top of page
  • Sonja Jacobi

De uitdaging van je mandala


De cursus summerschool is weer mijn uitdaging en inspiratie om de potloden en het tekenpapier weer te gaan bewerken met mooie mandala’s. Ik schreef het al in het vorige blog en in de volgende les is de uitdaging… het tekenen van de boeddha! Maar een uitdaging is: „Iets waardoor je iets doet of kunt wat je niet eerder deed of kon“ Haha is dat geen mooie quote?

Moment opname

Als je mijn blog van de week hiervoor hebt gelezen en de bijbehorende mandala dan zag je dat ik ooit die uitdaging al eens aangegaan ben en mijn boeddha al eens getekend heb. Dus tja….wat dan…het is altijd een optie om eenzelfde uitdaging aan te gaan en eens te kijken wat je nu van hetzelfde onderwerp maakt. Een mandala is namelijk een moment opname van de periode in je leven waarin je op dat moment zit. Je hebt dus kans dat je mandala nu heel anders word omdat je in een andere periode, andere levensfase zit..

Keuze..

Maar het is ook een optie om er een andere uitdaging van te maken….je hebt namelijk altijd twee keuzes in het leven…en allebei de keuzes zijn ok…er is geen goed en er is geen fout…wat je ook kiest…je gaat er van groeien, krijgt er inzichten door en zijn nodig voor dit moment in je leven…en je kunt later altijd nog teruggaan en kiezen voor de andere kant…

Japan

Het thema van de summerschool is eigenlijk een reis rond de wereld …en ik zit nu in Azië. Daar is meer te beleven dan alleen India en de boeddha…zo kom ik uit bij Japan…een land wat me altijd al gefascineerd heeft…

Dus de boeddha…wordt bij mij omgetoverd tot een Geisha.....met de ogen iets anders en het kapsel aangepast is dit eigelijk een redelijk gemakkelijke metamorphose…

Op Reis..

Na Parijs….reisde ik vorige week naar Düsseldorf…en in een komend blog vertel ik je eigenlijk hoe ik dat doe…als een avontuur….maar Dusseldorf plan ik iets meer…het bied ook veel om te doen maar iets minder dan Parijs en dus bereid ik me hier iets meer op voor…en bij het brengt me via de Japanse mandala die ik teken…bij het EKO Haus der Japanische kultur en de Japanse tuin…voor Japanse inspiratie…

Synchroniciteit

De bezoekjes zijn een gezond eindje wandelen van het hotel, maar dat vind ik niet erg…de reis ernaar toe is tenslotte het doel….niet de eindbestemming…

Ik laat mijn reis eerst langs de kledingwinkels in het centrum gaan….

Ik geloof in synchroniciteit en spirituele groei maar blijf een vrouw en koester die energie 😉 Mijn pad vervolg ik verder langs zoveel mogelijk natuur…parken vol bomen…de rivier…

Daar is ze weer….

En inderdaad onderweg krijg ik allerlei bijzondere dieren te zien….2 zwarte zwanen en enkele dappere eekhoorntjes die zich al klaar maken voor de winter…..ik voel de connectie van de groene man..

De betekenis van die dieren zoek ik weer op en bij het lezen van de eerste regels...

De eekhoorn wordt door de mensheid als een schattig diertje beschouwd. Is slim, behendig en heeft lef. Zijn focus ligt op huppelend door het leven gaan en daar heeft hij veel voor over. Ook is hij een beetje een einzelgänger, die zich prima vermaakt in zijn eentje. Hij hoeft aan niemand verantwoording af te leggen alleen aan zichzelf..“

.....voel ik weer die glimlach op mijn gezicht verschijnen…😀

Resonantie

Nou als de laatste regels niet toepasselijk zijn voor mij dan weet ik het niet meer 😉…

Ik krijg nog meer tekens onderweg…heel persoonlijke en ze sterken me…en mijn vertrouwen groeit…ik ben op de goede weg. En kom met een grote glimlach en een goed gevoel aan in de Japanse tuin van het EKO haus der Japanischer Kultur.

Het weten..

Het is er niet groot maar ik doe volop inspiratie op voor mijn mandala..,

De Geisha, mijn groene draak, de kersenbloesem had ik al en uit de tuin van het EKO haus komen nog de pagode, ginkgo-bladeren en lotusbloem. En als ik mijn mandala af gemaakt heb, zie ik hoeveel ze me vertelt…

en weet ik…het was een goede keuze…de juiste uitdaging!

Hoe avontuurlijk is bij jou de uitdaging van je mandala?

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page