top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De O &A van je mandala

We zijn terecht gekomen in het nieuwe jaar! En ik wens je een Zelfbewust 2022!

Eigenlijk een raar concept dat we het vieren dat onze planeet weer een jaarronde heeft doorgemaakt en weer toe is aan een nieuwe ronde. Maar wel leuk natuurlijk, het gevoel dat je een nieuwe start kunt maken, dingen anders kunt doen dan je deed, anders gaan bekijken dan je deed, weer opnieuw mag beginnen dat zorgt voor een positieve vibe...een reden voor een feestje dan! Maar eerst neem ik je nog mee naar mijn chakra project van rondom de kerstdagen.....tenminste dat is het plan...


Alfa- en Omega-chakra's


Een tijdje terug tekende ik al de 7 chakra's en ook nog 2 van de kosmische chakra's, De zielenster of (naar ik pas leerde) het Alfa-chakra. En erna de aardester of ook genaamd het omega-chakra. Met de ontdekking van deze nieuwe benamingen, die ik daarna ineens vaker tegenkwam, leerde ik weer nieuwe dingen dan dat ik in de vorige blogs schreef.....

Ik neem je nog even mee in een verdieping of eigenlijk een verhoging 😉

Deze twee chakra's zijn namelijk belangrijk om ons te openen voor de voorwaartse beweging van ons Ascentie-proces...anders gezegd: het vergroten van ons BewustZijn.

De Vader energie


De Alfa bevindt zich net boven de kruin van ons hoofd en is mannelijk van energie.

Het verbind ons met de Goddelijke Kracht/Ik Ben aanwezigheid/Vader en maakt deel uit van

de sleutel tot het verankeren van ons monadische bewustzijn. Dit is een bewustzijns niveau die vele namen kent (maar niet te benoemen is maar des te beter te voelen is 😉 ) zoals: de Godsvonk; 'I'Am Presence’ kern van het Zelf,

dat wat kosmische of universele intelligentie/wijsheid bevat –‘geest’; afstemming op universeel bewustzijn - het Akasha-veld. Dus de Oergrond van het bewustzijn. Het is een hogere uitbreiding van onze Kruin-chakra, maar ze zijn allebei van de "Vader/mannelijke/Kosmische"-energie.


Je missie, je doel


Wanneer Het Alpha-chakra open is, kunnen we dichter bij onze levens "missie", ons levens "doel" komen, maar het kan net als al je andere chakra's 'aan' staan/open zijn en of 'uit' staan/dicht zijn. Dicht of open zijn is eigenlijk gewoon een andere benaming als dat er vrijelijk energie doorheen stroomt of niet. Als het dicht of gesloten is, zul je merken dat je vaak in de war bent en geen duidelijke begeleiding krijgt, wat je in verwarring brengt.


De "Oude Wereld"


Je kunt zien dat deze chakra niet open zal staan ​​voor degenen die nog steeds tot de "Oude Wereld" (of Lees: oude energie) behoren, omdat de Oude Wereld (energie) een wereld (energie) van verwarring en chaos is. Wanneer het chakra open is, verdwijnt de verwarring en begint de chaos op te ruimen... of je wordt in sommige gevallen snel naar voren/boven getrokken zodat je door de chaos kunt bewegen om de innerlijke harmonie te vinden. Lory Ladd beschrijft het heel mooi...


De aardester of Omega-chakra

De Omega Chakra bevindt zich net onder de voeten en is vrouwelijk van aard. Omega is van Vrouwelijke/Godin/Moeder/Aarde-energie en ze helpt ons ons spirituele "pad" in/op de aarde te integreren. Met andere woorden, zonder een volledig open en geactiveerd Omega-chakra zijn we niet in staat om onze missie,ons doel (dat door de Alfa komt) volledig te manifesteren of geboren te laten worden.


Ahhh...


Dat verklaart voor mij ook waarom ik eerst het zielenster-chakra tekende en erna pas de aardester-chakra, terwijl ik meer bekend was/connectie had met de laatste.


Oohhh...(het kringetje weer rond)


Het Alpha-chakra; de Vader en het Omega-chakra; de Moeder dus en zonder dat die twee samenwerken kunnen we niet creëren. We zijn tenslotte creaturen: scheppende/manifesterende wezens. Dus we hebben de drie-eenheid energie, de driehoek, de drie-eenheid.... Vader, Moeder en Schepping nodig. Net als Shiva en Shakti , Yin & Yang kunnen ze niet zonder elkaar, kan de schepping niet tot stand komen zonder volledig open en geactiveerde Alfa en Omega.


Ook Jezus/Yeshua, die kwam van de Vader(energie), zegt in de bijbel: 'Ik ben de Alfa en de Omega, Hij heeft beide chakra's open zegt hij hier dus (en ik ben er van overtuigd dat Maria Magdalena hem hielp bij het openen van de Omega-chakra 💕), dat is dus het christus-bewustzijn!


Zonder stroming..


Wanneer het Omega-chakra gesloten is, is dit een duidelijk teken dat je 'niet op het juiste pad' bent, ook al is het maar een klein beetje. Het is een teken dat je van je pad bent afgedwaald en dat de richting die je volgt niet de juiste is en dat kan gewoon via je gedachten zijn, niet noodzakelijk je hele pad. Nu snap je misschien ook de uitdrukking: "Van het padje af zijn" beter.... Het is een teken dat "iets" niet in overeenstemming is met je ware doel. En vaak kun je dit lichamelijk waarnemen doordat datzelfde "iets" een emotie oproept.


In open toestand..


De Alfa en Omega, wanneer ze volledig open en actief zijn, brengen ons tot ons volledige potentieel, maar er is geen einde aan ons volledige potentieel. Dus Alpha en Omega zorgen ervoor dat we verder gaan in ons potentieel, dat op een bepaald moment volledig is, maar het wordt groter naarmate we meer naar voren en naar boven streven in bewustzijn, en dat kan soms vele levens beslaan, maar de huidige tijdsgeest gooit ons in een stroom versnelling. De Alfa en Omega laten ons, net als onze Aardse Moeders en Vaders, altijd streven naar ons hoogste potentieel, alleen dit potentieel is van onze spirituele aard.


Jouw Alfa en Omega vinden

Hoe is het om klaar te zijn om je Alpha en Omega te openen? Allereerst daartoe moet je een soort van geroepen voelen, als dit blog je bijvoorbeeld al niet interesseert, of je het niet kunt begrijpen of je aandacht niet vast kan houden, dan is het nog niet de tijd voor je om dit proces in te gaan, en dat is prima, iedereen loopt zijn eigen pad en op zijn eigen tempo. Maar er kan in de korte toekomst iets gebeuren waardoor je denkt: 'Hé, Sonja schreef hier iets over.." 😉 Ikzelf werd ertoe geroepen door het 'onbewust' tekenen van de beide chakra's. En over het vinden van jouw Alfa en Omega....het staat heel mooi in de engelenboodschap van het jaarnummer 2022!


Heb ik wel je aandacht?


Als dit blog je wel aanspreekt dan betekent het dat je klaar bent om het Zelf te vinden, contact te maken met je Hogere Zelf, je I'AM. Je bent klaar om diep naar binnen te gaan, om naar binnen te onderzoeken: "Wie ben ik en waarom ben ik hier? of wellicht ben je al ver in dit proces en voel je hier een enorme resonantie!

En denk nou niet: Jemig wat moet ik dan allemaal gaan doen en onderzoeken? Het onderzoek is op zo'n manier dat je de geest er niet in hoeft te brengen, je moet er niet te veel over na denken, het te proberen te begrijpen of te beredeneren.


Leap of Faith....In actie komen...

Je hoeft alleen maar stil te zijn, te voelen en te ervaren en Alpha en Omega staan klaar en zijn bereid om je te openen en je te helpen je Zelf te vinden; het God Zelf dat in je eigen Hartchakra verblijft.

Maar dat stil zijn, vergt wel een actie: Gewoon springen, het doen zal je mee gaan nemen op de bewustzijns-stroom....er zijn al velen in deze energie en je zult daarom makkelijk mee kunnen stromen...door mee te gaan zul je de kracht ook nog gaan versterken, doen toenemen en degenen die wellicht nog op de kant staan te twijfelen...meezuigen in deze liefdevolle energie....

Hetzelfde als toen je je liet meezuigen in de energie van het mandala tekenen!


Sterrenstof van het Universum

De mandala die ik maakte na de Alfa en Omega-chakra's had de titel "Sterrenstof"

Een uitdaging om te maken mag ik wel zeggen! Vanuit het trekken van vrouwelijke-energie-cirkels, waarin je mannelijke-energie-lijnen mag maken. Die als het je lukt...sterren worden!

en als de uiteindelijke opzet staat...dan komt de uitdaging van het invullen! Daar bracht ik maar weer wat vrouwelijkheid in terug... om vervolgens van het papier af te knallen met heerlijke rechte lijnen!

Ik vind het een hele mooie intrigerende uiting van onze menselijke verbondenheid en Universele connectie. Samen vormen we en maken we onderdeel uit van Universum: Het Godsbewustzijn...de Oergrond van het BewustZijn..


Life-changing..


Als je klaar bent om je Alfa- en Omega-chakra's te activeren en als je je aandacht richt op het begrijpen van je energie, merk je dat je leven begint te veranderen. Een van de eerste tekenen is het ervaren van Synchroniciteit.....gaaf toch! Wat belangrijk is om te onthouden, is dat openen niet garandeert dat het open blijft. Dit hangt helemaal af van waar je kunt verblijven...in de stilte van je binnenwereld of de chaos van de buitenwereld. Maar het is gemakkelijker om elke keer dat ze sluiten hier bewust van te zijn en ze opnieuw te openen.


De Tweeling Vlammen van Alpha en Omega binnenin


Wanneer je klaar bent om de evenwichtige aspecten van het Goddelijke Mannelijke en het Goddelijke Vrouwelijke in je Hart te brengen en ze te verenigen, ben je begonnen de vlam van Eenheid van binnen te activeren. Je wereld begint te veranderen, jij begint te veranderen. Maar je fluctueert in en uit, op en neer, totdat je het evenwicht kunt bewaren en je bent de God en de Godin, je bent androgyn, je bent beide polariteiten van de ene ziel verenigd. Je bent verbonden met de tweelingziel, de vlam die eeuwig brandt in je eigen hartruimte, en het verlangen naar hoger en hoger bewustzijn ontsteken.


Synchroniciteit en flow


Deze twee zouden niet onderdeel van mijn leven zijn als ik niet mijn Alfa en Omega af en toe open heb staan. En ze willen het graag...dit blog had in mijn hoofd een heel andere 'opzet' dan er uiteindelijk uit mijn vingers stroomde. Ik schreef.....Maar eerst neem ik je nog mee naar mijn chakra project van voor de kerstdagen.... haha dat veranderde onmiddellijk toen ik mijn opzet ernaar toe begon te schrijven...de Alfa en Omega hadden een heel eigen plan en wilden eerst nog wat aandacht geloof ik...


Och en Achh


De O...mega en A...lfa van je mandala dus!

Ik ben dus bang dat er nog een vervolg moet komen van het chakra-project met bij behorende mandala...

Je kunt maar een probleem hebben! Ik geniet hier stiekem altijd enorm van! Het zet mijn Alfa en Omega definitief in open en verbinding met elkaar!

Oh en over het vinden van jouw Alfa en Omega....het staat heel mooi voorspelt in de energie van de engelenboodschap van het jaarnummer 2022 van het vorige blog! Je kunt er niet aan ontsnappen 😉 Dat nogmaals doorlezende snap ik nu waarom ik eerst dit blog mocht delen!

Wat me brengt bij ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️


BEDANKT! 🙏💕


Voor alle liefdevolle donaties die ik ontving naar aanleiding van mijn verzoek bij mijn laatste blog wil ik je hartelijk bedanken vanuit mijn liefdevolle en dankbare hart!


Het helpt mij om mijn blog weer een jaartje langer in de lucht te houden en nog meer van deze vibes te delen! Ik wil graag mijn blog opensource kunnen houden en kunnen delen met iedereen en dan is een beetje hulp heel aangenaam!

Mijn domeinnaam is met jullie donaties in ieder geval weer een jaartje zekergesteld 🙏


Mocht je de kans gemist hebben en alsnog een donatie willen geven deel ik nogmaals een link om dit mogelijk te maken. Nogmaals.... het hoeven geen grote bedragen te zijn, ik ben blij met elk sterrenstofje...dit vormt uiteindelijk het Universum 😍


Ik heb een Donatie-verzoek gemaakt voor het blog Mandala-synchroniciteit.

Je kunt het bedrag zelf bepalen en met elke bank in Nederland betalen.

Dank je wel!100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page