top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De (maan)groei van je mandala

Het is vandaag wassende maan, of eigenlijk wassende springende maan. De fase tussen een halve maan en volle maan. Hoe ik dat weet...ik was nog even in de tuin om voer voor de vogeltjes op te hangen toen ik een mooie wassende maan net even tussen de wolken door zag piepen. Ik voel me altijd wel aangetrokken door de maan en dit stukje unieke natuur en heb leuke kaartjes van de Happinez die me dan iets meer vertellen over de betekenis.


In de planning


Eigenlijk stond op mijn 'niet bestaande' planningslijst dat ik na de vakantie weer een blog zou plaatsen...op mijn nieuwe/ge-update site. Ik dacht dat het nemen van 2 weken 'blogvakantie' wel voldoende zou moeten zijn maar dat heb ik verkeerd ingeschat en ik heb helaas maar 1 dag kunnen werken aan mijn nieuwe site maar alle andere dagen lekker gefeest 😉


Randen-mandala


Natuurlijk heb ik ook gewerkt aan een randen-mandala waarin ik elke dag een stukje kan werken...hij mag al doende groeien, in de kerstvakantie kleur ik hem in ook rand voor rand....groeiend

De lat voor de website ligt niet hoog...als hij gepubliceerd gaat worden is hij verre nog van 'af'....en 'af' zal hij ook nooit zijn, maar de basis mag er staan....en hij mag net als de randen-mandala blijven groeien...

Na de vakantie


En nu is de week begonnen na de vakantie...maar er is zo veel te doen (ik heb geen tijd om te werken aan het blog)...en ik accepteer dat het me niet gaat lukken om een blog te plaatsen op een nieuwe site. Jullie weten dat ik daar makkelijk en flexibel mee om kan gaan...komt het vandaag niet uit...dan gewoon morgen of volgende week....maar dan springt mij opeens die wassende maan in het oog..


Het mag blijven groeien...


Dat vertelt ook de wassende springende maan me...'wassen' betekent toenemen of groeien...de maan is ook nog aan het groeien...tot hij weer vol mag zijn. Alles mag groeien en groter worden. Het kaartje vertelt me ook dat ik al resultaten kan zien van mijn project, maar misschien moet er nog een en ander aan veranderd worden....hoe toepasselijk! Het advies is dan ook om mijn ideeën te verfijnen, van alle kanten te bekijken en er nog wat aan schaven totdat ze passen in het geheel..


En dan is daar weer...


Zo mooi toch die synchroniciteit want zo ontstaat er nu spontaan dit blog....zomaar opborrelend...ik blijf het altijd nog wonderlijk vinden...elke keer maar weer...en tegelijkertijd prachtig....Misschien moet ik toch maar eens gaan leven met de maan...


Volle maan


Zaterdag is het volle maan....Die heeft ook een mooie boodschap want dan is er weer een explosie aan energie en vruchtbaarheid..een tijd om te oogsten wat ik de afgelopen periode heb gezaaid...tot die tijd groeien de maan, ik, mijn mandala en website nog even door 😊130 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 comentários


Sonja Jacobi
Sonja Jacobi
29 de jan. de 2020

Dank je wel Corrie! Wat super leuk om te horen! En je weet je prima te redden in de digitale wereld want je bent de eerste die een reactie geeft! 🙏 😃

Curtir

Corrie Smit
Corrie Smit
28 de jan. de 2020

Dag Sonja, ik ben nieuw in de digitale mandala wereld. ik wil je graag vertellen dat ik geniet van je mandala's en ik wil je ook graag vertellen dat ik je nieuwe site (jasje) heb doorgespit en deze ziet er goed uit. Dank je wel dat je zoveel moois laat zien, ik ga er zeker een paar van maken .

Curtir
bottom of page