top of page
  • Sonja Jacobi

Weer in je kracht met je mandala


De mandala is een prachtige spiegel, een spiegel van je innerlijke belevingswereld. Maar ik heb gemerkt dat in moeilijke periodes het lastig is om je te zetten aan het mandala tekenen…het lukt dan niet…de concentratie is er niet…de inspiratie is er niet…er is een blokkade…en dan teken je even een periode niet…daar is niets mis mee, het heeft ook geen zin om je hier tegen te verzetten en het mag zo zijn…laat dat zo zijn…

De helende mandala

En als je weer uit je dal aan het klimmen bent.…dan is daar de mandala…als een extra liefdevol touwladdertje…om je weer uit je dal te helpen…en weer in je kracht te komen..

Als je je bewust bent dat de mandala een helend effect heeft dan is het best lastig dat je juist in moeilijke periodes niet kunt komen bij je mandala…wetende dat het je rust, liefde en inzichten kan geven…en daar dan niet bij kunt komen. Best frusterend dus..

Waarom kun je er nog niet bij komen?

Als je je er bewust van bent dat inzichten en antwoorden pas komen op het moment dat je er aan toe bent…er klaar voor bent…dan is het ook logisch dat je.... als je eigenlijk je midden in een levensles bevind…je daar nog niet bij kunt komen…je het nog niet mag zien..en dat je dat eerst moet beleven, ervaren…voordat je het middel krijgt om je te ondersteunen en uit de situatie te halen..

Wat is de oorsprong..

Je zit op dat moment in de storm…in de volle wind van je emoties…waai daarin mee…daar bedoel ik mee…kijk waarom er zo’n storm in je woedt….wat hiervan de oorsprong is.

‘Je buitenwereld veranderd alleen als je je binnenwereld veranderd’

-Vera Helleman-

Dus je storm kun je alleen laten uitwoeden, laten luwen…als je weet wat hem heeft veroorzaakt…en dát is iets binnen in jezelf…want elke storm is uiteindelijk jóuw storm…

Meevoeren met je storm

Hoe kun je je laten meevoeren met je storm? Houd een interne dialoog, laat daarin alles voorbij komen wat je dwarszit, waaraan je je ergert, waar je pijn van hebt, wat je verdrietig maakt…

Róep het, vóel het, schréeuw het of schrijf het op!*..

laat je èven meevoeren met je emoties, meevoeren met de storm..

*[NB: opschrijven doe je voor jezelf en niet op social media 😉 anderen betrekken om bevestiging te krijgen van je storm…. om je storm nog groter te maken,… helpt je niet om eruit te komen en zorgt alleen maar dat je in de storm blijft zitten, kijk maar naar de zwarte pieten discussie, hoe meer en hoe vaker hierover iets gedeeld word, hoe meer het in stand gehouden word…en een oplossing komt er niet, want die is er niet..

Nou eigenlijk wel…en dat is elkaars mening respecteren en elkaar in zijn waarde laten en dus niet elkaars mening of inzichten opdringen door dit steeds te delen]

Oeh best wel eng?

Persoonlijk doe ik dit meevoeren, uitrazen het liefste alleen, op een veilige vertrouwde plek waar niemand me hoort of stoort. Maar je kunt het ook samen met iemand doen maar diegene moet wel voldoen aan 2 punten: een klankbord kunnen zijn die zonder vooroordelen kan luisteren.

Alleen maar luisteren, eventueel samenvattend, spiegelend of bevestigend maar geen eigen meningen of adviezen willen delen…dat heb je niet nodig want al je antwoorden zitten al in jezelf en dit is je kans om erbij te gaan komen..

Kom bij je antwoorden

Om bij je antwoorden te komen, duidelijkheid te krijgen…do the work

(van Byron Katie)

Dat is een prachtige methode om in jouw belevingswereld voor een spiegel te kunnen gaan staan en vervolgens in de spiegel te stappen en dan jouw belevingswereld vanaf de andere kant te kunnen bekijken, met een andere blik…op een andere manier..

Weer in je kracht

Pas als je er klaar voor bent…op de bodem zit…of eigenlijk in het oog van de storm waar het even windstil en rustig is.…is de mandala er weer voor je…om je inzichten te geven, je wegwijs te maken en hij helpt je dan om de kracht te vinden om uit de storm te komen…en daarvoor moet je er nogmaals induiken…maar nu met je eerste inzichten…al doende komen er nog meer bij en kom je weer in je kracht…met je mandala..

En àls dat kan gebeurt…

is dat weer enorm genieten….

gebeurt dit met liefde...

en mag je hierbij voelen

de mooie kracht van de mandala..

Opnieuw verbazing..

Pfft...voor plaatsing lees ik mijn blog altijd nog even door..

En als ik het heb gelezen plaats ik de mandala..

Als ik hem heb geplaatst...zie ik het ineens..

De liefdevolle diepte..

het omhoogkomen

met laddertjes

...maar ook met trappetjes van liefde

de stenen wand van de put

en de buitenste rand..vol cadeautjes

Herken jij ook het blog in de mandala?

De in cursief geplaatste woorden verwijzen naar eerder geplaatste blogs onder {hier vind je de blogs waar ik naar verwijs}

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page