top of page
  • Sonja Jacobi

Je mandala zien vol ontzag


Ik las laatst een geweldig artikel over ontzag…dat mensen die deze emotie kunnen ervaren een grotere kans hebben om te gelukkig te zijn of te worden. Wat is ontzag? voor mij is ontzag een gevoel van verwondering…bewondering…

Het hebben van ontzag maakt je even stil…ademloos…en kun je alleen maar kijken…blijven kijken en je afvragen hoe het kan, hoe het in vredesnaam toch mogelijk is dat zoiets kan bestaan of dat iemand zo’n geweldige mandala kan maken…

De bron, de basis, de natuur

Bij het gevoel van verwondering kom ik eigenlijk altijd als eerste uit bij de natuur…de geweldige macht en kracht ervan…wie heeft dat toch uitgevonden…

Ik heb er jarenlang mijn beroep van gemaakt..assisteren bij het mooiste moment van iemands leven…de geboorte van een kind. En elke geboorte was er een bewustwording in ontzag…hoe het toch elke keer weer mogelijk is dat er een klein mini levend wezentje uit een moederschoot kan komen…elke keer weer een ander bevalling proces en elke keer weer ontzag voor de kracht van vrouwen…en dat ontzag weerspiegeld te zien in de ogen van hun partner…

Ander bewustzijn

Een vriendin van me leeft in een ander bewustzijn…los van die moedernatuur…los van die schoonheid. We reden met de auto eens met opzet een mooie route door de natuur, even weg van de snelweg. Later vroeg ik mijn vriendin wat ze ervan vond…

Ze vroeg 'waarvan'?

-Nou, van het natuurgebied waar we doorheen reden-

‘ik zag alleen maar bomen, veel bomen’

-ik vroeg: maar wat vond je daarvan-

‘Nou, gewoon….het waren bomen..’

-ik viel bijna van mijn stoel...perplex-

….en besefte me…

Ze was niet in staat om de schoonheid, de ouderdom, de kracht te zien, van het bos, het mos, de stenen, de rotsen, …..

Ze kon het niet voelen…. het ontzag voor de natuur……zoals ik het ervaar..

Doorgeven

Ik probeer het mijn kinderen wel bij te brengen…dat valt niet mee…helemaal niet in Parijs….

Maar hier zie je toch ook de kracht van de natuur…tussen het overmatige beton en asfalt door….kleine plukjes gras… dappere boomwortels...die het winnen van de mens…. Power of Nature!

Genieten

Ik kan er van genieten van elke klein stukje…ik zie het ook….en wijs mijn kinderen hier dan op…ik weet niet of het helpt...of het werkt…maar ik doe mijn best….net als al die kleine groene dappere sprietjes. Er groeide op de rand van de muur een klein dapper boompje, kon hem zien uit onze slaapkamer en de keuken..en elke keer toverde hij een glimlach op mijn gezicht…dappere knaap…zomaar in je eentje…daar op die betonnen muur…

Op een dag

Was hij weg....hopla….uitgetrokken….door de onderbuurman, die altijd het dak van het schuurtje blader-vrij maakt, het schuurtje dat rust tegen de muur…de muur met het dappere boompje…mijn dochter wees me erop…'mama hij is weg'…ze had het gezien…dat geeft hoop…

Mijn verstand vertelde me dat het goed was het boompje weg te halen…er was geen levenskans…daar op die muur, niet goed voor de boom noch voor de muur….maar mijn hart huilde…dat dappere kleine takje…met zijn 2 blaadjes…

Ontzag voor je mandala

Die is er bij mij ook volop…herken jij het ook?

Ik ervaar elke keer een oneindig ontzag voor..

  • het feit dat mensen toch elke keer weer zo’n mooie creatie weten te maken

  • hoe uit een basis ontwerp zoveel verschillende mooie mandala’s gemaakt kunnen worden

  • hoe iedereen zijn eigen draai eraan weet te geven….allemaal weer anders, verschillend, net zo verschillend als elk mens is

  • de innerlijke drang om mandala’s te tekenen als je ze eenmaal ontdekt hebt..

En natuurlijk het ontzag voor Wat het mandala-tekenen je kan brengen en Waar het je kan brengen😀

Vind je wat ik schrijf, herkenbaar/leerzaam/leuk of gezellig?

laat het me dan weten en klik hieronder op het hartje, krijg je van mij nu al een ❤️tje terug 😊

Of je kunt me volgen op mijn Facebook-site Mandala-synchroniciteit en geef me daar een [👍🏻vind-ik-leuk] en wil je geen blog meer missen?

Klik dan op de fb-site op [volgen] en selecteer in het keuzemenu [als eerste weergeven]

of als je niets met Facebook hebt... abonneer je dan via mail rechtstreeks op mijn blog

en

Ohhh ik vind het onwijs leuk als je mijn blog hieronder deelt met andere mandala liefhebbers of een berichtje achterlaat 😘

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page