze 'beperkte zelf'. Hij was zich bewust van al zijn potentie en wist dat wat hij heeft gedaan, wij ook kunnen. Hij was ook degene die ons het gebed van 'Het onze Vader" leerde. En hoewel de bijbel in alle jaren door veel vertalingsperikelen uit zijn ware context is getrokken is dit gebed het dichtst bij zichzelf gebleven.


In de chakra's


In de mooie bewustwording die ik tegenkwam, neemt die me mee in het gedachtengoed dat de zinnen van het 'onze vader' verbonden zijn met de chakra's in ons lichaam. Als je het onze vader opzegt terwijl je, die chakra's bij langs gaat, krijgt het gebed een heel andere betekenis dan het monotoon, betekenisloos opdreunen van een gebed met de energie die "de kerk" er aan geeft. Ik heb deze inspiratie overgenomen en bewaard, helaas weet ik niet meer waar ik het precies vond in het web van het internet 😉

Onze vader
.pdf
Download PDF • 48KB

De wereld Andersom


Als je het onze vader net hebt gelezen en hopelijk meegedaan dan ontdek je dat het gebed eigenlijk net andersom gaat dan hoe je normaal je chakra's 'bij langs gaat' Dat deed me afvragen waarom.... wij denken dat we mensen zijn 'die verlicht moeten worden' en gaan dus van het aarde/wortel-chakra naar het kruin/kroon-chakra.. Maar wat als het net andersom is? en we eigenlijk verlichte wezens zijn met een aardse beleving? dan is het juist nodig om deze "verlichtheid" hier op aarde te verankeren, te aarden..

Andersom: Dat gevoel heb ik de laatste tijd bij alles speelt in de buitenwereld en misschien mogen we alles wat ons geleerd is in dat Licht gaan bekijken..

De meeste vormen van meditatie zijn erop gericht om je bewustzijn te 'verhogen'.

Je begint vaak met aarden en ademhalen en werkt zo langzaam omhoog naar het licht. En hoewel dat belangrijk en prachtig is, kan dit ook leiden tot wat wel eens een 'spirituele bypass' wordt genoemd: vluchten in het licht. Tijn leert je in deze meditatie workshop om het prachtige licht dat jij bent te verankeren in de aardse realiteit. Hierdoor breng je intentie, bewustzijn en flow in alles wat je doet.


Geef ons heden...

Maar goed, even terug naar het verteren....

De zin: geef ons heden ons dagelijks brood. Brengt je bij het derde chakra, je zonnevlecht. Tussen je navel en maagkuiltje in, waar je kracht zit, en in de buurt van je maag....Ik kon niets met die zin....totdat ik besefte dat 'brood eten' vertering nodig heeft, een verwerkingsproces mag door maken. En dat je het brood kunt zien als een issue of probleem die je in het leven tegenkomt en verteert mag worden.


Verteren


Verteren is een ander woord voor verweken, processen. En dat is het tegengestelde dan 'parkeren' dus tijdelijk ergens wegzetten terwijl je er niets mee doet. Of een andere: negeren, dus net doen of het er niet is. Dit laatste is ons geleerd, voor al betreffende emoties: 'Niet aanstellen, hup doorgaan, doe maar net of er niets gebeurt is! dan ga je voorbij aan het verwerkingsproces en komt je het ergens later in je leven weer tegen.

Het zijn allemaal 'kwetsuren van het ego, het ikje' dat we allemaal bij ons dragen. Deze podcast van Oersterk met Vera Helleman gaat over als je je emoties ergens parkeert en dus negeert...dan gaat je lichaam protesteren...


Het ego-ikje


Het zonnevlecht-chakra is het centrum van alle aspecten van je persoonlijkheid en ego. Nodig voor het overleven in het aardse bestaan, maar om je hartchakra te activeren moet je dit ego ook weer los kunnen laten....en dus eerst verteren en processen van het ego en je persoonlijkheid...en vandaar dus dat brood.....het cirkeltje weer rond.

Mijn mandala


Mijn mandala is een teken-je-mee opdracht van Ada Bouwman, waar ik het in de vorige blogs al twee mandala mee maakte en uitkwam bij een zielester,- en aardesterchakra mandala. Dit keer liep het niet zo soepel als ik hoopte, met het start ontwerp schoot ik meteen al vast: Hoe moet ik hiermee verder!? Misschien was het omdat de aardester nog af mocht en daar ben ik dan ook eerst mee verder gegaan.


Inspiratie


De inspiratie kwam toen een Engel een link deelde over het Wichtel mannetje... ik het grappige mannetje in mijn mandala plaatste en de rest daaruit mocht vouwen, mocht groeien..

Het wichtelmannetje is een goedaardige huisgeest, die staat voor naastenliefde, warmte en gezelligheid. Het is in de Scandinavische landen traditie om op Sint Maarten (11 november) lootjes te trekken. Voor degene die jij hebt getrokken ga je de komende tijd stiekem wichtelen, alsof je zelf een klein wichtelmannetje bent door een klein liefdevol gebaar voor iemand te doen.


Zelfliefde in een ander Licht


Oh dat vind ik een super intentie, lootjes trekken en daarbij iets doen voor een ander zonder dat deze eigenlijk weet wie dat doet....daarmee kom ik tot het 10e gebod van zelfliefde:

10. IK HOUD ZIELSVEEL VEEL VAN MIJZELF EN IK MAG ZIJN ZOALS IK BEN

Daarom kan ik ook van andere mensen houden.

Net zoals ik houd van dieren, planten, bomen, rotsen. En alles houdt van mij.

Overal is overvloed voor wie het kan zien. De zon en de maan beminnen mij.

Alles is Liefde en ik ben er een deeltje van.

Voor dit jaar kwam de wichtel-suggestie te laat maar het is een prachtig gebaar volgend jaar deze traditie te introduceren en Ik heb de tekst van de link over het wichtelen bij de mandala gedaan en hopelijk is deze mandala een mooie reminder daarvoor...

(en een herinnering in mijn agenda😉) ...

Toch ik ben alvast aan 'het wichtelen' geweest in dit blog...hopelijk kun je alle 'cadeautjes' vinden en waarderen...en jij kunt ook 'wichtelen' als je helemaal doorscrolt naar het einde van het blog!


Mijn Kerstwensen

Voor nu wens ik jullie allemaal, fijne liefdevolle verlichte Kerstdagen, waarbij je bezig kunt zijn met wat echt belangrijk is voor jezelf en daarmee ook voor je geliefden.

Beseffen wat het meest waardevolle is wat je hebt en wat je kunt geven...

Je los kunt maken van wat er in de buitenwereld speelt, wat je daarvan moet vinden, wie jouw leven bepaald en daar op jouw manier omheen/tussendoor of langs kunt leven...daarbij los mag laten wat je niet meer dient en je kunt richten op een wereld die je voor jezelf wenst...

In verbondenheid met elkaar en zo met een sterk gevoel van zelfliefde het nieuwe jaar in kunt gaan!


En die van de engelen..


28 blogs later kan ik voor 2022 het niet laten hetzelfde te doen:


Engelen getal 2022, dit bevat maar liefst 3x het getal 2 wat zijn vibratie ontleent aan dualiteit, balans en adaptief vermogen, diplomatie en co-operatie, geloof en vertrouwen en je levensdoel dienen. Het is ook het nummer van partnerschappen, liefde en familie.

Getal 0 relateert tot het ontwikkelen van je eigen spiritualiteit en resoneert met potentieel en/of keuze, eeuwigheid, oneindigheid, eenheid, heelheid, voortdurende cycli en stroom, en het beginpunt. Nummer 2022 resoneert met balans, geloof, manifesteert wonderen en nieuwe kansen.


Nummer 2022 kan de meest ambitieuze dromen werkelijkheid maken en herinnert je eraan om het grotere geheel te zien en te werken met de details die nodig zijn om dat plaatje compleet te maken. Neem een ​​evenwichtige, harmonieuze en vredige houding aan op alle gebieden van je leven en vertrouw erop dat alles op de lange termijn ten goede komt. Steek je energie niet in negatieve gedachten of overtuigingen. Onthoud dat niets bij toeval gebeurt en alles gebeurt met een reden, dus houd een positieve houding aan en je zult positieve resultaten vinden op alle niveaus.


Nummer 2022 moedigt je ook aan om te mediteren en na te denken over je spirituele levenspad en zielsdoel. Neem de tijd om naar je intuïtie en innerlijke wijsheid te luisteren en dienovereenkomstig actie te ondernemen. Je hebt veel te bereiken, en met toewijding, geduld en gratie zul je in staat zijn om je gewenste resultaten op alle niveaus succesvol te manifesteren. Houd vast aan je overtuigingen die voortkomen uit liefde en behoud een optimistische kijk en een positieve houding terwijl je dingen tot vervulling brengt op zowel het spirituele als het materiële vlak.


Nummer 2022 herinnert ons er ook aan dat engelen onder ons wandelen, indruk op ons maken met hun liefde en ons leiden met hun wijsheid.


Prachtige lieve lezers,

Bedankt ook dit jaar weer voor het lezen van mijn blog en ik hoop in 2022 weer heerlijk verder te mogen ontdekken naar de blogs in mijn mandala's en je daarmee te plezieren!


Zou je graag willen dat je terug kunt 'wichtelen'? gewoon omdat ik je inspireer met wat ik schrijf en met je deel?

Ik zou het enorm waarderen als je mij zou willen steunen door een donatie te geven, met een kleine gift gaat mijn licht al feller stralen!


Ik heb een donatieverzoek gemaakt voor Kerst 2021.

Je kunt het bedrag aanpassen en met elke bank in Nederland betalen.

Dank je wel! 💕
163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page