top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De bevrijding van je mandala

Het is vandaag bevrijdingsdag, een bijzondere, want enerzijds is onze vrijheid sinds vorige jaar totaal in een ander daglicht geplaatst. Het is dus bijzonder dat je vandaag stil mag staan wat vrijheid voor jou eigenlijk is, weer met de gedachte: er is geen goed en geen fout. Jouw vrijheid is jouw vrijheid. Vrijheid is voor mij: mogen zijn wie ik ben, wie ik werkelijk ben en dat mogen en kunnen uitdrukken in mijn Blogs en mijn Mandala's...


Bijzonder


Maar het is vandaag nog om een reden, een bijzondere bevrijdingsdag en waarom?

Ik besefte dat de datum namelijk een bijzondere is dit jaar: 555.

De dag 5, in de 5e maand Mei en als je de getallen van het jaar bij elkaar optelt: 2+0+2+1 = 5. En een 555 is een engelenboodschap.

Uit het boek "Getallen van de engelen" van Doreen Virtue komt deze onderstaande boodschap voor het getal 555

Er staan grote veranderingen en belangrijke transformaties te wachten. Je hebt de gelegenheid uit de pop te kruipen en het fantastische leven te ontvouwen waar je werkelijk recht op hebt.

Geleid worden


Ik had gisteravond een enorme drang om mijn mandala af te maken. In de middag had ik de symbolen en goud-accenten aangebracht waarvan ik voelde dat die er in moesten komen en alleen het figuur van de 'moederaarde-kristal' was nog niet af. Ik had het best opzij kunnen leggen, in de avond is het licht minder goed en dat maakt dat ik niet graag kleur of teken in de avonduren maar ik moest en zou een kristalfiguur vinden die mijn tekening 'af' zou maken.


Drang of dwang


Als ik die 'drang, dwang of obsessie' voel dan geef ik daar maar aan toe, mijn man kroop toen maar demonstratief nog achter zijn laptop om wat te werken, en een stem in mijn hoofd zei: "niets van zeggen...doorgaan met je opdracht!" 😉

En hoewel het vinden van een kristalfiguur niet soepel ging, had ik hem ineens en toen moest ze natuurlijk ook nog op papier!


Bevrijdingsmandala


Tijdens de yogales kreeg ik vanmorgen ook opeens de inspiratie voor dit blog, en moest ik deze bevrijdingsmandala vandaag delen. Een mandala uit eigen inspiratie, vanuit een afbeelding waarvan ik voelde dat ik daar "nog eens iets mee moest", de rest 'groeide' eromheen.

Toen ik begon met de vleugels in te kleuren, gewoon intuïtief en loslaten wat eigenlijk het geijkte patroon is voor vlindervleugels.....voelde ik een bijzondere mandala gaan ontstaan..


Universeel proces


Terwijl ik daarnet de betekenis opzoek van waar het getal 555 voor staat...tja dan weet je al wat ik denk!

Prachtige Synchroniciteit!

Met deze mandala wil ik uiting geven aan een persoonlijk maar ook een universeel proces...De vlinderfoetus die weder-geboren wordt, mag ontwikkelen en mag uitvliegen!


Uitvliegen


Een woord wat natuurlijk een prachtig symbool is voor vrijheid!

En die vleugels zijn van jou! Jij bent de enige die jouw vrijheid bepaald!

Ja, lees dat nog maar eens...Jij bepaald jouw vrijheid niet iets anders, iets buiten jezelf, geen ander mens, organisatie, omstandigheid of wat dan ook. Je mag je laten leiden, gedragen door de wind, die vandaag weer eens volop blaast, ook nog eens zo toepasselijk!

Dus ik daag je uit...voor jezelf te voelen wat vrijheid voor jou is!


Symboliek


Je kent me, er zijn niet veel mandala's die ik teken waar geen symbolen in zitten, ze horen bij mij er een beetje bij, horen bij mijn vrijheid.

Ik ga ze hier even met je doornemen


Vlinder: Transformatie, wedergeboorte.

Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Op een spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.


Foetus: Bezieling, On-wetendheid, afhankelijkheid, onschuldigheid, nog iets wat (opnieuw) ontwikkelen en groeien mag.

In religie is bezieling het moment waarop een mens een ziel krijgt. Sommige religies zeggen dat een ziel nieuw wordt gecreëerd binnen een kind in ontwikkeling en anderen, vooral in religies die in reïncarnatie geloven, dat de ziel al bestaat en in een bepaald ontwikkelingsstadium wordt toegevoegd.


Levensbloem-flower of life: De Levensbloem in zijn geheel betekent het verbondenheid, harmonie, bescherming en uiteraard schepping. De flower of life bevat het geheim van het universum. Het is onderdeel van de Heilige Geometrie en elk aspect van leven kan erin teruggevonden worden. Het symbool is al eeuwenlang een geëerd symbool in vele beschavingen. Een bloem vol mysterie, maar eentje die je elke keer versteld kan doen staan.


Ankh: Het teken van de oneindige essentie van het leven, dat stroomt in een eeuwige cirkel. Met de mannelijke (onderste deel) en vrouwelijk energie (bovenste deel/baarmoeder) in balans.


Infinite-symbool: Het oneindigheidssymbool dat komt van Uraeus, de magische cobra van het oude Egypte. Daarover vind ik de volgende uitleg

Het oneindigheidssymbool dat komt van Uraeus, de magische cobra van het oude Egypte. Hetzelfde symbool is te vinden in twee afbeeldingen.
Uraeus is ofwel Mehet (de opgerolde) of Iaret (de opgestane) beide slangen nemen symbolisch de lemniscaat positie aan met één uitzondering. De verrezen Uraeus is het oog van de zon (wordt gewekt) klaar om zijn macht op te eisen, te vechten tegen duisternis en vergetelheid. Daarom is het symbool van oneindigheid een symbool van onze eindeloze lessen en incarnaties en roept het ons op om wakker te worden en op te staan ​​als Uraeus die onze goddelijkheid beseft en onze magie claimt.

Una lome: is een boeddhistisch symbool in de vorm van een spiraal.

Het is het symbool voor de reis van verlichting. Het weerspiegelt het levenspad dat we tijdens ons leven bewandelen. Omdat ons levenspad vol obstakels en uitdagingen zit is de vorm van een Unalome een zigzaglijn waarlangs men, al dwalend, naar boven gaat. Uiteindelijk gaat deze lijn over in een rechte lijn, de zogenaamde ‘lijn van verlichting’.

De 3 puntjes bovenaan staan voor verlichting.

Je kunt de Unalome tekenen in 2 richtingen, de ene is mannelijke energie, deze heb ik getekend in de vrouwelijke energie..

Moeder aarde kristal: Het kernkristal van moeder aarde bruist van de energie en staat in direct contact met alle edelstenen, kristallen en mineralen.

Ze versterken elkaar, maken contact en vormen talloze energie velden en lijnen. Door je te verbinden met het kernkristal word je als vanzelf meer geaard en rustiger in je hoofd en lichamen. Edelstenen en kristallen zijn met een reden op aarde en de aantrekkingskracht op mensen is onmiskenbaar. Naast dat ze geliefd zijn voor hun schoonheid, zijn ze dat ook vanwege de schitterende energie die ze hebben. Ze zijn bedoeld om je te herinneren aan jouw eigen ware natuur en om je te bekrachtigen in wie je werkelijk bent. Edelstenen zijn bronnen van energie, lichtkracht, bewustzijn en liefde. Ze hebben de potentie om enorme veranderingen en transformaties teweeg te brengen, zowel voor mensen, dieren, de natuur als ook op wereld en universeel niveau! Ze beïnvloeden de geziene en ongeziene wereld(en).


Verbazing...


Ik ben zelf altijd verbaast over de betekenis van de symbolen die ik intuïtief kies en gebruik. Ik zag in de levensbloem het oneindigheidsteken. Het Ankh-symbool wilde ik ook graag gebruiken en haalde ik er ook uit de vormen van de bloem. De Unalome heb ik al eens vaker gebruikt en vind het een mooi symbool. Hoe al tekenent de symbolen in elkaar passen en dan ook nog de betekenissen in elkaar versmelten.....is een feestje voor me..

Maar het mooiste vind ik toch nog steeds hoe mijn reis begon: bij de vleugels....als prachtig symbool voor bevrijding!


177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page