top of page
  • Sonja Jacobi

Je inspiratiegebrek als spiegel..


Heb je mijn blog over de 4 inspiratiedip-tips van een vorige keer gelezen? Wat vond je ervan? Pas jij ze wellicht al wel eens toe en wat zijn je ervaringen ermee?...helpt het en krijg je er inderdaad inspiratie van?

Leuke reacties

Ik kreeg enkele leuke reacties op dit blog...herkenbaarheid alom en veel tips worden ook al vaak toegepast..maar ik wil een stapje verdergaan...verder kijken...in de hoop dat jij het ook ziet...

Toepassen in real life..

Wist je eigenlijk dat dingen die je treft in, bij of tijdens het tekenproces en je daarop volgende verwerking, omgang of oplossingen tijdens dat proces, dat je dat ook toe kunt passen in het dagelijkse leven?

Je mandala's zijn de spiegels van je ziel..daarin teken je wat er op dit moment in je leven speelt. Je strijd, je worstelingen, je impasses of ook je flow zijn dus ook afspiegelingen van de dingen die op dit moment in je leven spelen..

On-mogelijkheden..

Geen inspiratie hebben of een impasse daarin betekend dat je even geen oplossing ziet, je bent je helderheid en oplossingsgerichtheid even kwijt..het kan ook zijn dat je aan het 'vastdenken' bent...je maar op 1 manier naar je situatie of tekening kunt kijken en daardoor niet ziet wat de mogelijkheden zijn.

Terug in balans komen..

Ik zal een voorbeeld nemen...stel je voor dat er in je leven nu iets aan het gebeuren is.....ik noem maar een verhuizing ofzo, ik verzin maar even iets 😉

...waarin heel veel moet gebeuren en dat is zoveel dat je het even niet meer 1-2-3 kunt overzien...

dan kan het zijn dat je geen inspiratie voor je mandala hebt..

even niet meer instaat bent om de regenboogjes in je leven te zien..

Fantastisch fenomeen..

Een regenboog blijft een fantastisch fenomeen...iets dat we wel kunnen verklaren maar toch altijd een verwondering en bewondering oproept. Net als een zons-, of maansverduistering. Het zijn van die dingen waarvan je je afvraagt...waarom bestaan ze..wie heeft het ooit bedacht?...

Voor een regenboog heb je 2 dingen nodig..zon & regen...die twee tezamen...maken een regenboog...als je alleen zon hebt en geen regen..krijg je geen regenboog en vise versa...er moeten beide ingrediënten voor zijn.... een balans zijn...Yin-Yang.

Lastige situaties

Dus als je een lastige situatie in je leven ervaart...dan moet je weer terug in balans komen, weer terug in evenwicht en daarvoor kun je ook mijn tips toepassen...

Neem er maar eens even een situatie-uit-balans van jezelf in je gedachten, wellicht heb je er eentje op dit moment en pas de tips die ik noemde dan eens toe in je hoofd..

Kijk nog maar eens naar mijn tips

1. Neem afstand....

Bekijk 'je situatie' even van een afstandje..

Vaak zijn lastige situaties waarin je even inspiratieloos bent.... vol van emotie of vastgeroeste denkpatronen...door afstand te nemen van je emotie of je denkpatroon creëer je makkelijker een gaatje in een dicht wolkendek waar doorheen weer een straal van de zon kan schijnen..Ik ga graag een stukje fietsen, ga dan ergens verder van huis op een bankje zitten reflecteren. Neem niets mee, ga gewoon zitten kijken en je omgeving observeren, voor mij is dat dan in de natuur en ik neem hooguit een (teken)papier en pen mee voor tip no3

2. Het internet op

Als je probleem of situatie een lichamelijk probleem is dan zoeken we vaak als eerste op internet. Maar dat doen we niet vaak met andere situatie zoals 'verhuisbomen waardoor je het bos niet meer ziet'...maar er is heel veel te vinden op het internet..en wellicht ook voor het jouw issue..en je komt ook daar de leukste dingen tegen...voor mijn inspiratieprobleem kwam ik hier terecht..Leuke naam voor een leuke site 😄

Moet ik wel opmerken dat er veel zinvolle zaken op het internet te vinden zijn maar ook veel onzin. Blijf daarbij je gezonde boeren verstand gebruiken en is je probleem echt ernstig, zoek dan op internet naar deskundige hulp.

3. Ga droedelen...

Dat lukt natuurijk niet op een levenssituatie...alhoewel? Het droedel-doel is gaan testen, uitproberen, reflecteren op je probleem of situatie...je hebt vaak een bagage aan kennis bij je die je daar vast bij kan helpen..dus probeer eens verschillende situaties uit. Een zendala is voor mij een heerlijk vorm van droedelen, de repetitie en herhaling, daar kun je heerlijk bij reflecteren

of Schrijven

Ook droedelen in de vorm schrijven kan heel verhelderend werken..schrijf je probleem maar eens van je af..zonder doel...gewoon in het wilde weg...zonder nadenken of als je meer houvast fijn vind, volg deze 4 vragen

Wat speelt er? Wat wil ik? Wat belemmerd me/houd me tegen? wat moet ik doen om er te komen?

4. Gaan visualiseren...

Visualiseren op zich heeft nóg een extra speciale kracht...bij visualiseren kun je je fantasie en toverstokje gebruiken...kun je visualiseren hoe je iets zou wensen...hoe je zou willen dat is zou zijn...en daarmee is het niet met 1 zwaai opgelost maar het visualiseren van je gewenste situatie....dat is super krachtig...

Dit zijn dus allemaal dingen die ik in het dagelijkse leven ook gebruik en ik besefte het me pas nadat ik het blog geschreven had..leuk hè en toen moest ik het natuurlijk delen..

Hopelijk herken jij het ook!


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page