top of page
  • Sonja Jacobi

Echo van het leven


Ik ben altijd weer super verbaast hoeveel verschillende mandala’s er kunnen ontstaan uit èèn basis ontwerp. Natuurlijk net zoveel verschillende als er mensen zijn maar ook dat iemand van dat basis ontwerp zelf weer heel verschillende ontwerpen kan maken. De 10-puntige ster was ook een zeer succesvolle en er waren meerdere mensen die 1 of meer uitvoeringen van dezelfde mandala maakten. Allemaal heel verschillende...

We are all visitors to this time, this place.

We are just passing through.

Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love…and then we return home

—Aboriginal proverb —

Nog een keer de 10 puntige ster mandala

Na het maken van mijn originele mandala werd ik op mijn beurt weer geïnspireerd door een mandala die in de groep voorbij kwam en waarbij de tekenares er een leuke uitvoering van had gemaakt. Heel simpel maar mooi: gewoon de basis had genomen en de vlakken ingekleurd.

Dat zette mij aan om mijn aquarel kwasten weer eens te voorschijn te toveren. Want het effect van het kleuren kan ik niet evenaren…maar met aquarel kon ik toch wel een heel apart effect bewerkstelligen. En dat was natuurlijk best een dingetje…want zo kon ik niet een vrouwelijk tintje aan deze rechtlijnige mandala geven, oeps😱😉

Aquarelleren is best lastig

Hoewel ik verven met aquarel een super medium vind is het best wel een lastig medium omdat het soms zo’n onvoorspelbaar effect kan hebben afhankelijk van welke techniek je gebruikt en hoe ervaren je erin bent. Je kunt nat-in-nat verven of nat-in-droog maar het is een moeilijke schildersvorm omdat het een trefzekere hand en veel concentratie vraagt.

Foutjes ahum ongelijkmatigheden herstellen is vrij moeilijk en een gelijkmatige kleuropbouw maken is ook best lastig. Maar deze mandala is een perfecte opzet om dit uitvoerig te testen 😊

Als ik deze mandala heb gemaakt krijg ik daar zoveel positieve reacties op wat ik eigenlijk helemaal niet verwachtte..zo’n aquarel virtuoos ben ik nu ook weer niet 😆 maar waardering is altijd leuk.

Dromen over mandala’s

Als je eenmaal mandala's tekent, ik zei het al eerder, dan zie je ze ineens overal om je heen in de wereld maar dat niet alleen... je gaat er ook over dromen en het gekke is dat ik soms inspiratie over een mandala, het invullen, het opzetten etc. krijg in een droom. Of eigenlijk weet ik niet of ik het droom, want dromen herinner ik me vaak niet. Misschien heb ik het als ik net aan het wakker worden ben of net in slaap aan het vallen. In ieder geval, krijg ik dan 'spontane' invallen. Ook na het maken van deze mandala “droomde’ ik dat dit een 4-luik moest worden: lente, zomer, herfst en winter. Ik droom het dan in beelden, wat voor mij een teken is dat het ergens uit mijn onderbewuste moet komen…waarom ik dit droomde is mij een raadsel maar hé, het was niet eens zo’n slecht idee! In mijn droom zag ik de 4 uitvoeringen aan de muur hangen en veronderstelde natuurlijk dat dat mijn muur zou zijn… 😊

Niets was minder waar

Terwijl ik bezig was, een tweede en derde uitvoering gemaakt had en bezig was de vierde op te zetten, kreeg ik een reactie of ik mijn mandala’s ook verkoop…

Ehhh die vraag had ik A.niet verwacht, B. ehhh nee?

Deze vraag had ik nog nooit eerder gehad. Mandala’s maak ik voor mezelf en voor mijn eigen ontwikkeling….maken voor een ander en weggeven heb ik al wel gedaan en omdat dit een vraag was van een lieve oud collega was het voor mij meteen duidelijk, als zij ze graag wil hebben, dan heeft dat een reden en was het niet mijn muur in de droom maar het hare 😃

De echo van het leven… (in de link een leuk verhaal)

Ze voelde zich eerst wat bezwaard maar later erg blij toen ik stellig was dat ik ze haar wilde schenken. En het grappige is hoe blijer ze er van werd, hoe groter ook mijn glimlach 😄 Mijn zoon die op dat moment de kamer in komt lopen vraagt me: "waarom smile je zo?" tja wat is dit voor een glimlach? pret, geluk of die van Mona Lisa 😀

Zo blijkt maar: Geven is net zo leuk als iets ontvangen…en hoewel ik het “doel" er nog niet van begrijp …heb ik inmiddels zo’n vertrouwen in de synchroniciteit dat dit me nog wel duidelijk wordt gemaakt 😉

Synchroniciteit....

Ik heb dit blog in de avond geschreven....nog binnen 24 uur doet de synchroniciteit zijn werk..

Ik heb de enveloppe met de 4 mandala's voor mijn lieve collega de ochtend erna op de post gedaan en binnen een paar uur krijg ik een prachtig 'geschenk' terug van het universum. Ik ontvang een mail met daarin de vraag of ik mijn blogs wil delen met een andere mandala tekengroep, nou ja! natuurlijk wil ik dat......zit nu met kippenvel op mijn stoel.....

De echo van het leven, in praktijk...

Vind je wat ik schrijf, herkenbaar/leerzaam/leuk of gezellig?

laat het me dan weten en klik hieronder op het hartje, krijg je van mij nu al een ❤️tje terug 😊

Of je kunt me volgen op mijn Facebook-site Mandala-synchroniciteit en geef me daar een [👍🏻vind-ik-leuk] en wil je geen blog meer missen?

Klik dan op de fb-site op [volgen] en selecteer in het keuzemenu [als eerste weergeven]

of als je niets met Facebook hebt... abonneer je dan via mail rechtstreeks op mijn blog

en

Ohhh ik vind het onwijs leuk als je mijn blog hieronder deelt met andere mandala liefhebbers of een berichtje achterlaat 😘

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page