top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De prayer van je mandala

Een Prayer? Wat is een Prayer zul je nu misschien denken.... een paar weken geleden noemde ik het ook al. Nu, Prayer is gewoon het engelse woord voor gebed. Iemand die opgevoed is met een religieuze achtergrond weet wat het is. Maar ik moet zeggen dat ik het woord gebed met iets heel anders associeer dan Prayer. Dat komt omdat er oude patronen, waarden en overtuigingen kleven aan de invulling die er voor mij vroeger aan zijn gegeven. Ik spreek dan liever over prayer want door er een andere naam aan te geven, heb je er meteen een andere associatie bij en veranderd de energie...


Tegen jezelf praten


Toen ik klein was werd mij geleerd dat 'het hardop tegen jezelf praten' beschouwd werd als 'abnormaal' dan 'spoorde je niet' en dat is lang bij me gebleven...tot de tijd van mobiele telefoons en headphone oortjes....nu praten er heel veel mensen zomaar 'in de lucht' tenminste zo lijkt het omdat de mobiele telefoon in de zak zit en de oortjes soms vrijwel onzichtbaar zijn. Zo hoorde ik laatst een dame een hele discussie houden tegen het fruit en groente, dat ze niet met hun vriendjes mochten spelen als ze hun huiswerk nog niet af hadden 😱😂


Goed advies


Mijn man praat graag tegen zichzelf terwijl hij ergens mee bezig is, soms wel onhandig als je in de buurt bent, want als iemand tegen zichzelf praat verwacht hij eigenlijk geen antwoord van jou, maar als het wel iets tegen jou is dan weer wel....en het verschil is soms lastig uit elkaar te houden. Maar iemands eigen-aardigheden, daar raak je aan gewend en leer je mee om te gaan. Een paar jaar geleden deelde ik een quote met hem waar hij zich helemaal in kon vinden 😉Een prayer of gebed is eigenlijk ook zoiets...advies vragen van 'de expert' en bidden is geen ritueel dat afhankelijk is van het sluiten van onze ogen en het opzetten van heilige gezichten. We hoeven niet te knielen of te zitten. We kunnen bidden terwijl we lopen, rijden of werken. Je expert ofwel je goddelijke zelf, reageert op een hulpkreet van twee woorden midden op een drukke middag. Bidden hoeft niet ingewikkeld te zijn, niet afhankelijk van een gebouw of plaats. Of je nu gelooft of er 'iemand' naar je luistert of niet....het gaat om jouw energie, je intentie op dat moment en waar je wilt dat je energie naar toe gaat..


De ho'onopono


De ho'oponopono is er een mooi voorbeeld van, het is een soort kleine prayer met een mooie kracht. Een prayer is voor mij dan ook een energie, een intentie, een trilling die je wenst voor jezelf, een ander of voor de wereld.....net als het zetten van een intentie...of het uitspreken van een affirmatie.

Als je wel eens hebt gewerkt of nog werkt met de ho'oponopono, een affirmatie of intentie dan is het doen van prayers een mooi vervolg hierop.

Lees ook de blogs over de ho'oponopono er nog maar eens over

I AM


Met een prayer doe je een beroep op je innerlijke kracht en spreek je je volmaakte levensenergie die je bent aan. Op deze manier manifesteer je wat je in je dromen voor je ziet.

Het boek I AM van Susan Shumsky staat vol met Prayers en je kunt het gebruiken als een soort inspiratie kaartendeck, dat wil zeggen: leg je vraag/issue voor en sla het boek open op een willekeurige bladzijde en kijk en ervaar wat het antwoord is wat je krijgt, de Prayer, ook al lijkt hij 'voor nu onlogisch' is degene die je nodig hebt om te doen of te 'helen'..


Affirmatie


In het boek staan niet alleen Prayers maar ook affirmaties, ze helpen je autonoom te blijven , wat inhoud dat jij je realiseert dat jij in controle bent van je leven en het pad wat je bewandeld. Veel mensen laten zich beïnvloeden door anderen om hen heen. Ze raken dan hun richting en het vertrouwen op hun eigen intuïtie te varen. Gewoonten, voorwaarden patronen en geloofssystemen houden je in gevangenschap en Prayers en affirmaties kunnen je helpen deze weer te transformeren en terug te komen bij je eigen autonome I AM.


Je mandala


Je mandala is een mooie manier om je bewust te worden van je beperkende gewoonten en gedachten. Mandala tekenen daagt je uit om hierin te ontdekken, te groeien en je bewust te worden wat je allemaal in je hebt. Het stimuleert niet alleen je fysieke tekenkunsten en kleurvaardigheden maar ook je creativiteit en daarmee tegelijk je flexibiliteit. Hoe flexibeler je geest is...hoe makkelijker je komt bij je autonome zelf. Ik kwam er een mooi woord voor tegen: Spirituele intelligentie.

Spirituele intelligentie is de motor die je persoonlijke groei aandrijft, waarmee je bepaalt wat echt bij jou past en die je in staat stelt de juiste keuzes in je leven te maken.

Is dat geen mooie reden om Prayers te doen?


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page