top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Het zielsgeluk van je mandala

In mijn Facebook aankondiging om mijn blog van vorige week te delen schreef ik:

"Weet je nog dat de inspiratie zo heerlijk stroomde vorige week.. Dat ik zeker wist dat er nog een blog uit voort mocht komen/stromen!

En als de flow er is gaan er allerlei dingen meestromen.. en kun je niet anders dan daarin meegaan en je overgeven.....aan de flow"


Geen weerstand


"Gaan met die banaan! en nee, geen weerstand, geen gepruttel...niet teveel in dat hoofd! Gewoon gaan en genieten... Net zo als van dit blog... leven en lezen in overgave... Probeer maar eens!"


Meestromen


Maar ik schreef ook: "En als de flow er is gaan er allerlei dingen meestromen.. en kun je niet anders dan daarin meegaan...."

Als je gaat leven vanuit overgave dan ontstaat er overvloed in plaats van tekorten.

Als je gaat leven vanuit wat je werkelijk wilt en wat je inspireert dan kom ik van een Klankschaalcursus, bij een pendelcursus en lees ik in boeken precies de dingen die in mijn leven spelen...waarbij je denkt hè? en dan nog een keer hè? als je nakijkt en ziet dat het een boek uit 1994 is.


Puzzelstukjes die passend zijn


Ik lees op dit moment de reeks boeken van de Celestijnse belofte van James Redfield. Dat gaat over een aantal 'Universele Inzichten'. Dat zijn boeken die in het begin van de jaren '90 zijn geschreven maar ze passen zo op de tijd van NU.


Het eerste inzicht draait om, je raad het al: Synchroniciteit 😉

Ik deel er wat zinnen over maar het boek staat er vol mee: "

Het mooie van synchroniciteit is natuurlijk dat het een gave van de universele energiestroom is. We hebben geen rationele verklaring nodig om ons erdoor geraakt te voelen"

en

"Het belangrijkste verschil met 'het ongelooflijk toeval' en synchroniciteit is dat het belangrijkste verschil ligt in de subtiliteit ervan. De coïncidenties van het dagelijkse leven bewijzen met hoeveel bekwaamheid ons onderbewuste ons leven stuurt. We moeten die op zijn minst bewonderen, maar het beste dat we doen kunnen is die creatieve uiting onze volle steun geven"

Yes! zeg ik dan...Go with the flow!


Over synchroniciteit gesproken


Een van mijn synchroniciteit engeltjes stuurt me de inspiratie om mee te doen met het Teken-je-mee project van Ada Bouman waar ze weer nieuw leven in wil blazen. Als ik het bericht lees ga ik meteen van start met de opzet. Wie me kent weet dat ik niet zo geïnspireerd raak van mandala's met rechte lijnen😜 en ik ben me ook hier weer bewust van die weerstand.


Maar ik weet dat ik door mag zetten en gewoon in de overgave stand mag gaan: een mooie oefening. Het gaat niet van een leiendakje: Elke keer val ik even stil, is de inspiratie weg of af en toe komen er vonkjes van inspiratie en zie ik hoe ik verder mag. Het vordert maar langzaam, in kleine stapjes, op de gekste momenten zie ik steeds een deel van hoe ik verder kan gaan, maar het proces voelt goed.

Bijzondere ochtenduren


Er ontstaat een bubbelende bruisende voorzetting van de eerste opzet, een beetje uniek voor mij, zoiets heb ik nog nooit zo en op deze manier laten ontstaan. Ze geeft me een beetje het gevoel van de prachtige 'kosmische code mandala's' die Janosh maakt.
In het uur vlak na het wakker worden, heb ik altijd een direct lijntje naar boven😉, ik mediteer dan graag of krijg inspiratie over wat of hoe ik verder kan gaan met mijn mandala's. Maar dit keer krijg ik 'te horen' dat de mandala die ik aan het tekenen ben, de chakra boven mijn hoofd vertegenwoordigt, diegene nog boven mijn kruinchakra.


Kosmische chakra's


Pfft, ik ken de Lichaams-chakra's nu redelijk uit mijn hoofd en heb me ook wel eens verdiept in de chakra's die nog buiten je lichaam zitten maar ben meer vertrouwd met de gene die onder me zitten met name de Aardester-chakra, die ik ook wel eens gebruikte voor een andere blog en mandala, dan die boven het lichaam zich bevinden. Tja, het hoezatdatookalweer gevoel zegt me: het internet maar weer even op..


Zielester chakra


Dat was het eerste wat ik mocht ontdekken...de Soulstar chakra of de Zielester chakra is de naam van het eerste chakra ongeveer 30 cm boven je kruinchakra en lees deze tekst:

Wanneer het Zielester chakra is geactiveerd wordt het een directe lijntje naar je Hogere zelf. Bovendien is dit chakra de verbinding met het universeel energie systeem van heelheid, dat een volledige verbinding met verlichte wezens mogelijk maakt en een open deur biedt om andere spirituele rijken en werelden te verkennen.

Haha, dat eerste herken ik en de rest?: Nou kom maar op zeg ik dan, dat is weer eens wat anders dan op vakantie naar Frankrijk 😄 en nadat ik deze info gevonden had, komt in mijn Pendel cursus eerst de bewustzijnsschaal van Hawkins voorbij en jawel, dan ook nog, terwijl ik wat verder aan het neuzen ben in de stof: de kosmische chakra's...


Impulsief of vol overgave


Met deze energie teken en kleur ik verder en als ze in de avond klaar is, mag ik haar delen, eigenlijk wacht ik altijd tot ik een foto in het daglicht kan maken maar dit keer niet, ze heeft haast. Heel impulsief: hup Ada een berichtje gestuurd en ik kreeg meteen een leuke reactie terug! of ze hem mocht gebruiken voor haar blog! Natuurlijk! (Maarre dan wel nog eerst even een foto in het daglicht 🙈)

Leuke reacties!


Onder Ada haar post kwamen een paar leuke reacties te staan waarvoor ik altijd dankbaar ben 🙏 maar nog voordat ik dat ontdek, krijg ik een persoonlijk berichtje van een onbekende Engel in mijn Fb-mailbox. Meestal zijn de berichten die ik krijg van personen die niet bevriend zijn met me vaak verre van interessant, maar deze was het tegendeel:


De lieve dame schreef me: "Ohh Sonja wat heb jij een geweldige mandala gemaakt! Het herinnert me aan thuis. Werkt ook meteen op mn hartchakra voel ik...alsof het vol met kosmische helings-frequenties zit. Dankjewel voor het delen!"


Pffft zit even verbijsterd op mijn stoel, eerst moest het even landen, welke mandala?, wie/wat/waar?....de zielesterchakra? Die had ik alleen gepost op Instagram toch? Toen maar even gevraagd waar ze hem gezien had en viel het kwartje: ohhhh bij Ada!

Maar Wauw....dankbaarheid stroomt nu volop....hoe mooi is het om met je tekening iemand zo te mogen raken!


Maar....


Dan weet ik het....in deze mandala heb ik mijn ziel gestopt!....en was het lijntje met boven open....en dat kunnen andere zielen lezen, dat raakt ze....en dat is zo mooi! Dan komt ik ook weer terug bij de tekst van Carl-Jung die ik als uitgangspunt bij mijn website heb staan...

Een ziel in de overgave en flow is harmonieus en Zielsgelukkig...

en dát stop ik dan met liefde in mijn mandala!


En synchroniciteit zou synchroniciteit niet zijn....

Terwijl ik mijn blog als 'klaar' beschouw maar bedenk nog even een link naar de boeken van de Celestijnse belofte te plaatsen, kom ik ook de verfilming tegen....dus die moet ik kijken en deel ze meteen maar hier...en als je het opstart: Kijk dan even naar de tekst van het eerste inzicht, meer zeg ik niet....

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page