top of page

Mijn boekenplank 

Ik ben een waar 'leeskonijn', honderden boeken heb ik al verslonden

Mijn moeder vertelde me dat ik vroeger,

nog voor ik kon lezen een boekje onder mijn kussen wilde om in te kunnen lezen.

Nog lees ik bijna iedere avond voor het slapen gaan 

Waar ik vroeger meer romans, detectives, op geschiedenis gebaseerde verhalen en fantasy boeken las,

lees ik tegenwoordig meer boeken met een spirituele twist

Ook natuurlijk boeken die een link naar de mandala of synchroniciteit hebben zijn favoriet! 

Ze zijn voor mij ook een bron van inspiratie 

voor het maken van mandala's 

maar natuurlijk ook voor het schrijven van Blogs..

Wil je weten wat ik op mijn boekenplank heb staan en

Wat ik op dit moment aan het lezen ben?

(Mocht ik een bepaald boek in mijn blogs noemen dan zet ik bij het boek een link naar het blog,

door te klikken op de afbeelding kom je bij de omschrijving en

klik dan op: Go to link dan kom je uit bij het blog maar soms bij een andere leuke link 😊)

Het geheime avondmaal

Het is 1497. De geniale kunstenaar Leonardo da Vinci werkt in Milaan aan Het Laatste Avondmaal, een schildering die voor grote opschudding zorgt. Tegelijkertijd circuleren er anonieme brieven van de Profeet met de voorspelling dat de stad aan rampspoed ten onder zal gaan. Paus Alexander VI geeft inquisiteur Agustin Leyre de opdracht om de Profeet te ontmaskeren en de rust in de stad te herstellen. Maar dan vinden enkele pelgrims, die naar Milaan waren gekomen om Da Vinci aan het werk te zien, de

Eerlijk kijkjen naar jezelf

Echte levenswijsheid ontstaat wanneer mensen de moed hebben om kritisch naar zichzelf te kijken De échte (levens)wijsheid ontstaat daar, waar mensen de moed hebben om kritisch naar zichzelf te kijken. Er worden eenvoudige, maar doeltreffende oefeningen gegeven om jezelf te leren kennen, om je ego en je zintuigen als het ware opnieuw op te voeden. Daarbij leer je ook nog eens je eigen karma op het spoor te komen, en zodoende inzicht te krijgen in de diepere en verborgen achtergronden van je leven

Gnosis en Gnostiek

De vondst van oude gnostische teksten uit de begintijd van het christendom bracht een schokgolf teweeg. Ze waren in de vierde eeuw door de kerk verboden en hadden vernietigd moeten worden. Monniken van een klooster bij Nag Hammadi verstopten ze. Het duurde nog tot 1945 tot ze weer gevonden werden. Uit die teksten komen een heel andere Jezus en een heel andere visie op de mens tevoorschijn. Jezus is daar een boodschapper die de mens oproept zichzelf te herinneren: `Mens sta op en herinner jezelf!

Het geheim van Shambhala

Het geheim van Shambhala, het vervolg op het avontuur dat begon in De Celestijnse belofte en doorliep in Het tiende inzicht, begint met de zoektocht naar het legendarische Tibetaans-boeddhistisch Utopia Shambhala, beter bekend als Shangri-La. Het is een magische plek die niet alleen werkelijk bestaat, maar ook voorbeschikt is om in onze tijd gevonden en begrepen te worden.

Het tiende inzicht

Realiseer je dat controle en dominantie jou en anderen niet helpt. Word je er bewust van dat je een droom hebt en een bestemming om te vervullen. Word je er bewust van dat vele van je gedachten en acties begeleid worden. Realiseer je dat sommige mensen het antwoord hebben dat je zoekt. Het kunnen begrijpen dat de mensheid op reis is naar het kunnen leven in harmonie met elkaar en de natuur, en dat de wereld zich ontwikkelt over 1000 jaar tot een paradijs.

De celestijnse belofte

Het speelt zich af in de Celestijnse Vallei, waar de Maya ruïnes staan die zouden rond 1600 de Inca's daar hebben verdreven met achterlating van de manuscripten over de 9 inzichten. Word bewust van synchroniciteit in het leven. Ervaar een hoog begrip voor de wereldgeschiedenis en menselijke ontwikkeling. Word bewust dat alle levende wezens een enorm energieveld bezitten (aura). Word bewust van dat sommige mensen andere mensen hun energie afnemen, waarmee een conflict gecreëerd kan worden.

Spirituele intelligentie

Spirituele Intelligentie (SQ) is de motor die je persoonlijke groei aandrijft, waarmee je bepaalt wat echt bij je past en die je in staat stelt de juiste keuzes in het leven te maken. Spirituele Intelligentie kun je ontwikkelen. Alles komt hierbij uit jezelf, hij legt je niets op. Een bijzondere en down-to-earth manier om je spirituele kant een grotere rol te geven in o.a. je relaties, werk en privéleven.

A book of love

Boodschappen die de lezer aansporen om de innerlijke reis naar het Goddelijke in jezelf te ondernemen. Dit boek brengt je dichter naar jouw eigen Boek der Liefde. Dit boek is een hartverwarmend, persoonlijk verslag van een Heilige Graal Reis en het ontwaken voor innerlijke leiding vanuit de Lichtwereld. De lezer wordt meegenomen naar andere dimensies die ver voorbij de grenzen van ons menselijke, beperkte denken toegankelijk zijn.

Het christusbewustzijn

Wij hebben een nieuw bewustzijn nodig! Nu we – door de coronacrisis – beseffen hoe waardevol het menselijk contact is en hoe afhankelijk we van elkaar zijn geworden, dringt het langzaam door dat we een nieuw bewustzijn nodig hebben en nieuwe vormen van samenwerken en samenleven. Milieuvervuiling, discriminatie, fake-nieuws, dierenmishandeling en oorlogen; we lijken in een wereld te leven waar geld en intolerantie de boventoon voeren. Dat moet anders!

Michaël

AHL:We leven in de tijd van de grote aartsengel Michaël. Met hem zijn onvoorstelbaar grootse geheimen verbonden die in dit boek op een heldere manier worden belicht. Vanuit de geestelijke wereld begeleidt Michaël sinds het einde van de negentiende eeuw de allesbeslissende transformatie van de mensheid, weg van het materialisme. Hij helpt ons de crises en tegenslagen, het verdriet en de pijn die we in ons leven tegenkomen in een ander licht te zien en om te zetten in wijsheid, liefde en begrip...

Kluun Familie opstelling

Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk.

Rudolf Steiner

Een vernieuwende kijk op de filosofie van deze beroemde grondlegger van de antroposofie. Hoewel de naam Rudolf Steiner vaker te horen is, er vrije scholen geopend worden en biologisch-dynamische landbouw in de belangstelling is, weten weinig mensen écht iets af van de man en zijn idealen. Een man die onze aandacht richt op aspecten van het leven die vergeten of taboe zijn, zoals de realiteit van de geestelijke wereld, de samenstelling van de mens in lichaam, ziel, geest en karmisch bewustzijn.

Jeshua

Pamela Kribbe's, Gesprekken met Jeshua is een reeks gechannelde teksten over innerlijke groei en bewustwording. De boodschappen van Jeshua geven inzicht in onze geschiedenis en bestemming als ziel en gaan over alledaagse themas als relaties, gezondheid en werk.

De Katharen

De katharen, de overwinning van de vrijheid van Bram Moerland wordt door kenners wel 'het beste boek over de katharen' genoemd. Waarom? Omdat Bram Moerland in De katharen de geschiedenis en betekenis van de katharen inzichtelijk neerzet, met een helder ook voor het menselijk aspect. Dit maakt De katharen tot een ontroerend en aangrijpend document. De katharen, wie waren dat? Wat geloofden ze? Waarom werden ze door de kerk vervolgd?

Het geheim van de twee jezuskinderen

Aan het lezen: Een oud geheim komt aan het licht: 2000 jaar geleden waren er 2 kinderen die beide Jezus heetten. Over het ene kind vertelt het Evangelie van Mattheus, over het andere het Evangelie van Lucas. Het ene kind stierf toen het twaalf jaar oud was en inspireerde het andere, ja, leefde in dat andere kind voort. De Essenen kenden dit geheim, evenals middeleeuwse schilders als Rafaël en Michelangelo. Ook Leonardo da Vinci vertelt-voor wie ogen heeft om te zien-over de twee Jezuskinderen.

Maria Magdalena of het lot van de vrouw

Was Maria Magdalena maar een man geweest, dan zouden haar kennis, haar inzicht, haar wijsheid en haar liefde ons tot op de dag van vandaag tot voorbeeld dienen. Helaas (?) was zij een vrouw. En dus werd zij in de geschiedenis van het christendom naar beneden gehaald, bezoedeld en tot hoer verklaard. Het schilderij van Leonardo da Vinci, het laatste avondmaal laat het mooi zien...

I AM

I AM van Susan Shumsky biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren! I AM bevat de in de praktijk bewezen, niet-conventionele manieren van spirituele heling, die wereldwijd al bij miljoenen mensen positieve veranderingen teweeg heeft gebracht.

Het mysterie van de 5e dimensie

‘2044’ is een hommage aan ‘1984’ (- George Orwell). In 2044 is de wereld na de corona-epidemie sterk veranderd. De mensheid wordt onderdrukt, via allerlei machtssystemen. Met hulp van technische mogelijkheden, die het leven makkelijker maken, heeft de overheid de mogelijkheid om iedereen te controleren. Simon ontdekt wat er werkelijk speelt. Hij maakt zich los van zijn positie als ambtenaar voor de regering. Hij raakt bevriend met Sophia, die lid is van de ondergrondse lichtwerkersbeweging.

boek van het Scheppen

Met 'Boek van het Scheppen' voltooit Willem Glaudemans zijn achtdelige Biblosserie. We zijn scheppers in een constant scheppend universum, dat is de centrale gedachte van dit boek. We kunnen niet anders dan scheppen, want leven betekent scheppen. Ik schep, dus ik ben. Van het bereiden van een maaltijd, het maken van een schilderij, tot het organiseren van een evenement of het neuriën van een melodie, het is allemaal schepping. Ieder schept op zijn eigen wijze en niveau.

Het liefdesvaccin

‘Makkelijker kunnen we gezondheid niet maken, leuker wel! Dit is niet het einde der tijden, maar het begin van een nieuwe tijd. Het is niet nodig dat we tegenover elkaar komen te staan. Het is niet nodig dat we zo verharden. In wezen willen we allemaal hetzelfde. Verbinding, liefde, gezondheid en vrijheid, in een wereld die zachter wordt in plaats van harder.' Geert Kimpen en Michelle Shanti brouwden een vaccin dat kan helpen om ons klaar te maken voor de nieuwe wereld.

Boek van het Zelf

'Boek van het zelf' van Willem Glaudemans laat op een praktische manier zien hoe je ontdekt wat je niet bent; je bent niet je lichaam, je verstand, je gevoel, je persoon of je ego. Als je je vereenzelviging hiermee loslaat, komt vanzelf in je bewustzijn omhoog wat je wel bent: je Zelf. Het Zelf is wat blijvend is aan jou, wat jou verbindt met het Grote Geheel. In het zesde deel van zijn Biblos-serie pakt Willem Glaudemans op zijn eigen begrijpelijke manier en in een heldere schrijfstijl het voo

Reis van de Ziel

Aan het lezen: Dit boek werd gratis aangeboden en dat sla ik niet af....

Spoedcursus verlichting

De muzikant Tijn Touber besloot twintig jaar geleden van de ene dag op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na 14 jaar maakte hij de balans op en dacht: Als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, lachen, zingen, feesten en verlicht zijn. In dit boek neemt hij je mee op de spannendste reis die je ooit zult maken: de weg terug naar je eigen licht!

Ho'oponopono

Duprée legt in Ho'oponopono, het Hawaïaanse vergevingsritueel op een eenvoudige manier uit hoe dit sjamanistische ritueel werkt. De basis: iedereen is met elkaar verbonden, ondanks gevoelens van onthechting of eenzaamheid. En er zijn maar vier zinnen nodig om tot jezelf en tot elkaar te komen: het spijt me, vergeef me, ik hou van je, dank je. Met behulp van Ho'oponopono leer je moeilijke relaties en gebeurtenissen uit het verleden, maar ook onvoorwaardelijke liefde te accepteren.

TimeBender

Ik heb Time Bender in één ruk uitgelezen. De herkenning en bevestiging en de moed van Tijn Touber om dit te delen, zijn van onschatbare waarde. Het boek sleurde me meteen mee. Ik heb het ademloos en in één ruk uitgelezen. Ontzettend bedankt voor deze informatie! Iemand die alles met elkaar kan combineren. Wat een geweldig boek met prachtige versterkende inzichten. Hierboven een opsomming van recensies waar ik me in kan vinden, maar ik noem nog speciaal het hoofdstuk over synchroniciteit!

Spirituele Psychologie

Wij zien onszelf als menselijke wezens die zoeken naar spiritueel ontwaken. Terwijl wij in feite spirituele wezens zijn die proberen om op een goede manier om te gaan met het menselijk ontwaken... maar welke opdracht hebben we werkelijk gekozen voor onszelf? dit boek helpt met het ontdekken alhoewel ik een pendel gebruikt heb om daar achter te komen in plaats van de vragenlijst...Ik moet zeggen.....spot on! ( je hebt trouwens vaak meerdere lessen)

Zielenreis

In dit opmerkelijke boek presenteert dr. Michael Newton verslagen uit de eerste hand van negenentwintig mensen, over de reis die hun ziel heeft gemaakt. Met regressietherapie (''Life Between Lives'') brengt Newton mensen onder diepe hypnose terug naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten, om vervolgens te vertellen hoe deze wereld waar we heengaan eruitziet, wat we doen als zielen en waarom we terugkeren in een bepaald lichaam. Gelezen naar aanleiding van een eigen regressiereis.

Eindeloos

Een mooie roman over levenslessen, het gebruik van het collectieve veld en natuurlijk een rol voor de 'schepper' van deze wetenschap, Carl Jung..en die naam prikkelde natuurlijk mijn interesse in dit boek..

Het meisje dat a/d oever verscheen

Op de zesde dag na de geboorte tekent godin Satwai bij elk mens zijn levenslot op het voorhoofd. Een mooie roman over het levenspad, soms met een omweg kom je toch bij hetgeen voor jou bestemd is...

Labyrinten en mandala's

Dit boek trok mij aan vanwege mijn blog over het lopen van een mandala, het is niet echt een gezellig leesboek maar het bevat wel informatie die me prikkelde, ik ga het zeker gebruiken als bron voor dingen in mijn blogs..

Op zoek naar de hemel

In het verre oosten leren mediteren, dan een pelgrimage naar Santiago de Compostella en een ontroerend verhaal over een meisje in Auschwitz. Over het volgen van het pad van je hart en het geheim ontdekken van een gelukkig leven. De reis naar binnen is de mooiste reis die je kunt maken....kortom een boek dat in alle opzichten met me resoneert.....

Liefde in verhouding

Affaires en overspel bestaan al sinds het huwelijk werd uitgevonden, en ook de aversie ertegen. En toch weten we maar weinig over dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd plaatsvindt. Affaires kunnen ons volgens Perel veel leren over relaties: ze bieden een waardevol inzicht in onze denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, of ze nu samen blijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen.

Spel tussen bewuste & onderbewuste

Nog te lezen: Ons leven wordt bepaald door de kwaliteit van ons bewustzijn. Dat bewustzijn zou men als een magneet kunnen beschouwen die allerlei personen en omstandigheden aantrekt die bij dat type bewustzijn horen. Zo ontstaan er clubs, groepen en verenigingen van mensen, die zich tot elkaar aangetrokken voelen. We kunnen ons bewustzijn en zodoende ook ons leven bewust beïnvloeden, bijvoorbeeld door middel van positief denken. Ik denk wel dat je snapt waarom ik dit boek in de kast heb staan.

De eeuwige wereld

Dit boek onthult Keltische geheimen die in de tijd bewaard zijn gebleven. Laat je meevoeren door het aangrijpende verhaal over alles, wat ons leven waardevol maakt. Dat ik fan ben van de schrijver Hans Peter Roel heb je inmiddels wel door denk ik... Ik heb hem leren kennen door de kinderboeken van Dio

Sensitieve Intelligentie

De sensitief intelligente mens is een bewust waarnemende mens. Hij ziet, weet en voelt dat we op weg zijn naar een hoger en zuiverder waarnemen vanuit de intelligentie van de ziel. Introspectie, empathie en het vermogen tot mededogen zijn kwaliteiten van de sensitief intelligente mens, in wie hooggevoeligheid en inspiratie herkenbaar zijn.

De vierde dimensie

De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Het geheim van mijn vader

De geschiedenis van de toekomst wordt nu gemaakt Het geheim van mijn vader is het bijzondere en aangrijpende verhaal over Roderick de Brauw van Assem. In Schotland komt hij in contact met een geheim broederschap. Daar leert hij het geheim van zijn vader kennen en begint zijn spirituele avontuur. Gaat het Roderick lukken om de zware beproevingen te doorstaan? Pas dan kan hij leiding geven aan een wereldwijde organisatie die alles in het werk zet om de om onze aarde van de ondergang te redden.

Engelen getallen

Waarom zie ik altijd dezelfde getallen, waar ik ook ben? Dit is een van de meest gestelde vragen tijdens Doreens workshops. In Getallen van de engelen legt ze uit dat de engelen ons boodschappen sturen. Het kan zijn dat je vaak dezelfde getallen ziet wanneer je naar een klok kijkt of een telefoonnummer opzoekt. Deze handige gids biedt een interpretatie van de getallen 0 tot 999.

Het universum staat achter je

Laat je meevoeren door je energie en ware kracht als je niet lekker in je vel zit, door synchroniciteit en ondersteuning als je de weg kwijt bent, door veiligheid als je met onzekerheid wordt geconfronteerd en door vreugde als je door pijn wordt geteisterd. Een praktisch werkboek waarin Gabrielle je meeneemt door verhalen en oefeningen in loslaten van de behoefte aan controle, zodat we ons kunnen ontspannen in een gevoel van zekerheid en vrijheid, en stoppen met het najagen van levensdoelen

Gift from Eykis

Hoe zou een intelligente bezoeker van een andere planeet reageren op het leven op aarde? Zouden we de aanwezigheid en het uitzicht van die bezoeker verwelkomen? Zijn we klaar voor zo'n open uitwisseling? Dyer combineert sciencefiction, spiritualiteit en filosofie met wijsheid, humor en gewoon gezond verstand en vertelt het verhaal van twee vreedzame wezens uit verschillende werelden die samenwerken om het welzijn van iedereen te verbeteren.

De helende reis

Brandon Bays heeft samengewerkt met grote meesters als Deepak Chopra en Wayne Dyer. In 1992 werd ze ernstig ziek en de diagnose stimuleerde haar om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Zeven weken later was ze genezen: zonder medicijnen, zonder operatie. Maar het verhaal van Brandon houdt daar niet op. In de jaren na haar genezing zocht ze een methode waarin haar ervaring zodanig verwerkt was, dat daarmee ook andere mensen een helende reis kunnen maken.

Schermafbeelding 2021-05-05 om 17.15.52.

Een burgemeester van een klein Italiaans bergdorpje zegt "Basta"… en alles verandert. De inwoners van Filettino nemen het heft in handen. Een romantisch antwoord op de crisis De inwoners van Filettino scharen zich als één man achter de plannen van hun burgemeester, die rigoureus een andere route kiest. Hij roept zijn dorp uit tot een zelfstandig Prinsdom dat zich losscheurt van Italië, en voert een eigen munt in. De euro wordt afgeschaft, Europa, het rijk en de financiële instellingen verliezen.

De kabbalist

Wat zou jij doen als je de geheimen van het leven wilde ontraadselen en je een meester ontmoette die alle geheimen kende? Iemand die bereid is je alles te leren, maar de prijs die hij eist is dat je de liefde van je leven opgeeft... Welke opdracht is dwingender? De ultieme liefde ervaren? Of het antwoord vinden op alle vragen van de mensheid? Lees het op waarheid gebaseerde verhaal van Chaim Vital in De kabbalist van Geert Kimpen.

De alchemist

Een van de eerste boeken die grote indruk op me maakte en toch wel aan het begin van mijn spirituele reiswieg heeft gestaan. Heb hem al een paar keer gelezen, voorgelezen aan mijn man en geluisterd op weg naar vakantie...hij zit vol met wijsheden en je hoort/leest elke keer weer nieuwe dingen! Alle boeken van Paolo Coellho heb ik gelezen maar deze blijft favoriet.

En natuurlijk ook een deel van mijn mandala boeken...

bottom of page