top of page
  • Sonja Jacobi

De lijn der verwachtingen


Ik krijg altijd op de vreemdste momenten mijn blog inspiratie. Soms is het een opmerking van iemand of iets wat ik lees…en dan noteer ik snel wat dingen of begin alvast met schrijven. Maar een enkele keer borrelt er een blog op terwijl ik aan het stofzuigen ben…dat is dan wat lastiger want ik wil eigenlijk eerst afmaken waar ik mee bezig ben want ik weet dat als ik eenmaal ga zitten om te bloggen…mijn wereld om me heen wegvalt….en dan kom ik in de flow ….en komt er van het huishouden niets meer terecht. Ik spreek dan snel mijn brainwaves in op een dictafoon en terwijl ik dat doe zie ik dat er een mailtje binnenkomt…die precies aanstipt waar ik over aan het brainstormen bent…daar moet ik dan even op reageren…synchroniciteit…dat kan ik niet weerstaan 😉

Rechte lijnen

Mijn brainwave gaat over het feit dat de laatste mandala’s die ik tekende op het einde vorig jaar allemaal met rechte lijnen zijn. Ik ben niet zo van de rechte lijnen en schiet dan altijd in de weerstand maar deze mandala’s voel ik dat ik ze moet maken en ze inspireren me. Het begon bij de diamant-mandala…zoals je in een vorig blog hebt kunnen lezen…die riep me😊 er volgen er nog een paar…en via die rechte lijnen kom ik uit bij...

Uitlijnen ofwel balans

Dat kwam door de autobanden…die moesten "uitgelijnd" worden…en zo de auto in balans krijgen en dat ging weer via de bandenspanning…en dat uitlijnen betekende niet dat in alle banden de spanning gelijk moest zijn maar allemaal hun eigen spanning hebben wat er samen weer voor zorgt dat ze in balans zijn. Voor de autotechneut wellicht heel logisch voor mij nieuwe kennis..

Dus in balans zijn…

Wat is dat nu precies…wat is er dan precies uit balans en we merken precies dat we in of uit balans zijn maar hoe kom je weer in balans.

Door die banden leer ik dat het niet allemaal gelijk hoeft te zijn…kijk je kunt je weegschaal in balans krijgen door aan de ene kant een kilo veren te leggen en aan de andere kant een kilo bananen. Niet gelijk maar toch in balans en mijn rechte-lijnen-mandala vul ik aan met voldoende gebogen lijnen voor de balans..

Op een lijn zitten

Het mailtje begint met de zin…’ Sonja, ik weet dat we vaak op een lijn zitten’ Haha…daar hebben we die lijn weer…

Samen op een lijn zitten betekent dan weer dat je op dezelfde golflengte zit…dat de energie waarin jij zit…door de ander herkend wordt omdat de golven dezelfde vorm aannemen…hier dan weer geen rechte lijn maar een gebogen lijn, waarmee je toch op een lijn kunt zitten. Mensen waar je niet mee op een lijn zit daar kruissen de lijnen zit regelmatig en lopen de lijnen ‘uit de maat’ en heb je juist met die persoon vaak botsingen en conflicten.

Wifi uit de lucht

We zaten laatst een weekend zonder een goede wifi verbinding…een grote frustratie want dat merk je hoe afhankelijk je bent van internet, van je boodschappenlijst, je mailcommunicatie en je bankzaken.. We doen het allemaal on-line….dat is weer op een lijn…

Dat deed me denken aan dit grapje…en nu kan ik elke keer als ik vogeltjes op een lijn zie zitten niet anders denken dan.. we zijn weer on-line 😂

Off-line toch in balans

maar niet online kunnen dan brengt je ook uit balans. Met name voor onze zoon is dit een probleem…wat doet een puber tegenwoordig zonder internet…moeders kan haar mandala’s tekenen of blogs schrijven off-line is ook geen probleem maar ik maak met liefde even tijd voor een ouwerwets kaartspelletje als tijdverdrijf..

Terug in balans

Hoe vind je dan die balans weer? vaak door je verwachtingen bij te stellen en los te laten. Als je niet op 1 lijn zit met iets dan raak je uit balans en komt er een emotie, een wrevel, verdriet of boosheid los. Dus niet op 1 lijn zitten komt vaak doordat onze verwachtingen van iets niet kloppen met de werkelijkheid…dat je lijn der verwachting niet strookt met de realiteit. Ik merk dat vaak dit alleen maar beseffen al het begin is om je balans weer te vinden.

Lijn der verwachtingen

Mandala tekenen spiegelt dit altijd mooi…hoe meer verwachtingen je van je mandala, van je leven hebt… hoe meer je zult ervaren dat deze vaak niet voldaan worden. Daarom laat ik de lijn der verwachtingen los....kort door de bocht: ik verwacht er niets van…laat het zijn zoals het is. Dat is vaak best lastig…want als mens zijn we geprogrammeerd om ergens iets van te vinden😉 maar toch probeer ik het steeds weer te doen...mijn verwachtingen los te laten...en me over te geven aan de mandala zelf

Ze blijven verrassen...

Ik verwachte weerstand te voelen bij de rechte lijnen mandala's maar niets was minder waar..ze blijven je toch verrassen die mandala's en het is zo fijn om "het loslaten van verwachtingen" te oefenen met het tekenen van mandala's!

Zo nu heb ik je weer genoeg aan het lijntje gehouden...

en laat ik je nu weer je eigen lijn trekken 😉

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page