top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De ontwakingsgolf van je mandala

Het veranderen van je perceptie op je wereld was vorige week de topic van mijn blog. Je innerlijke wereld die gereflecteerd word door de buitenwereld. Je emoties zijn een richting aanwijzing van òf in balans zijn met de 'realiteit' òf uit balans ermee zijn. Als je positieve emoties ervaart ben je in balans, ervaar je negatieve emoties dan ben je uit balans. Je kunt dan proberen de wereld om je heen te beïnvloeden in een poging om die te veranderen maar zo werkt het helaas niet, vaak is juist de acceptatie van 'wat is' een optie en dat staat gelijk aan de verandering van je binnenwereld.


Altazar Rossiter


Ik volgde online een programma van Robert Bridgeman en Janosh Stoffels genaamd de Holy Grail. In de laatste online sessie maakte ik kennis met Altizar Rossiter. Op de site van Robert trof ik een blog van hem aan die precies omschreef waar ik het in het vorige blog over had, je kunt het origineel hier vinden maar ik vind het weer jammer als zoiets weer kwijt raakt in de vertaling (lost in translation😉) dus met alle liefde wil ik mijn blog dit keer als platvorm gebruiken om een vertaling van zijn blog te plaatsen.


Chakra's


Vorige week het wortel of rootchakra, deze week: Het Heiligbeen of sacraalchakra. Dit chakra belichaamt de totaliteit van onze lichamelijke gezondheid en ons emotionele welzijn. Affirmatie voor het gezond en openhouden van dit chakra: Ik houd van mijn leven, ik eer mijn lichaam en behandel mezelf met respect.


Altazar aan het woord:

DE GOLF VAN HET ONTWAKEN BERIJDEN (ALTAZAR ROSSITER)


Het is misschien tijd om je reacties op de wereld waarin je je bevindt te heroverwegen. Als je om je heen kijkt en niet geeft om de opties die het leven je lijkt te bieden; als je het gevoel hebt dat niets past, moet je jezelf in een vorm persen die de rest van de wereld kan accepteren; als je ooit hebt gedacht dat er iets mis met je moet zijn waardoor je niet in staat bent om gewoon verder te gaan … het is mogelijk dat je hier bent om aan de voorkant van het ontwaken in bewustzijn te staan.


Als mensen bewonen we een realiteit die doordrenkt is met een onzichtbaar psycho-energetisch veld dat ons beïnvloedt zonder dat we het doorhebben. Dit veld staat vol met informatie die we decoderen met onze gevoelszintuigen. Deze werken door innerlijk weten, door intuïtie, door onze empathie en gevoeligheid. Ze vertellen ons waar we niet in passen, waar we niet aan de verwachtingen voldoen … en hoe we ons moeten gedragen als we willen overleven en slagen. De druk om te conformeren is misschien onzichtbaar, maar ze is hardnekkig. Er is niets voor nodig om je bij de menigte aan te sluiten.


Dit is niet nieuw, het is altijd zo geweest, maar het wordt steeds intenser. Het is moeilijker dan ooit om jezelf te zijn in het aangezicht van de aanval van conventioneel gedrag. Niet alleen dat, maar de media bieden ons voortdurend op consumentisme gerichte oplossingen voor onze probleemgevoelens die de zaken op de lange termijn erger maken. Ondertussen brandt de wereld en ga je misschien langzaam vanbinnen dood. Op mondiaal niveau zijn de uiteindelijke gevolgen van dit alles niets minder dan catastrofaal. In persoonlijke termen wordt een slopend achtergrondniveau van frustratie, verdriet, wanhoop, depressie en ellende gevormd.


ANDERS ZIJN


De psychische energie van deze conventionele omgeving waarin we leven, staat in wezen vijandig tegenover het welzijn van mensen in het algemeen. Het verstoort je energiesysteem en probeert te voorkomen dat je je op je optimale niveau uitdrukt. Voor degenen onder jullie die gevoelig en empathisch zijn, is deze omgeving giftig.


Er is weinig informatie in het algemene publieke domein om iemand een idee te geven van de energetische dynamiek van dit alles en hoe je er anders mee om kunt gaan. De alternatieven zijn minder ondergeschikt gemaakt dan een generatie geleden, maar ze moeten nog worden gezocht en het kan moed vergen om ze te adopteren, vooral als het om familie en vrienden gaat. Groepsdruk is de eerste verdedigingslinie van de status-quo, met de vaak gestelde vraag: waarom kun je niet gewoon zijn zoals iedereen?


Het eerste dat je moet begrijpen, is dat het niet allemaal jouw probleem is, het lijkt er alleen zo op, omdat de enorme hoeveelheid mensen die verstrikt raken in het psychodrama van het dagelijks leven een soort krachtveld creëert dat eist dat je gehoorzaamt of wordt afgewezen. Die afwijzing kan ondraaglijk pijnlijk zijn.


Gewoon anders zijn is een serieuze uitdaging. Van binnen weten dat je anders bent, is één ding. Het kan angstaanjagend zijn om dat verschil met de reguliere samenleving te laten zien. De angst om bekritiseerd, beoordeeld en afgewezen te worden omdat je anders bent, kan verlammend werken.


PSYCHO-ENERGETISCHE CONTROLE


Wat er echt gebeurt in die afwijzing door de samenleving, is een virtuele psychische aanval van het collectief. Mensen zijn zich hier niet echt van bewust - als ze dat wel waren, zouden maar weinigen het steunen.


De psychische energie van elk individu dat gevangen zit in het web(matrix) van de conventionele realiteit kan echter onbewust zijn, maar het is cumulatief. Onthoud dat deze energie meestal de emotionele lading is van angst en wanhoop. Het bindt zich samen en ontwikkelt zijn eigen vreemde intelligentie terwijl het dat doet. Het is dan in staat om buitenbeentjes instinctief te identificeren en probeert ze te pesten tot onderwerping.


Het collectieve veld wordt een entiteit, een kunstmatige levensvorm, een die wordt ondersteund door de negatieve energieën van al zijn bewoners. Alleen al het feit dat iemand een alternatieve levensuitdrukking kan aannemen, vormt een bedreiging voor het bestaan ​​van die collectieve entiteit, en het verdedigt zich woest.


DE GOLF VAN ONTWAKEN


Gelukkig gaat er op dit moment een ontwakende golf van bewustzijn door de wereld. Die golf heeft ook een soort aangeboren intelligentie. Het is de intelligentie om meer ongemak te creëren bij mensen die worstelen om te voldoen aan de status-quo; het laat je weten dat je een keuze hebt. Hoe gevoeliger en meer empathisch je bent, hoe ongemakkelijker je je zult voelen.


Niemand doet alsof de keuze eenvoudig is. Het is een uitdaging om een ​​alternatieve manier van zijn te kiezen, vooral zonder te weten waar dat je zal brengen. Het is een uitdaging om standvastig te blijven in je eigen waarheid - om jezelf te zijn in alle situaties en omstandigheden, want dat is wat je tot leven brengt. Leren omgaan met je eigen energie is de sleutel tot dit proces … en er is hulp beschikbaar. Als je eenmaal begint te zoeken, zul je het vinden, omdat je persoonlijke energie zal gaan resoneren met de hulp die je nodig hebt. (Noot van Sonja: Het veld van synchroniciteit)


Dit ontwaken vraagt ​​je om opnieuw uit te vinden hoe je denkt en wie je denkt te zijn. En dat moet je doen vanuit de gevoelswijsheid van je hart, want als je van de baan raakt, begint de collectieve ellende weer. Zo transformeren we samen de vergiftigende psycho-energetische omgeving die de consensus-realiteitsmatrix vormt.


And so it is....

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page