top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De eerlijkheid van je mandala

In het begin van dit jaar schreef ik over de leugen van je mandala. Een blog waarbij ik wat weerstand had om hem te plaatsen maar toen ik het toch deed werd hij door meer dan 75 mensen gelezen en ik kreeg onverwachte leuke reacties. De dualistische tegenhanger van de leugen is natuurlijk de eerlijkheid. Ik schreef toen: En wat gebeurt er als je stopt met liegen?

Dan komt er plaats voor eerlijkheid, dat trilt in een hogere frequentie...

Dus eerlijkheid bevrijdt....


Tegenhanger


Het heeft vanmorgen geregend na een warme zomerdag en het is een stukje afgekoeld. Voor mij het moment van de dag om wat poetswerk te doen zodat ik geen peentjes zweet als het later weer warmer wordt. De badkamer poetsen, überhaupt schoonmaakwerk, vind ik geen straf om te doen maar het is ook niet mijn hobby. Want tijdens het schoonmaken, stofzuigen heb ik vaak heerlijke mijmeringen en inspiraties. Vanmorgen luister ik naar een van de inspiratiesfilmpjes van Tijn Touber en vlak erna gaat het verder in een interview met als titel: INTERVIEW 9 JUNI 2021 "DE OPENBARINGEN VAN JOHANNES"

Engelen boodschap 1.11.11...


Omdat ik de 'geïnterviewde' Johan Noorloos 'ken' van zijn programma over de Bhagavad Gita en mijn poetserijen nog niet klaar zijn blijf ik luisteren.

Het zou niet zo zijn dat er in dit luisterstuk geen synchroniciteiten zitten, sterker nog, het zit er vol mee. Een aflevering met een zeer openhartig gesprek om echt even voor te gaan zitten en te luisteren: het gaat over yoga, mediteren, geloof, afscheid, openbaringen/inzichten, angsten/weerstand, wat is waarheid, Burn-out a.g.v grensoverschrijdend gedrag en als laatste schuld en schaamte...

Het gesprek eindigt na 1 uur en 11 min en 11 sec....precies...Engelenboodschap tot en met!


Schuld, schaamte en eerlijkheid


Het laatste thema war het gesprek over gaat: de schuld en schaamte, raakt enorm het thema van Eerlijkheid....want als je je ergens voor schaamt of schuldig over voelt, dan wil je daar niet over praten, ontken je het wellicht en lieg je er waarschijnlijk over...kun je er niet eerlijk en open over zijn...pas als je Eerlijk kunt zijn over je schuld en schaamte "rollen" of 'patronen" dan maak je een enorme bevrijdende stap!

Oprechtheid


Ik ontmoet deze week een lieve vriendin en tevens oud collega, we hebben regelmatig contact over van alles en we zitten in dezelfde energie of gedachtegoed. We hebben een heerlijk gesprek over van alles en nog wat, eigenlijk de lessen die ons het leven heeft gegeven en hoe we daarmee om zijn gegaan.

Wat me het meest raakt is dat ze vertelt dat ze in de gaten kreeg dat haar partner tegen haar loog, niet rechtstreeks maar ze voelde dat er iets niet klopte.

We komen samen tot de conclusie dat "de oneerlijkheid" van het bedrog het meest kwetsend is.


Veiligheid


Het doet met verder denken aan waarom leugens en oneerlijkheid zo kwetsend zijn, het is omdat je gevoel van veiligheid aangetast wordt: kunnen vertrouwen in jezelf en in je partner zijn je basisveiligheid. Op het moment dat je bedrogen en belogen wordt komt deze veiligheid in het geding. Wat is dan die veiligheid? Het is je keuzevrijheid, te mogen kiezen of je dit een deel van je pad wilt laten zijn of een andere weg in wilt slaan. Een ander ontneemt je dan deze keuze vrijheid. Het tast je soevereiniteit aan, je onafhankelijkheid.

Dus ja! Eerlijkheid bevrijdt!

Soevereiniteit
Soeverein is volledig onafhankelijk van anderen; niemand is gerechtigd aan de soeverein orders te geven.
De kern van het libertarisme is dat ieder individu soeverein is. Niemand mag/kan hem dwingen iets te doen wat hij niet zelf vrijwillig kiest. 

Ik deel meteen maar de 5 tips die ik aantref op mijn telefoon met je over soevereiniteit met je want het is weer meer dan toevallig dat ik deze op mijn telefoon open...(not)


5 Tips om in je soevereiniteit te stappen


1) Belichaming - wees bewust in je lichaam

2) Voel - sta jezelf toe alles te voelen

3) Observeer - Je bent niet wat je ervaart of voelt

4) Stel de vraag - Is dit van mij of van een bron buiten mezelf

5) Kies - Hoe wil je zijn & hoe wil je reageren zoals je nu bent?


De wijsheid van je hart


Dat je voelt dat er iets niet 'klopt' op het moment dat iemand niet eerlijk tegen je is komt omdat je hart wijzer is dan je hoofd. Mijn vriendin vertelt me dat Tijn Touber er net een filmpje

over maakte, na onze ontmoeting bekijk ik hem....en wauw weer mooie synchroniciteit...

voor mij een mooie bevestiging waarom mijn hart soms dingen eerder 'weet' dan mijn hoofd...alhoewel die vaak wel snel volgt.


Meditatie en positieve emoties


Ik google even op: "de intelligentie van ons hart" en kom op een mooie site terecht. Ze leggen de link van een goede samenwerking tussen hart en hersenen door meditatie en positieve emoties:


"Beoefening van meditatie zorgt tevens voor een coherente samenwerking tussen hart en hersenen. In een meditatieve toestand produceert het hart andere patronen dan in een stressvolle situatie. Hetzelfde geldt voor emoties. Onder invloed van positieve emoties, zoals waardering, dankbaarheid en vreugde, vertoont het hart een coherente toestand, waarbij het hart, onze ademhaling en bloeddruk in optimale staat samenwerken.

HeartMath heeft oefeningen en apparatuur ontwikkeld om de samenwerking tussen hart en hersenen te trainen en ondersteunen.


McCraty legt uit: “De HeartMath-tools en technieken werken in real-time.

De methode is om:

1. op het hart te focussen,

2. compassie te activeren en

3. dat gevoel op jezelf en anderen uit te stralen.

Deze eenvoudige methode kan stress, angst of depressie verlichten en leiden tot alle ontelbare andere voordelen van hartcoherentie"


Hoe kom je dan bij je hartcentrum?

Ook hier tref ik 6 Tips over op mijn telefoon:

1) Stop in het NU

2) Sluit je ogen

3) Neem een diepe teug adem

4) Vind je hart centrum (op de plek waar je wijst als je wijst naar "ik")

5) Open je hart centrum (stel je een roos of lotus bloem voor die verder open gaat bij elke ademteug)

6) Voel en verblijf in je Licht en Liefde

en straal dat naar jezelf en naar anderen!

Draai er deze mooie muziek erbij...

Het hartchakra/ Anahatha


Het is wel duidelijk dat het synchroniciteit is dat ik met het mandala tekenen deze week toe ben aan het hartchakra. Ik besef het pas terwijl ik me nu, in de afrondingsfase van het blog, nog zit te denken: welke mandala zal ik toevoegen.....tja

Ook zijn we afgelopen week met de zonnewende op 21 juni en de volle maan op 24- juni-2021 astrologisch een nieuwe periode ingegaan. En is de Engelenpoort van 6-6 geopend....

Ik weet nu 'eerlijk gezegd' niet meer hoeveel synchroniciteit er wel niet te pas is gekomen bij de totstandkoming van dit blog....engelen energie volop!

Daarvan gaat mijn hart toch echt sneller kloppen en krijg ik een niet-weg-te-poetsen-lach op mijn gezicht! (H)Eerlijk!39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page