top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De inspiratie-l00sheid van je mandala

Soms heb je het gevoel, geen inspiratie te hebben voor het maken van een mandala, kun je er niet toe zetten eentje op te starten of te maken. Dat kan allerlei oorzaken hebben, van te veel op je bordje hebben liggen, te druk met andere dingen of wellicht teneergeslagen door alles wat er in de wereld om je heen gebeurt...Zulke inspiratie-loosheid overviel me afgelopen weken....en wat voor mandala tekenen geldt, is van mij ook meteen van toepassing op mijn blog...ze zijn voor mij als yin en yang....onlosmakelijk verbonden. In het ene zit iets van het ander, ze vullen elkaar aan, zijn elkaars tegenpool, het doen van het ene zorgt voor inspiratie van de ander.....


Voorrang


De eerste week had ik het te druk, en dacht ik...een weekje overslaan dan maar. De afgelopen week had ik op sommige momenten wel tijd...maar geen inspiratie. Meestal plan ik een dag in om of te tekenen of te bloggen of en-en...maar er moesten ook andere dingen gebeuren en die kregen even voorrang.


Zoveel te doen..

Ik heb 2 weekenden mijn broer geholpen in zijn nieuwe huis, daar tussen nog een reisje naar Brussel en erna nog eentje naar Dusseldorf...en dan blijft er niet veel tijd over. Daarbij veel tijd gestoken in een cursus over de maan en over kristallen..kortom veel te veel om te doen?


Go with the...


Go with the flow zeg ik altijd...het komt zoals het komt en niets moet, alles heeft zijn tijd en ruimte. En dat klopt, want ik zit weer achter de computer....

Ik heb altijd een beetje moeite met mensen die 'klagen' over dat ze het zo druk hebben...daar heb je zelf de hand in toch?


Keuze en Balans


Alles in het leven is een keuze...en een kwestie van Balans. Als je het druk hebt met dingen die niet voor jezelf zijn...en alleen maar bezig bent voor anderen dan raak je uit balans. Je moet ook voldoende tijd nemen voor dingen voor jezelf...

Ook als je te veel laat meevoeren met dingen die buiten jou controle/je wereld liggen raakt je een soort van 'machteloos' en uit balans.

Bewustzijn..


Vandaag kies ik er bewust voor om ruimte te maken voor achterstallige-zaken en heb vanmorgen mijn yoga-inhaal les gevolgd, de gemiste kristal-cursus-lessen gekeken...en nu ben ik bewust achter mijn scherm gekropen...


Gezellig..


Even lekker tegen jullie kletsen, en daarna een mandala op te zetten. De mandala inspiratie is er eigenlijk wel, tenminste ik weet welke opzet ik ga maken. De invulling laat ik over aan de flow. Maar voor ik wilde gaan zitten en ondertussen de was ophing schoot het door me heen....waar ga ik overschrijven? Ik heb geen inspiratie....


Als vanzelf


En is dat zo? hoe krijg je eigenlijk inspiratie? Soms heb je het al tevoren...maar soms komt het bij mij al doende...net als nu...startende met mijn gedachten aan 'inpiratieloosheid'...kwam de inspiratie als vanzelf....had ik al een beginnetje...Als iets begint als een 'verplichting', als iets dat 'moet' (van een ander of van jezelf) dan is het moeilijker om inspiratie te krijgen of te vinden.. maar als het eindelijk 'mag', als het leuk is,...als je er eindelijk weer tijd voor hebt...dan komt het als vanzelf..


Een blanco pagina

Het begint net als bij een mandala...met een leeg vel. Dat roept om gevuld te worden...het thema is net als de mandala opzet...de invulling komt vaak als vanzelf.

Bij de mandala hierboven, ben ik gewoon begonnen met het zetten van wat cirkels (eigenlijk om mijn nieuwe passer te testen) en toen verstand op nul en gaan...als je het 'moeten' loslaat en je gevoel laat stromen...als je ook de verwachtingen, grenzen of beperkingen los mag laten....dan kun je eigenlijk nooit inspiratieloos zijn..
74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page