Mijn boekenplank 

Ik ben een waar 'leeskonijn', honderden boeken heb ik al verslonden

Mijn moeder vertelde me dat ik vroeger,

nog voor ik kon lezen een boekje onder mijn kussen wilde om in te kunnen lezen.

Nog lees ik bijna iedere avond voor het slapen gaan 

Waar ik vroeger meer romans, detectives, op geschiedenis gebaseerde verhalen en fantasy boeken las,

lees ik tegenwoordig meer boeken met een spirituele twist

Ook natuurlijk boeken die een link naar de mandala of synchroniciteit hebben zijn favoriet! 

Ze zijn voor mij ook een bron van inspiratie 

voor het maken van mandala's 

maar natuurlijk ook voor het schrijven van Blogs..

Wil je weten wat ik op mijn boekenplank heb staan en

Wat ik op dit moment aan het lezen ben?

(Klik je op de boeken dan wordt je verwezen naar de website van bol.com 

Het liefdesvaccin

‘Makkelijker kunnen we gezondheid niet maken, leuker wel! Dit is niet het einde der tijden, maar het begin van een nieuwe tijd. Het is niet nodig dat we tegenover elkaar komen te staan. Het is niet nodig dat we zo verharden. In wezen willen we allemaal hetzelfde. Verbinding, liefde, gezondheid en vrijheid, in een wereld die zachter wordt in plaats van harder.' Geert Kimpen en Michelle Shanti brouwden een vaccin dat kan helpen om ons klaar te maken voor de nieuwe wereld.

Reis van de Ziel

Aan het lezen: Dit boek werd gratis aangeboden en dat sla ik niet af....

Spirituele Psychologie

Wij zien onszelf als menselijke wezens die zoeken naar spiritueel ontwaken. Terwijl wij in feite spirituele wezens zijn die proberen om op een goede manier om te gaan met het menselijk ontwaken... maar welke opdracht hebben we werkelijk gekozen voor onszelf? dit boek helpt met het ontdekken alhoewel ik een pendel gebruikt heb om daar achter te komen in plaats van de vragenlijst...Ik moet zeggen.....spot on! ( je hebt trouwens vaak meerdere lessen)

Zielenreis

In dit opmerkelijke boek presenteert dr. Michael Newton verslagen uit de eerste hand van negenentwintig mensen, over de reis die hun ziel heeft gemaakt. Met regressietherapie (''Life Between Lives'') brengt Newton mensen onder diepe hypnose terug naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten, om vervolgens te vertellen hoe deze wereld waar we heengaan eruitziet, wat we doen als zielen en waarom we terugkeren in een bepaald lichaam. Gelezen naar aanleiding van een eigen regressiereis.

Eindeloos

Een mooie roman over levenslessen, het gebruik van het collectieve veld en natuurlijk een rol voor de 'schepper' van deze wetenschap, Carl Jung..en die naam prikkelde natuurlijk mijn interesse in dit boek..

Het meisje dat a/d oever verscheen

Op de zesde dag na de geboorte tekent godin Satwai bij elk mens zijn levenslot op het voorhoofd. Een mooie roman over het levenspad, soms met een omweg kom je toch bij hetgeen voor jou bestemd is...

Labyrinten en mandala's

Dit boek trok mij aan vanwege mijn blog over het lopen van een mandala, het is niet echt een gezellig leesboek maar het bevat wel informatie die me prikkelde, ik ga het zeker gebruiken als bron voor dingen in mijn blogs..

Op zoek naar de hemel

In het verre oosten leren mediteren, dan een pelgrimage naar Santiago de Compostella en een ontroerend verhaal over een meisje in Auschwitz. Over het volgen van het pad van je hart en het geheim ontdekken van een gelukkig leven. De reis naar binnen is de mooiste reis die je kunt maken....kortom een boek dat in alle opzichten met me resoneert.....

Spel tussen bewuste & onderbewuste

Nog te lezen: Ons leven wordt bepaald door de kwaliteit van ons bewustzijn. Dat bewustzijn zou men als een magneet kunnen beschouwen die allerlei personen en omstandigheden aantrekt die bij dat type bewustzijn horen. Zo ontstaan er clubs, groepen en verenigingen van mensen, die zich tot elkaar aangetrokken voelen. We kunnen ons bewustzijn en zodoende ook ons leven bewust beïnvloeden, bijvoorbeeld door middel van positief denken. Ik denk wel dat je snapt waarom ik dit boek in de kast heb staan.

De eeuwige wereld

Dit boek onthult Keltische geheimen die in de tijd bewaard zijn gebleven. Laat je meevoeren door het aangrijpende verhaal over alles, wat ons leven waardevol maakt. Dat ik fan ben van de schrijver Hans Peter Roel heb je inmiddels wel door denk ik... Ik heb hem leren kennen door de kinderboeken van Dio

Sensitieve Intelligentie

De sensitief intelligente mens is een bewust waarnemende mens. Hij ziet, weet en voelt dat we op weg zijn naar een hoger en zuiverder waarnemen vanuit de intelligentie van de ziel. Introspectie, empathie en het vermogen tot mededogen zijn kwaliteiten van de sensitief intelligente mens, in wie hooggevoeligheid en inspiratie herkenbaar zijn.

De helende reis

Brandon Bays heeft samengewerkt met grote meesters als Deepak Chopra en Wayne Dyer. In 1992 werd ze ernstig ziek en de diagnose stimuleerde haar om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Zeven weken later was ze genezen: zonder medicijnen, zonder operatie. Maar het verhaal van Brandon houdt daar niet op. In de jaren na haar genezing zocht ze een methode waarin haar ervaring zodanig verwerkt was, dat daarmee ook andere mensen een helende reis kunnen maken.

De vierde dimensie

De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Het geheim van mijn vader

De geschiedenis van de toekomst wordt nu gemaakt Het geheim van mijn vader is het bijzondere en aangrijpende verhaal over Roderick de Brauw van Assem. In Schotland komt hij in contact met een geheim broederschap. Daar leert hij het geheim van zijn vader kennen en begint zijn spirituele avontuur. Gaat het Roderick lukken om de zware beproevingen te doorstaan? Pas dan kan hij leiding geven aan een wereldwijde organisatie die alles in het werk zet om de om onze aarde van de ondergang te redden.

Engelen getallen

Waarom zie ik altijd dezelfde getallen, waar ik ook ben? Dit is een van de meest gestelde vragen tijdens Doreens workshops. In Getallen van de engelen legt ze uit dat de engelen ons boodschappen sturen. Het kan zijn dat je vaak dezelfde getallen ziet wanneer je naar een klok kijkt of een telefoonnummer opzoekt. Deze handige gids biedt een interpretatie van de getallen 0 tot 999.

Het universum staat achter je

Laat je meevoeren door je energie en ware kracht als je niet lekker in je vel zit, door synchroniciteit en ondersteuning als je de weg kwijt bent, door veiligheid als je met onzekerheid wordt geconfronteerd en door vreugde als je door pijn wordt geteisterd. Een praktisch werkboek waarin Gabrielle je meeneemt door verhalen en oefeningen in loslaten van de behoefte aan controle, zodat we ons kunnen ontspannen in een gevoel van zekerheid en vrijheid, en stoppen met het najagen van levensdoelen

Gift from Eykis

Hoe zou een intelligente bezoeker van een andere planeet reageren op het leven op aarde? Zouden we de aanwezigheid en het uitzicht van die bezoeker verwelkomen? Zijn we klaar voor zo'n open uitwisseling? Dyer combineert sciencefiction, spiritualiteit en filosofie met wijsheid, humor en gewoon gezond verstand en vertelt het verhaal van twee vreedzame wezens uit verschillende werelden die samenwerken om het welzijn van iedereen te verbeteren.

De alchemist

Een van de eerste boeken die grote indruk op me maakte en toch wel aan het begin van mijn spirituele reiswieg heeft gestaan. Heb hem al een paar keer gelezen, voorgelezen aan mijn man en geluisterd op weg naar vakantie...hij zit vol met wijsheden en je hoort/leest elke keer weer nieuwe dingen! Alle boeken van Paolo Coellho heb ik gelezen maar deze blijft favoriet.

En natuurlijk ook een deel van mijn mandala boeken...

1/1
Logo mandalavereniging.png

Lid van               juli 2018