top of page
  • Sonja Jacobi

Je mandala in balans


Als je in balans bent, kan je leven stromen.

Een mandala is een cirkel of een wiel, een reflectie van het „zelf“,

gaat over 'dat wat beweegt'

en is symbool van de altijd aanwezige verandering en beweging'.

Een vorige keer schreef ik over intuïtief tekenen..

Nog even samengevat:

Mandala tekenen gaat erover dat je leert stromen met de intentie van je geest.

Heb je wel eens 2 mandala’s met een zelfde opzet gemaakt…zijn die hetzelfde geworden? ik kan al voor je antwoorden zonder je mandala’s te hebben gezien: Nee, ze zijn zeker totaal verschillend geworden.

Wat een teken is van de altijd aanwezige verandering en beweging. Wij zijn niet hetzelfde als wie we gisteren waren, zijn net als seizoenen onderhevig aan een cyclus en altijd aan het veranderen…in beweging en aan het groeien.

Weer jonger willen zijn

We zouden allemaal weer jonger willen zijn, of in ieder geval niet ouder willen worden, jong zijn heeft een voordeel van een fit lichaam…Ik zeg wel eens ik zou op zich wel weer 20 willen zijn…maar dan wel met de kennis die ik nu heb 😉

Daarbij dus de kennis van het overgeven aan de synchroniciteit (“toevalligheden”) van het leven...


Zou ik dan een heel ander leven hebben geleid? als ik die wijsheid van nu op 20 jarige leeftijd had gehad? Om de ware betekenis van synchroniciteit te ervaren heb je levenswijsheid nodig. Je bewust worden van de lessen en dat het leven daaruit bestaat, daar vol van zit. Als je in de flow van synchroniciteit komt dan gaan de dingen als vanzelf. Zo van jongs af aan te leven, zou het leven dan makkelijker zijn geweest?

Een kompassie 😉

Je heb dan een soort kompas in handen die je helpt bij het nemen van de juiste beslissingen. Ik denk dat ik toch redelijk instinctief mijn keuzes heb gemaakt..en ik zou het ook niet anders hebben willen doen…dus nee wellicht geen ander leven, misschien een iets ander beroep 😉

Ik zou wel minder zwaar getild hebben aan sommige zaken, me minder druk gemaakt om sommige dingen.


Meer leven met de flow, leven in vertrouwen dat maakt het wel een stukje makkelijker..en letten op de signalen op de kruispunten van mijn pad, waarbij synchroniciteit hierbij richting aan geeft, met zijn pijltjes, de tekens aan de wand... die me de juiste kant zouden uitsturen. Maar terugkijkend waren die er ook al hoor...wist alleen niet dat het synchroniciteit was...dacht toen net als ieder ander aan toeval 😉

Irrationeel..

Synchroniciteit is niet iets van de logica, niet van de ratio, het is een wereld van onverwacht dingen die opborrelen uit het onderbewuste. Wees je ervan bewust maar spring niet uit je dak er van maar geniet ingetogen.


In de synchroniciteit worden je dus spiegels getoond waardoor je iets kunt leren en daardoor groeien. Of het maakt je duidelijk door te gaan met iets als je op het juiste pad bent. Het ondersteund je op je pad waardoor je kunt bereiken wat je hogere doel is in het leven. Meevaren op de stroming van het leven, go with the flow, beseffen dat je deel uitmaakt van een groter geheel.

En leven in het nu

Het is wel eens leuk om je te bedenken hoe zou het zijn geweest als....maar veranderen kun je het niet....dus te lang er bij stil staan heeft geen zin. Net als dat eens je mandala op papier staat... je dit niet meer kunt aanpassen.

Je kunt er wel lering uit trekken. En het een volgende mandala anders gaan doen.

Alles wat je tot nu toe aangeleerd hebt gekregen kun je opnieuw gaan bekijken en onderzoeken. Wat je altijd gedacht hebt en voor waar aangenomen, is dat waarlijk zo? stel je voor dat het anders zou zijn?

Balans en flow mandala

Deze aannames mag je loslaten want iets heeft altijd 2 kanten, iets heeft altijd meer kleuren. Door je te trainen dingen vanuit andere perspectieven te bekijken zal je leven makkelijker worden en kun je meer leven in het hier en nu.

Hier en nu, is dit moment...het moment van het mandala tekenen..weet je nog..dan kom je in de flow..en vergeet je alles om je heen.

Dingen uit het verleden, noch uit de toekomst, zijn te beïnvloeden daarom zijn die niet van belang en verspilde energie, die je weer onttrekt aan het stromen van je leven...aan de balans en dus aan de flow..
163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page