top of page
  • Sonja Jacobi

De dankbaarheid voor je mandala


Een maand geleden ben ik (opnieuw) begonnen met een dankbaarheid challenge. Ik heb eerder al een tijdje de dingen waarvoor ik dankbaar ben gedeeld en genoteerd en kreeg daarvan een geweldige energie. Toen kwam er een tijdje de klad in maar enkele weken terug voelde ik weer de behoefte om te starten. En dat was als een engelenboodschap want snel erna kwam ik in een crisis en stond in 1 klap met 1 been in het geluk en met de ander in verdriet en dat werd even een tijd van bezinning en reflectie en daar kwam die dankbaarheid nou prachtig bij van pas.

Waar je gedachten naar toe gaan...

Elke dag even bewust stilstaan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent in plaats van, wat we geleerd hebben: ons te focussen op de dingen die we niet hebben, is een heel krachtig medium om bij stil te staan. Want waar je je aandacht op focust, waar je gedachten naar toe gaan…dat vermeerderd zich. Start voor jezelf een dankbaarheids ritueel, heel simpel maar oh zo krachtig!

Aantrekkingskracht..

Ik deel mijn dingen waar ik dankbaar voor ben in een besloten Facebook groep waar de achterliggende gedachte is: 'The law of attraction' ofwel de 'wet van de aantrekking', waar je gedachten naar uit gaan daar krijg je meer van en trek je naar je toe.

Denk maar eens aan de mandala….sinds je die bent gaan tekenen, zie je ze ineens overal om je heen, komen er cursussen voorbij, ontmoet je mensen die ook mandala's tekenen...enz, enz…

Dankbaarheid is voor echte yin-yang energie: het streven en herstel van balans..

Nog bewuster..

Je kunt natuurlijk elke dag voor je slapen gaat even de dingen waar je dankbaar voor bent in je hoofd bedenken maar het opschrijven van die dingen maakt dat je je er nog bewuster van bent.

En heel bewust met die gedachten bezig zijn, heel bewust met je mandala bezig zijn….dan zet je jezelf in die energie en creëer je daar meer van 😉

En soms is het best moeilijk als je in een vervelende situatie zit maar geloof me als je je gaat richten op wat er nog wel goed in je leven is…dit het leven en je situatie een stuk makkelijk maakt

Je bent niet dankbaar omdat je gelukkig bent,

maar gelukkig omdat je dankbaar bent,

-monnik David Steindl-Rast-

Begin je dag ermee..

Je dag te starten met iets te bedenken waar je dankbaar voor ben is een super start van je dag…

Start met de zin: Ik ben dankbaar voor………dan ben je al op weg..

Al ben je maar gewoon blij met dat je lekker hebt geslapen of dankbaar voor iets van de vorige dag.

Schrijf in de avond minstens 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent die dag en wat we in de groep doen en ook heel erg krachtige werkt, is dit…schrijf ook nog 3 dingen waarvoor je dankbaar bent maar die zich nog niet hebben voorgedaan, dus iets in de toekomst…

Je zult zien…

Dat je in het begin steeds 3 dingen weet te bedenken maar dat er een dag komt dat je er een 4e of 5e bij wilt schrijven..en dat het er steeds meer worden…

Ook merk je dat je dingen opschrijft waarbij je een déjà vue gevoel hebt…’Hè dat heb ik toch al eens geschreven? Dan merk je dat een van de dingen die je je gewenst hebt zich ineens gemanifesteerd heeft…en eerst is dat 1x maar daarna merk je het steeds vaker en dat is een heerlijke energie.....je creëert hiermee je eigen geluk!

Ik doe een voorzet…

♥️Ik ben dankbaar voor de mandala-challenge die me kennis deed maken met het mandala tekenen

♥️ik ben dankbaar voor de heerlijke energie en rust die me het mandala tekenen brengt

♥️Ik ben dankbaar voor dat het mandala tekenen me weer terug gebracht heeft bij het bloggen

(en in de toekomst)

🌟Ik ben dankbaar voor de gezellige en inspirerende mandala-evenementen die in november komen

🌟Ik ben dankbaar voor de geweldige mensen die ik daar heb ontmoet

🌟Ik ben dankbaar voor de cursus ‘wat vertelt je mandala je’ en al wat ik daardoor geleerd heb..

Ohh en nu jij..

Wil je het eens testen?

wat zijn jouw 'mandala-dingen' waarvoor je dankbaar bent?

en zou je ze willen delen?

dat mag hieronder of hier in de Facebookpagina onder de blogpost

Ik zou het geweldig vinden😃


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page