top of page

Mijn mandala reis

Mandala tekenen is voor mij niet zo maar een mooie tekening maken, mandala tekenen is zoveel meer.... 
 
 
Hoe het voor mij begon..

 

Mijn mandalareis is begonnen in september 2016. Er kwam een uitdaging via Facebook voorbij om te leren mandala tekenen in 1 week en in die week lang elke dag een mandala te tekenen, dit met de belofte om je creativiteit weer een boost geven…en dat was iets wat ik op dat moment hoognodig had….

Mijn wereld op zijn kop..

Een jaar eerder stond mijn wereld ineens op zijn kop. We wisten het al langer…er stond een verhuizing naar Parijs op stapel voor het werk van mijn man maar het definitieve 'lets go' liet op zich wachten. We hadden verwacht dat zoiets gebeurt voor de vakantie zodat je op je gemak een huis en een school voor je kinderen kunt zoeken. 
 

Wij kregen op 28 augustus te horen dat we mochten verhuizen en moesten toen hup aan de bak. De ene week een school gaan uitzoeken. De week erna op 1 dag 8 appartementen bezoeken om uit te zoeken waar we gingen wonen…dit met de complicatie van een man met rugklachten die eigenlijk plat op zijn rug in bed zou moeten liggen maar volgestopt met pijnstillers mee ging. 
 

Scholen uitzoeken, aanmelden, allerlei zaken opzeggen, baan opzeggen, afscheid nemen, verhuizing voorbereiden…kortom een heleboel te regelen in een maand…..en 1 oktober woonden we in Parijs..pfft

"Ohhhh woon je in Parijs? Geweldig!"

 

Tja is dat zo?

Parijs heeft een geweldig imago, wie kent niet de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre....maar dat is maar een klein deel, in de rest daar wonen de mensen, in hoge appartementen, 's ochtends haastend naar hun werk.

 

En daar woon je dan ineens tussen in die vreemde stad, de taal weliswaar al een beetje machtig maar jemig wat ratelen die Fransen…er is eerst niets van te volgen..daarbij ligt je eigen tong dwars in je mond en lukt iets zeggen al helemaal niet….alles moet je weer opnieuw ontdekken, van supermarkt tot postkantoor, alles wat vanzelfsprekend was is dat ineens niet meer en moet opnieuw ontdekt worden, met als belemmering diezelfde taal...

 

Alle tijd voor mijn hobby's! Yeah..

 

Ik 'overleefde' de eerste tijd door mij bezig te houden met het inrichten van het appartement en toen we een beetje gesetteld raakten...kwam de volgende stap..

 

Ik ben een creatief persoontje met veel hobby’s en heel veel inspiratie met nu ineens heeeeeel veel tijd, joehoe! …maar daar kwam totaal niets van terecht…

Boeken verslinden deed ik wel,maar.... haken, meubels restylen, breien, kleding naaien, aquarel-painting, bloggen over gezonde voeding, wandelen etc,etc …daar had ik de inspiratie niet, nog de puf voor. 

 

Ik had na de verhuis ook last gekregen van mijn schouder tijdens het vele poetswerk en het was een bewuste keuze om niet te gaan werken. Dit omdat ik aan de ene kant de taal onvoldoende beheerste en daarbij  er graag wilde zijn voor de kinderen, die hadden de nodige begeleiding nodig, voor hen was het ook een zeer grote overgang.

 

Maar de kinderen zaten overdag op school en dus zonder inspiratie en daarbij belemmerd door mijn arm raakte ik in een impasse…
Daar zat ik dan...op de bank en dan..... is wonen in Parijs ineens helemaal niet zo leuk…

 

Ontmoeting met mezelf

 

Iedereen die wel eens in een vergelijkbare situatie heeft gezeten zal het herkennen. In een crisis kom je jezelf tegen en komen er heel wat levenslessen voorbij. Als het 'wat je bent' (je baan etc) wegvalt komt de vraag: wie je bent naar boven en wat het doel is in je leven. 

Het werd een tijd met goede en slechte dagen, met huilbuien en zelf inzichten. Niemand kan je daarbij helpen, de enige die dat kan ben jij.

Adviezen als "je moet iets gaan doen" helpen niet want het is een pad van zelfontdekking.

Pas als je luistert naar de lessen die je voorgeschoteld krijgt, je daarvan leert, kun je hier langzaam stukje bij beetje weer uit op krabbelen en keuzes te maken die je laten gaan op de weg waarin het leven je leidt..

Mandala uitdaging

 

Dus je dan zo in het buitenland woont, zonder inspiratie is een social media als Facebook ineens levensreddend 😉 
Want daar kwam ineens een mandala uitdaging voorbij en dat klonk mij als muziek in de oren…weer inspiratie om mijn creativiteit aan te zwengelen….…precies iets wat ik zocht.....maar het leverde me ook heel iets anders op…..
Nog een nieuwe creatieve liefde erbij 😆… Het tekenen van een mandala!

Maar bij het maken van mijn eigen mandala's leerde ik dat de lessen, die ik al had gehad en nog kreeg, hierbij nog eens terugkwamen en ook nieuwe lessen en inzichten kwamen voorbij. Ehhh van het tekenen van een mandala? Ja.... van het tekenen van een mandala!


Voor iemand die zelf tekent is dit hopelijk herkenbaar, voor iemand die dat niet doet een wellicht een wazig verhaal. Ik hoop dat ik in mijn blogs duidelijk kan maken wat voor lessen er voorbij kwamen, nog steeds komen en wat voor inzichten het me gaf en hopelijk vind je dan wel herkenning.. 

Ik wens je veel leesplezier en hopelijk herkenning,

heb je vragen of wil je eigen ervaringen delen laat dan gerust een berichtje achter 📩

Bedankt! Ik doe mijn best om zo snel mogelijk iets van me te laten horen!

bottom of page