top of page
  • Sonja Jacobi

Het wonder van je mandala


Er komt op Facebook een uitdaging voorbij…een wonder 10-daagse…ik ben altijd in voor wonderen, vind het leven sowieso iets wonderlijks en ook over mijn mandala’s blijf ik me altijd verwonderen. Wat de uitdaging inhoud daar zal ik je zo in meenemen en ook wat het me bracht…wonderen, grote glimlachen, toch ook verbijstering af en toe... maar ook vertrouwen, mandala’s en nog veel meer…

In de eerste wonder-10-daagse mail staat dit:

Een wonder is de shift van onbewustzijn naar bewust-zijn.

Als je je bewust wordt van alle grote en kleine wonderen van dit leven dan kom je in een heel andere energie.

Het is een beetje vaag misschien maar ook weer niet als je het voelt: dat je open staat en je verwondert. Dat je de mogelijkheden als het ware in de lucht voelt hangen.

Dan zie je zoveel meer en dat maakt weer veel meer mogelijk.

Herkenning

Er borrelt bij mij al iets van herkenning…dit gaat over energie, je trillingsfrequentie en je daar bewust van zijn.

De mail vervolgt met…

Wat is een wonder?

Het kan de shift van angst naar liefde zijn die je voelt na een meditatie.

Een bijzonder liefdevol moment tussen jou en iemand van wie je houdt.

Het getal 11.11 op de klok.

Iemand die je belt net nadat je aan hem of haar dacht.

Of een andere bizarre toevalligheid, die we vanaf nu synchroniciteit noemen.

HA!

Dat is de herkenning…tja zo kun je synchroniciteit ook noemen…kleine wonderen, verwonderingen 😍

Hoe je het beestje ook noemt het gaat om dat je er voor open moet staan om het te kunnen zien, te mogen ervaren.

Openstaan voor wonderen

De eerste dag ben ik niet bewust bezig met het openstaan voor wonderen/synchroniciteit maar het ‘overkomt’ me toch 😉

We zitten in een proces van afscheid nemen van een dierbare en wachten op een gesprek met de behandelend arts. Ik krijg tijdens het wachten een appje van mijn nicht..die me een trouwfoto en verlovingsfoto van mijn ouders stuurt die ze vindt tijdens het opruimen van haar moeders huis.

Meer dan toeval

De foto’s herken ik natuurlijk, maar om ze zo op je telefoon te zien, doet je er toch even anders naar kijken. Als ik naar mijn moeder kijk zie ik mezelf…..Ze is afgelopen zomer overleden en dan besef ik…dit is mijn wonder…dat precies vandaag mijn nicht me deze foto's stuurt is meer dan toeval…dat is synchroniciteit en het vertelt me dat mijn moeder bij me is in deze moeilijke tijd…

Van kleine tot grote wonderen

Ik deel mijn ‘wonderen’ op instagram en heb er best wel lol in, ik verwacht niets en ben toch wel elke keer een beetje verbaast over mijn wondertjes…sommige zijn maar klein…vaak gewoon een inzicht…sommige wat groter…de mooiste komt op dag 9 (mijn lievelingsgetal 😊) en die wil ik graag met je delen.

Mijn mooiste wonder

Ik vertelde in het vorig blog al dat ik naar de regiodag van de mandala-vereniging ben geweest en kreeg daar, naast 2 workshops mandala tekenen, een presentatie over graancirkels. En dat laatste zit vol synchroniciteit en dus wonderen voor mij…

Ik heb me op zich nooit zo verdiept in graancirkels, weet dat ze er zijn en vind ze wel boeiend. Maar hoe ze ontstaan dat interesseert me eigenlijk niet, aliens, mensen wat maakt het uit...wat wel vaststaat is dat ze een bepaalde energie uitstralen die iets met je doet.

Keep smiling..

Maar dit is een dame met passie, die weet het zó boeiend en leuk te vertellen en haar persoonlijke verhaal over creatie-kracht, gebaseerd op de godin-graancirkel is voor mij totaal resonerend.

Haar verhaal komt via de cirkels en de heilige geometrie, via de levensbloem, ley-lijnen (hé daar hebben we ook de lijnen weer😉) en de merkaba natuurlijk uit bij de mandala en daarmee komt ze natuurlijk uit bij Carl Jung .…en na zoveel glimlachen op mijn gezicht bij haar verhaal… dan weet ik dit is echt geen toeval maar volop synchroniciteit en dit is mijn mooie wonder van vandaag.

Mijn wonderlijke mandala

Er volgt een workshop over het tekenen van een graancirkel. Ik heb er al een paar getekend in de loop van de tijd…sommige doen wel iets met me maar ze spreken me niet allemaal aan..ook deze opzet is voor mij niet zo bijzonder maar dankzij het gehoorde verhaal over flowers of life, dansende Derwishen, godinnen etc. vult mijn wonderlijke mandala zich toch zomaar….

Verwijzingen:

De wonder10daagse: dolly.nl

foto godinnen graancirkel: ansichtkaart: Graancirkel bij Honeystreet 2008 copyright Janet Ossebaard

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page