top of page
  • Sonja Jacobi

Je mandala in drievoud


Heb je ook wel eens of vaker de neiging om een opzet van een mandala meerdere keren te maken? Niet een, niet twee maar wel drie keer? En vraag je je dan af waarom? of wellicht juist niet....Doe je dit heel vaak of heb je het eigenlijk nog nooit gedaan? Dit keer vertel ik over het wonderlijke getal 3 en de koppeling aan de synchroniciteit signalen..

Toeval bestaat niet

Een tijdje geleden schreef ik over de synchroniciteits-signalen...de wegwijzers….hinten die aangeven dat je op de goede weg bent of die kant op moet. Het grappige is dat de signalen vaak in 3en komen. De eerste keer denk je: 'hé dat sluit aan op mijn idee!, De tweede keer denk je: 'hè…die ook al?..en bij de derde keer gaat het door je hoofd: 'Jaja…ik snap het al…het is me duidelijk dat ik dit „iets’ moet gaan uitvoeren ☺️

Al het goede komt in drieën ..

Ik heb het ook voor mij inspiratie en creativiteit....wil nog heel graag iets met dot-painting doen en ik had hier in een museum in Parijs mijn eerste inspiratie al opgedaan maar niets mee gedaan…prompt kwam er een cursus aboriginal painting voorbij…toen nog iemand die iets liet zien over dot-painting via youtube en als laatste iemand die ook haar eigen kunstwerken in aboriginal style liet zien en op dat moment denk ik…'Haha ja, hoor…ik snap hem wel...ik ga aan de slag!

Drie van mijn blogs..

Synchroniciteit is toch zo grappig en het werkt ook nog internationaal. Met een moeder uit Egypte, uit de UK, uit Italië en eentje uit USA hebben we het over onze kinderen, het leren en het schoolsysteem. Eentje komt op het onderwerp over de aandachtsspanne van onze kinderen…Mijn ogen worden even groter van verbazing want hé daar heb ik net een blog over geschreven. De ander haakt daar op in dat ze bezig is haar artikelen die ze schrijft daarop aan te passen, korte stukken, geen diepgang, veel headers….ik luister…in verbazing…..

En blijf me verbazen…

Want vervolgens krijgen ze het over het generatie verschil, dat wij de generatie zijn die nog gepassioneerd een boek kan lezen…haha en hier ik kan mooi aanvullen dat dat komt vanuit de flow, vanuit de passie….

Gaat het voor de komende generatie makkelijker zijn om te gaan volgen waar hun hart ligt?…hun aandacht is heel moeilijk te vangen…tenminste op de manier van de generatie van hun ouders…

Een leuke internationale discussie en precies over de onderwerpen van blogs die ik op dat moment net geschreven heb…Hoe toevallig!…Ja toch? of nee, gewoon mooie synchroniciteit 😃

Wat je aandacht geeft manifesteert zich..

Herken je het dat toen je voor het eerst mandala’s ging tekenen je ineens overal mandala’s om je heen zag? Waar je je daarvoor nooit bewust van was? Een leuk fenomeen. De eerste keer dat ik me bewust werd van dit fenomeen was toen mijn man me wees op een nieuwe auto die hij wilde hebben…ik kende heel die auto, noch merk, maar toe hij me er eenmaal op gewezen had zag ik ze ineens overal.

Daarna ook toen ik voor het eerst zwanger was…Ik dacht dat ik de enige op de wereld was maar zag ineens overal om me heen zwangere dames. Wat je aandacht geeft manifesteert zich om je heen…en als het de richting is waar je naar toe moet…dan gebeurt dat op allerlei manieren…synchroniciteit..

Getal van volmaaktheid

Het getal 3 was bij de oude grieken het summum van volmaaktheid

‘Omne tritium perfectum’

ofwel elke drievoud is volmaakt

Maar het getal 3 komt in allerlei verhalen en Mythen voor als onderdeel. Degenen met bijbelkennis roepen meteen: de 3-eenheid, de 3 wijzen uit het oosten, 3x kraaide de haan. Maar ook veel vlaggen hebben 3 strepen danwel 3 kleuren. In sprookjes gebeuren dingen vaak 3 keer. Denk aan Repelsteeltje die drie nachten langskomt om voor de molenaars dochter stro in goud te spinnen.

Het zit ook in onze taal: 3x is scheepsrecht en alle goede dingen komen in 3.

En ook in buitenlandse talen zitten ze, de Duitstaligen zegen „aller gute dingen sind drei’ de Engelstaligen: ‘the third time is lucky' en de Francofonen: ‘Le troisième coup fait feu’ (het derde schot vuurt) Waarschijnlijk heb je zelf ook nog zulke voorbeelden 😀

Wat wil het je zeggen?

Dus je mandala 3x willen tekenen….zou dat zijn voor het brengen van geluk? Is het voor het volmaken van iets? Wil het je iets vertellen? Of moet er zich iets manifesteren? Misschien heb je gewoon die 3x nodig voor de kogel door de kerk is en je het snapt.. 😉

Het is leuk om je dit alles af te vragen maar het frapantste voor mij blijft dat synchroniciteit in 3-voud komt…en nu ik je dit verteld hebt en het je voorheen nooit is opgevallen ga je zien....en als je naar die eerste 3x niet luistert dan herhaald het zich nog eens 3x. Net zo lang tot je het gaat doen, je het snapt, je jouw pad gaat volgen, geweldig toch!

Herken je het ook? 3x die mandala of 3x synchroniciteit?

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page