top of page
  • Sonja Jacobi

De glimlach van je mandala


In mijn vorige blog heb ik het over tevredenheid, dankbaarheid en synchroniciteit en dat het ervaren daarvan vaak een glimlach op mijn gezicht tovert. Altijd bij de herkenning van synchroniciteit ervaar ik... verwondering en vlak daarna komt steevast die glimlach…ik noem hem mijn Mona-Lisa smile. De ietwat geheimzinnige glimlach waar niemand werkelijk de oorzaak van weet…de glimlach van het weten..

Mooie reacties

Op het plaatsen van dat blog op Facebook, kreeg ik prachtige en liefdevolle reacties. Naast tevreden werd ook "tehuis" genoemd als nog een woord wat positief is net als tevreden. Hier moet ik even over nadenken....Tehuis, T'huis of wel thuis is de plek waar je vaak ook je vrede vind, je veiligheid, je basis en je comfort-zone. Inderdaad ook heel toepasselijk en een glimlach tevoorschijn toverend..😉

Instinctief

The people whose first instinct is to smile when you make

eye contact with them are some of Earth’s greatest treasures

Op instagram kom ik deze prachtige quote tegen...ik herken dit wel…zelf heb ik ook altijd de neiging oogcontact te maken met mensen en het doet me altijd glimlachen als mensen dit terug doen.

Het is de glimlach van herkenning, van het zien van jezelf in de ander, we are all one.....

en dus van tevredenheid, vrijheid, dankbaarheid en synchroniciteit....

Of totaal niet..

Dat dit toch niet geheel vanzelfsprekend is voor iedereen ervaar ik de dag nadat ik deze quote las. Ik sta op de eerste verdieping uit het raam te kijken en er komt een buurvrouw met haar dochter en 3 honden aangewandeld, het is een gezellige optocht die onder mijn raam passeert en ik kijk er naar met een glimlach op mijn gezicht.

Als de buurvrouw toevallig op kijkt en me ziet, kijkt ze snel weer weg en vermijdt oogcontact.

Een vreemde ervaring, we kennen elkaar weliswaar niet echt maar wonen al wel jaren vlak bij elkaar in de buurt…het is een bewustwording voor me dat toch niet iedereen dit kan oogcontact maken met een smile...

De yoga smile

Tijdens de yoga doen we ook een Kundalini oefening die als effect heeft je flink op te warmen, zwaaiend met de armen die dan weer onder en dan weer boven langs moeten en ondertussen van links naar rechts bewegen en ook nog letten op je ademhaling...hij is best lastig en vergt enige concentratie en vooral coördinatie.

De yoga docente geeft mee dat het moeilijkste deel van de oefening is: dat je het eigenlijk allemaal met een glimlach moet doen maar dat de meesten dat laatste niet lukt.

Ik ben wel van de humor en vooral van de humor in de yoga dus deze uitdaging neem ik van harte aan en het lukt me om de gehele oefening met een glimlach te doen, met name omdat ik steeds in de war en uit de maat raak...wat me steeds doet glimlachen om mezelf.

De boeddha smile

De boeddha heeft ook altijd zo'n kenmerkende smile.....soms voluit....soms het 'begin van een glimlach' die komt ook door het weten, het ontwaakt zijn...misschien probeerde Leonardo dát wel vast te leggen in zijn Mona Lisa en zijn we daardoor al eeuwen zo gefascineerd door deze dame....

De mandala smile

De meeste van mijn mandala’s toveren ook die glimlach op mijn gezicht... ook dat is de de glimlach van herkenning,

van het zien van jezelf in je tekening,

van jouw wereld in je tekening

van tevredenheid,

vrijheid en veiligheid,

dankbaarheid

en natuurlijk synchroniciteit..😊

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page