top of page
  • Sonja Jacobi

Verliefd zijn op je mandala


Veel van mijn bloginspiratie haal ik uit een facebookgroep van mandalatekenaars. Daar kwam eens de vraag voorbij.…”kun je verliefd worden op je eigen mandala?’

AHA, onmiddellijke herkenning, verliefd op je mandala?…ja het klinkt gek maar bijna elke mandala die ik maak, vind ik de meest prachtige, geweldige mandala die ik tot dan toe gemaakt hebt 😉

Alles is liefde

Als je verliefd bent is er dat zelfde gevoel, je geliefde is de mooiste meest geweldige persoon die er op de hele aarde rondloopt toch? en liefde is blind…je ziet als je verliefd bent alleen de positieve kant van je geliefde en alle negatieve kanten accepteer je met liefde 😆

Liefde is ook onvoorwaardelijk, dat ervaar je als je kinderen krijgt…wat die ook doen, je kunt niet anders dan van ze houden. Zelfs als je onnoemelijk pijn doen…je losbreken van je kind lijkt me het moeilijkste en pijnlijkste proces….allemaal vanwege die onvoorwaardelijke liefde, tenminste...... als je ook van jezelf kunt houden, ik denk dat dat een universele minimale voorwaarde is.

KeizerinnenKroon mandala

Alle liefde begint met liefde voor jezelf..

Maar waarom zou je verliefd kunnen zijn op je mandala? Nou gewoon...omdat een mandala een afspiegeling is van jezelf, je innerlijke, je onbewuste en in je bron ben je prachtige, krachtige en onvoorwaardelijke liefde….daar kun je niet anders dan van houden! 😉

Als je verliefd word op je mandala, is hij gemaakt in een hoge liefdevolle energie..

weet je nog? want: Alles is energie

Your perception of yourself affects your vibe.

Love yourself, be confident in who you are, express your individuality

and

watch how different people respond to you

-thinkgrowprosper-

En als je die liefde niet voelt?

Soms teken je ook een mandala waar je niet tevreden over bent. Vind je dat je niet de juiste kleuren hebt gebruikt of soms weet je gewoon niet waarom, is er alleen dat gevoel. Dat weerspiegelt een deel van jezelf dat niet in balans is…

Van jezelf houden, dus van je mandala houden lukt vaak alleen als je in balans bent. Als je van delen van jezelf niet houd…brengt dat je uit balans. Vaak projecteer je die onvolkomenheden op je omgeving, op anderen om je heen en spiegel je jezelf daarin. Dat werkt bij een mandala ook zo….hoe jij je voelt….zie je terug in je mandala…

Dan heb je de keuze..

1. Stoppen, weggooien in de prullenbak

2. Of je proces ervaren, doormaken, je mag best boos zijn toch?

Je mag je best een keer rot voelen…die emotie wil je iets vertellen….

je mandala maakt het zichtbaar…laat maar horen dan!

3. maak dus die "lelijke" mandala af en maak hierna een nieuwe die je verbetert

en als dat nog niet voldoende is...nog eentje...en ervaar de helende werking van je mandala...

Verslaafd aan het mandala tekenen

Eenmaal begonnen met mandala tekenen kunnen velen niet meer stoppen. Mijn theorie over waarom het mandala-tekenen dan ook zo verslavend is, is omdat het je zoveel geeft…het laten zien van jezelf, de connectie met jezelf, het helen van jezelf waarin je niet bezig met verleden of toekomst maar het zijn in het nu. Het ervaren van de stilte en het resoneren met je hogere zelf, je innerlijke weten.

Mandala's brengen het onbewuste in contact met het bewuste.

Mandala's brengen je weer terug bij de liefde voor jezelf....als je immers niet van jezelf kunt houden hoe kun je dat dan wel van een ander? Alle liefde begint bij liefde voor jezelf.

Mannelijke en vrouwelijke energie in balans

In het begin als er een mandala-basis-opzet met veel rechte lijnen voorbij kwamen, maakte ik

daar altijd gebogen lijnen van. Deze kleine mandala is hiervan een voorbeeld, het is eigenlijk een oosterse tegelpatroon die ik getekend heb met alle lijnen die van oorsprong recht zijn, gebogen heb getekend. Daar ontstaat dan ook een heel andere en bijzondere mandala uit…maar compleet in vrouwelijke energie. Van alle mandala’s die ik heb getekend sinds ik ben begonnen zijn er denk ik 90% vanuit vrouwelijke energie getekend..grappig hè?

De aller bovenste mandala is getekend uit een rechte lijnen opzet namelijk de keinzerinnenkroon, rechte lijnen staan voor mannelijk energie, als ik dat teken dan kom ik een beetje in de weerstand. Dat merk ik aan het feit dat ik mijn mandala dan niet mooi vind…..er niet verliefd op ben.. en dus mijn mannelijke energie niet omarm..daarom probeer ik er zoveel mogelijk vrouwelijke energie in te stoppen zodat het meer met me gaat resoneren.

Ik wijt het aan een lang leven met veel mannelijke energie waarbij mijn vrouwelijke energie tekort kwam of tekort heb gedaan en dit niet in balans was..nu geef ik de ruimte aan mijn vrouwelijke energie, laat die stromen en wacht op de balans..die gaat komen…ergens in tijd 😉

Zelf-Liefde dus..

Alles draait dus om liefde voor jezelf...daar begint het voor mij mee want vanuit die liefde kunt je pas echt doorgroeien. Mandala tekenen helpt je daarbij...

Ik kwam een gedicht van Charlie Chaplin tegen dat hij voordroeg toen hij 70 jaar werd. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt…geweldig!

Vind je wat ik schrijf, herkenbaar/leerzaam/leuk of gezellig?

laat het me dan weten en klik bij op het hartje, krijg je van mij nu al een ❤️tje terug 😊

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page