top of page
  • Sonja Jacobi

De groene man mandala..


De tweede summerschool van de mandala-academie is gestart deze zomer…maar hoe graag ik het ook wil…in de vakantie kom ik er niet aan toe, vind ik de rust niet om er goed voor te gaan zitten, tja alles heeft zijn tijd. Maar na de vakantie op een warme zomerdag start ik met de eerste module….het tekenen van een mandala met het gezicht van de groene man…

De groene man mandala in de maak

Een geweldig uitleg maakt dat het een makkelijke opzet is…en voor ik het weet staat er een vrolijke kop met bladeren naar me te kijken…het doet me denken aan een stukje wat ik al ooit schreef….wat ik kan gebruiken voor dit blog..

Daaromheen nog een Keltisch vlechtwerk...ook een leuke uitdaging!

Wie of wat is die groene man?

De groene man is een mythologisch archetype verbonden met de natuur, als je eenmaal weet wie hij is en waar je hem kunt vinden dan zie je hem ineens overal. Hij wordt namelijk gebruikt als ornament op kerken en oude gebouwen. Het is een gezicht, een masker wat bedekt is met bladeren of waar takken uitgroeien. Hij is onze verbondenheid met de natuur en staat symbool voor mannelijke kracht die in evenwicht is met moeder aarde..

Inzicht kaarten...

Deze info komt natuurlijk niet zomaar uit mijn duim, die zoek ik op internet op en vaak als ik dat ga doen dan........ ohhh komt de synchroniciteit zomaar boven borrelen...…en krijg ik antwoorden.

Ik kom namelijk op een site met een soort inzicht kaarten en daar is er eentje bij met de groene man..

Wat verteld deze inzicht kaart?

De groene man leeft in de magische wereld van de jungle en herinnert ons eraan dat er niet voor alle dilemma's een logische oplossing te vinden is, sta open voor de magische kansen en onconventionele wegen.

Trek de wildernis van het leven in, maar neem ook tijd om te aarden en mediteer regelmatig.

Pats boem...

Die komt binnen, is geen toeval….een boodschap die ik nodig heb. Ik ben zo zoekende naar een oplossing voor een situatie waarin ik zit…Ik schreef het al eerder....de mandala die je nodig hebt komt naar je toe.

Maar mijn probleem is dat er geen klinklare oplossing voor is….en door deze zoektocht ben ik weggeraakt van het tekenen…van het bloggen…van het mediteren….en ja ook een beetje van mezelf.

En heb ik tijd nodig om mijn pad weer te vinden…

Goede voornemens...

Ik begin met goede voornemens, te starten met mediteren en tekenen....en dan komt dit op mijn pad….deze mooie mandala die dit precies symboliseert….de ingewikkelde keltische knoop en die vriendelijke man die me weer verbind met de natuur en zijn bladeren doen me denken aan mijn verhaaltje…

Dus vervolgens ga ik zoeken op mijn computer en vind ik mijn verhaal terug over de boom, zijn bladeren, takken, stam en wortels….ook vol synchroniciteit

De boom..

De fluisterende bladeren aan de boom

zijn als je uitdagingen en dilemma's.

Soms zijn ze nieuw en fris,

soms hangen ze er al langer

maar het feit is dat ze uiteindelijk

over langere tijd

niet meer nodig zijn

en losgelaten kunnen worden

De bladeren zitten aan takken,

die….gevoelig zijn voor de wind die op dat moment waait ,

wat de argumenten zijn onder je bladeren

en goed zijn om ze eens flink te laten schudden

De takken zitten aan de stam…

je basis,

je stabiliteit,

je overtuigingen die met je meegegroeid zijn

Hier huist je kracht

je wijsheid

maar ook je noesten en gaten

je pijnpunten waar je langzaam omheen bent gegroeid,

van waaruit je handelt

maar je boom verliest zijn totale kracht

zonder de wortels

de wortels die moet groeien in de ondergrond

waaruit je vandaan komt

wat je basis is

waardoor je gevoed bent

Zoek je oplossingen niet in de bladeren…ze zijn maar flarden in de tijd

zoek je redenen niet in de takken….ze missen nog de stabiliteit

zoek je wijsheid in je stam, je basis en je stilte

hier vind je wellicht de overtuigingen die de basis zijn van je dilemma

hier kun je ze onderzoeken

kijken waardoor ze gevoed zijn

en ze bewerken met zachtheid

en pure wijsheid, vol liefde..

Zodat je wortels weer een stevige basis krijgen

onwrikbaar in de aarde…

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page