top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De bubbel van je mandala

Ik wilde vorige week specifiek geen blog schrijven over de 'corona-situatie' omdat het lijkt of er niets anders meer bestaat op de wereld dan dat. De media gaat alleen maar daarover en iedereen heeft het erover...ik wilde even iets anders....maar mijn vorige blog werd een heel gestoei...hij trok me toch steeds naar dingen die te maken hebben met de 'crisis'.....dus synchroniciteit alom


En dus ja...


Zit ik ook weer een blog over de corona-crisis te schrijven.

Mijn corona-moeheid komt ook een beetje door het taalgebruik er omheen...

In plaats van corona-crisis voel ik meer bij het woord corona-transitie.....ondanks alle narigheid gebeuren er ook veel goede dingen, en worden we bewust gemaakt tijdens deze opgelegde tijd: moeder aarde heeft een pauze nodig....

We moeten ons houden aan Social-distancing? of .....emotional-connecting: gewoon met je-zelf en/of je gezin..

We zitten niet in een lock-down maar een ......een free-up! Bevrijd van dingen die moeten en een terugkomen bij dingen die mogen gebeuren maar ook een besef van hoe vergankelijk dingen zijn...


Wat ga jij doen als je niet meer kunt doen wat je normaal doet?


Ik hoorde iemand vertellen dat deze situatie voelde als de hoognodige sabbatical die er nooit van kwam....en nu door deze free-up.....niet uitgesteld is tot het te laat is...

Het is even wennen thuis...iedereen die je dierbaar is dicht op je lip...niet alleen in het weekend maar de hele week....'het 'achterhuis' van Anne Frank gevoel'...en gelukkig ontdekken dat je daar ook weer een patroon in kunt vinden....en mee om kunt gaan....


Want we worden?


Ja! precies....uit onze comfort-zone gedwongen, krijgen een call-to-action! Allemaal, stuk voor stuk....omgaan met verandering!

En waarom is dat zo belangrijk? buiten je comfort-zone zit je groei!

ik heb er al verschillende blogs over geschreven...


Aangezet tot opruimen?


En heel veel mensen zijn in eens bezig met de tuin, het opruimen of klussen aan het huis....de kringlopers en vuilstorten kraken van de drukte. Of doordat de 'hulp' niet meer komt, zelf aan het schoonmaken slaan en ontdekken dat je huis toch viezer is dan gedacht..

Mensen doen ineens dingen....die anders uitgesteld worden, of door een ander gedaan...maar wellicht heel belangrijk zijn om zelf weer eens te doen.


Je huis of lichaam en Personal space...


Oh ik moet bekennen dat ik sommige aspecten van deze corona transitie wel heerlijk vind...

met de social-distancing....creëer je dat mensen elkaars persoonlijke bubbel (wat ongeveer 1,2 meter om je heen zit) moeten respecteren en kun je daardoor heel goed in je eigen energie blijven...die is heel belangrijk...doordat andere energieën daar dan niet in terecht kunnen komen....blijf je beter in je eigen energie en wat je voelt en ervaart is dan ook echt van jou! van jou alleen...


En jij bepaalt...


Wie er in jouw persoonlijke/ intieme ruimte komt....en kun jij voelen wat je ervaart....en daar mee aan de slag......zoeken naar je groei.....creatieve oplossingen bedenken voor problemen en wellicht ook die nodige (emotionele) schoonmaak houden...


En wat doe ik?


Ik vertelde al...het lijkt of ik het drukker heb... volg ineens aangeboden webinars waar ik anders geen tijd voor had of nam, kijk naar youtube filmpjes...maar zie ook dingen voorbijkomen die niet helemaal met me resoneren of wellicht ben ik die al ontgroeid.


Ben me meer dan ooit....


Ik ben me al jaren bewust dat de voedingsindustrie er niet is om ons gezonde voeding te bieden. Dat de farmaceutische industrie er niet is om ons van onze ziektes af te helpen maar alleen de symptomen te onderdrukken. Dat de bank er niet is om goed op onze spaarcenten te passen en dat scholen er niet zijn om ons passend onderwijs te geven maar ons een diploma willen laten halen. Ook dat de gezondheidszorg niet eens ingericht is om ons beter te maken...wat nu meer dan ooit blijkt...En dat vaccinaties niet uitgevonden zijn om ons gezond te houden...

Alles wat gezondheid, lichamelijk maar ook geestelijk betreft wordt er enorm 1 dimensionaal bekeken en ik ben meer voor een holistische benadering..


Bewust..


Dat is het mooie van het werkelijk mogen ZIJN in je eigen persoonlijke ruimte...de keuze om te voelen wat bij je hoort.


Van de transitie...


Ja, we zitten in een transitie, ik voel het ook, 'weet' het ook, al heel lang besef ik.....dus ik bekijk sommige informatie met een flinke dosis humor...niet als een conspiracy theory, met 'the good, the bad and the ugly' waarin (anti-held) Donald Trump onze wereld reddende held zal gaan zijn?

Ik geef toe...dàt zou een verrassende twist zijn...


en waartoe het me brengt..


Maar is het zo belangrijk dit te weten? kun je daar werkelijk iets mee? let wel...wat ik belangrijk vind aan alle informatie die via de mediakanalen binnenkomen....is....wat doet het met je? maakt het je angstig, onzeker, blij of liefdevol? Wil je kunnen zeggen....zie je wel...ik wist het? Maak je het jouw waarheid? Of wil je krachtig staan in je eigen keuze!?


Liefde delen..


Ik kies bewust voor bij mezelf te blijven en te onderzoeken wat iets betekent voor mij en mijn directe persoonlijke wereld...wat kan ik doen! Nou ten eerste niet mee gaan in de gekte...en toch gezellig iedereen van anderhalve meter afstand begroeten en een glimlach geven. En mijn mandala's en blogs met de wereld delen..

Deze mandala is gemaakt van het symbool triquetra ..het is een keltisch symbool wat zich prachtig laat vlechten (verstrengelen). Zijn triniteit (drie-eenheid) staat het voor de kelten voor leven, dood en wedergeboorte...maar kan voor vele triniteiten symbool staan...ook voor lichaam, ziel en geest. Heel toepasselijk in deze tijd en passend bij dit blog....ik heb hem getekend met vlecht werk in het midden maar daarbuiten de symbolen voor zich....een mooie weerspiegeling van mijn wereld...en daarin bloemen...als tekenen van groei...maar ook bloei!


En in synchroniciteit


Zoals ik in het vorige blog al schreef...kwam ik van het ene in het andere synchroniciteit terecht. Terwijl ik over de vriendin schreef, stuurde ze me een prachtig bericht...kijk of het met jou resoneert, een paar dagen later deze van Janosh iemand die ook werkt vanuit mandala's en gisteravond na het lezen van weer een conspirary artikel las ik vanmorgen deze.....boodschap vanuit liefde

“Heb vertrouwen. Verhoog je frequentie van binnenuit. Kies voor liefde in plaats van angst. Realiseer je dat je in een lichaam zit: een kwetsbaar voertuig dat beschermd en gekoesterd dient te worden. Het is tijd voor de Triniteit. Lichaam, ziel en geest verbonden. De ziel zetten we in het midden, want dat is de verbinder tussen het lichaam en de geest. 
(uit het artikel van Janosh)

(als je dit leest snap je....dat dit met me resoneert en mijn mandala weerspiegeld...)


Een keuze kunnen maken


Wat ik vooral voor je wens is een flinke dosis nuchterheid

(en oh voor ik de kans krijg dit blog te posten...tref ik dit artikel...eentje naar mijn hart)

Een oprecht kijken naar je innerlijke wereld (zonder de verstoring van alle berichten van buiten) vanuit de Media maar ook van de mensen om je heen...(die spiegelen hun eigen angst of liefde) en dat je een keuze kunt maken voor jezelf in plaats van een 'mak volgend schaap' te zijn.

Ik hoop dat de regering verstandig is, de economische schade wil beperken en de teugels weer wat laat vieren betreffende de restricties... zodat we uiteindelijk weer kunnen zijn als deze schapen😉161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page