top of page
  • Sonja Jacobi

Leven in synchroniciteit


Synchroniciteit betekend eigenlijk gelijktijdigheid. Er gebeurt op dat moment iets, waarvan je denkt “hé dat is apart, dat kan bijna geen toeval zijn” en soms is het letterlijk een 'kippenvel'-moment.

Deze gebeurtenissen hebben een speciale betekenis, komen als een soort signalen binnen die je het gevoel kunnen geven dat je het juiste pad bewandeld.

Keuzes maken, iets wat we elke dag doen

Dus het is een soort signaal, een soort wegwijzer. Wat het moeilijke is, is om deze signalen ‘op te vangen’ en er niet naar moet gaan zoeken. Herken je dit? Je weet dat je iets bezit maar niet waar het precies ligt, als je er naar gaat zoeken, vind je het niet en toch weet je dat je het hebt, maar op je zoektocht kom je allerlei andere dingen tegen, die je was vergeten.

Nu kom je in de situatie waarin je een keuze kunt maken, heel het leven bestaat uit het maken van zulke keuzes. Je ratio zegt hoogst waarschijnlijk: "negeer de dingen die je vind en blijf naarstig op zoek naar waar je oorspronkelijk naar zocht"…. of je andere optie is: kunt je hart volgen het laten voor wat het is, want als iets niet gevonden wil worden, dan word dat vaak ook niet gevonden..en je bezighouden met wat je in plaats daarvan wel gevonden hebt want misschien was dat wel de bedoeling..

Niet doorschieten..blijf in balans..

Nu is het de kunst om niet te ver te gaan in het proberen van de tekens van synchroniciteit te lezen en overal iets achter te zoeken. Als je op zoek bent naar je sleutels om de deur open te kunnen maken dan is het het beste om te blijven zoeken. 😉 Je moet wel je gevoel volgen en een beetje gezond verstand. Daarin moet een balans zijn. Synchroniciteit is niet iets wat je verstandelijk kunt of moet willen verklaren, het past in de wereld van het onverwachte (vaak als je stopt met zoeken, dan vind je wat je zocht 😉 ) en het onderbewuste..

En vaak is het zo dat je achteraf pas kunt zeggen, hé dat was een geval van synchroniciteit als je er van een afstandje naar kunt kijken.

Een mooi boek “de Alchemist” van -Paolo Coelho- is een voorbeeld van hoe je je mogelijkheden moet grijpen en ook de film ‘Yesman’ met -Jim Carry- is een voorbeeld van hoe je die mogelijkheden moet grijpen maar er niet in door moet slaan.

Every dream begins with a wish..
Je open stellen..

Leven naar de signalen van de synchroniciteit is als de liefde, die kun je niet afdwingen, je moet er voor open staan. Maar hoe doe je dat? Synchroniciteit is iets van het onderbewuste en om daar bij te komen moet je uit je ratio stappen, uit je logische beredeneerde kant, je linker rationele-hersenhelft en in je verlaten op dingen die je verbinden met je rechterhersenhelft, je creatieve, intuïtieve, gevoel kant, dit kan door meditatie maar ook door bewust te bewegen of iets creatiefs te ondernemen......ehhhh mandala tekenen? 😉

Come in the flow and go with the flow…

En als je dat doet dan kom je in de flow, dan gaan de dingen als bijna vanzelf.

Dan is het net alsof alles in je omgeving jou helpt om te bereiken wat je voor ogen hebt.

Maar de vraag is hoe je dat dan doet....

Ik ben geen expert in het vinden van je levensbestemming en er is denk ik ook dat hierin geen eenduidige pad te volgen is en iedereen krijgt signalen op zijn eigen manier en moet zijn eigen pad wandelen maar ik heb ervaren dat door het gaan tekenen van mandala’s ik een manier gevonden heb om dichter bij mijn creativiteit, mijn gevoel, intuïtie en mijn innerlijke bewustzijn te komen.. en dit een wereld van synchroniciteit aantrekt!

De balans in onze huidige leefwereld

En waarom is dat dan nodig? In onze huidige maatschappij draait alles om de linker hersenhelft. De ratio, de wetenschap, het kunnen bewijzen en dit verbaal duidelijk te maken en we zijn verwijderd geraakt van het luisteren naar ons hart, ons gevoel. Degenen die dat wel doen worden aangeduid als zweverige, irrationele wezens 😉 en vaak hebben vrouwen deze ‘titel’ 😂 maar het een kan niet zonder het ander…de Yin kan niet zonder de Yang, het mannelijke niet zonder het vrouwelijke…de dag niet zonder de nacht. We leven in een wereld waarin het altijd dag is en het bijna geen nacht mag zijn maar om in balans te blijven hebben we naast de dag ook de nacht nodig, naast de ratio ook het gevoel…Het ene is niet beter of slechter dan het ander maar allebei noodzakelijk..

Vind je wat ik schrijf, herkenbaar/leerzaam/leuk of gezellig?

laat het me dan weten en klik hieronder op het hartje, krijg je van mij nu al een ❤️tje terug 😊

Of je kunt me volgen op mijn Facebook-site Mandala-synchroniciteit en geef me daar een [👍🏻vind-ik-leuk] en wil je geen blog meer missen?

Klik dan op de fb-site op [volgen] en selecteer in het keuzemenu [als eerste weergeven]

of als je niets met Facebook hebt... abonneer je dan via mail rechtstreeks op mijn blog

en

Ohhh ik vind het onwijs leuk als je mijn blog hieronder deelt met andere mandala liefhebbers of een berichtje achterlaat 😘

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page