top of page
  • Sonja Jacobi

Het centrum van het universum


Ken jij het fenomeen: het centrum van het universum? Ik leerde het voor het eerst kennen door mijn dochter in het museum l’Oranjerie in Parijs. In dat museum hangen de prachtige schilderdoeken van Monet: de Waterlelie’s.

Dat zijn enorm grote doeken en de kamers van het museum zijn er speciaal voor gebouwd…in een ovaal vorm. Dat geeft een heerlijk rondom gevoel..je zit eigenlijk midden in het schilderij..overal waar je kijkt en zo kun je het heerlijk in je opnemen. Maar de ovalen vorm van de kamer heeft een leuk klein geheim…mijn dochter ontdekte het daar en liet het mij ervaren..

Je mandala als universum

Ik vertel altijd dat je mandala een afbeelding van je eigen kleine universum is..op papier, door jouw getekend. En wat ik dan ook vertel is dat je kleine universum je brengt bij de stilte van je mandala en in die stilte spreekt je hart.

Je hart dat je iets wil vertellen....

Het geheim van de ovalen kamer

Wat is nu het fenomeen waar mijn dochter me op wees? Als je op een bepaald punt in de ovalenruimte gaat staan dan kun je alleen jezelf horen praten..mensen die vlak naast je staan horen je niet…en je klinkt voor jezelf ook luider dan je eigenlijk spreekt....heel apart....wie je wel hoort ben jijzelf maar ook iemand op het exacte zelfde punt aan de andere kant van het ovaal..

Dol op historische verhalen

Het fenomeen hoorde ik weer terug in de serie „Reine“ dat gaat over Mary Steward, Queen of schots en Elisabeth, koningin van Engeland, dochter van Hendrik de achtste en Anna Boleyn. Je weet vast wel.. die koning met zijn vele vrouwen waarvan de meeste eerst hun hart en dan hun hoofd aan hem verloren…letterlijk.

(ik kom hem weer tegen op wikipedia over Glastonbury - zie p.s. 😉)

De tweede keer....

In een van van de kastelen van de Engelse familie zou ook zo’n ruimte zijn, met het fenomeen van ‘het centrum van het universum’ en in de serie wordt vertelt dat Hendrik zo zijn vrouwen verleidde. Hoe accuraat dit historisch is daar valt natuurlijk ernstig aan te twijfelen 😊 maar voor mij was het geen toeval hierover nog eens te horen...

De derde keer..

Dan trof mijn dochter nog een pin aan op pintrest met het feit dat het 'centrum van het universum' ook ergens in Amerika, in de staat Tulsa ligt.. Als je op dat punt op de aarde gaat staan hoor je ook alleen jezelf hard praten en iemand vlak in de buurt hoort niets van wat jij zegt.

Hoe het fenomeen werkelijk werkt of waarom het de naam 'center of the universe' heet?…dat kan niemand je vertellen....maar ik heb wel een kleine theorie

Zo boven, zo onder..

Je lichaam heeft 7 chakra punten van het topje van je hoofd tot aan je stuitje..het hartchakra is het midden er zitten 3 boven en drie onder....

Ik ben geen expert maar er zijn nog veel meer chakra punten*, ook nog buiten je lichaam…daar ken ik er nog 5 boven je en 5 onder je….maar dus ook daar geldt…het hart zit in het midden.

Terug bij het hart

Maar het is wel intrigerend...geef toe...het zette mij aan het denken want dus ook je hartchakra is ook het centrum van het/jouw universum…het centrum…is het midden, het deel waar alles om draait…de kern…het belangrijkste…

Die stem, die daar spreekt, kun je alleen zelf horen…niemand anders in je directe omgeving…alleen jij en degene op dezelfde plek aan de ‘andere kant’

Wie of wat is er aan die andere kant?

Die andere kant of plek daar mag je zelf over nadenken wat dat dan is…

Voor mij is het je hogere zelf…je innerlijk weten…is eigenlijk het deel waar je oorspronkelijk vandaan komt…de bron....God…je goddelijke zelf…je lichtkracht of hoe je het ook maar wilt noemen..kies jij maar uit welke er bij jouw resoneert.

Niets is zonder reden

Voor mij heeft dat een reden…..en is jouw hart het centrum van jouw universum en communiceert het met iets hoger dan je aardse zelf.

In ieder geval is het een plek van wijsheid, een andere plek dan het verstand…het is een innerlijk weten., een voelen…van de antwoorden uit je hart…die kloppen altijd…net als je hart zelf ;)

Het centrum van jouw universum…

Heb jij wel eens gehoord van het fonomeen 'the center of the universe'?

zo, ja ik ben benieuwd naar je verhaal hierover...

p.s Terwijl ik naar informatie over de chakra's aan het zoeken was kwam ik 'toevallig' op deze site wat gaat over de aarde chakra's. Daar vertellen ze dit.. Het vierde of hartchakra vinden we in Engeland bij de ruines van Glastonbury in Somerset en Shaftesbury in Dorset. Dit zijn de plekken waar de heilige graal kan worden gevonden. Het wordt ook wel het centrum van de wereld genoemd en het zal ook niet voor niets zijn dat in dit gebied de meeste graancirkels (kippenvel! Mandala's van de 'naruur' bij het hartchakra van de aarde...zeg nou zelf...dat is Synchroniciteit toch?) worden gevonden. Bij de mens zit het 4e chakra bij het hart. De kleur is groen, de betekenis is niet getroffen. Deze staat voor waarnemen van liefde en ook het toelaten van die liefde en relaties....

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page