top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Ja zeggen tegen je mandalJa

Het gaan werken met Art-journaling en mixed media art, gaf me eind vorig en begin dit jaar een nieuwe vibe in het mandala tekenen. En nu is het net of er ineens allerlei mandala's voorbij komen die ideaal zijn om....of trek ik ze nu juist aan?

Ik noemde in een vorig blog dat ik Ja zei tegen een aantal uitdagingen om uit mijn comfort-zone te komen wat me weer bracht bij de mixed-media art en mandala. Maar ik zei ja tegen nog meer dingen op mijn pad..


Een ja tegen mezelf


Ik begon met om eind vorige jaar Ja te zeggen tegen mezelf, ik beloofde hierbij trouw te blijven aan mezelf, met ring en al. Daarna zei ik Ja tegen een schrijfchallenge, en die Ja bracht me op het pad om een boek te schrijven. In eerste instantie gewoon voor mezelf, schrijven werkt net als mandala tekenen namelijk enorm helend, net als dat ik dit blog puur voor mezelf schrijf en hoop er meer mensen mee te kunnen inspireren maar wie weet mag het zich uiteindelijk manifesteren.


Ja tegen magie


Vervolgens zei ik Ja tegen een Soultrip naar Avalon. Iets waar ik van jongs af aan al door geïntrigeerd ben, verhalen over de ridders van de ronde tafel en 'the lady of the Lake' " Morgane en Vivian" koning Arthur etc. Ik heb er vele boeken van gelezen. Toen ik hier Ja tegen zei, kreeg ik als reactie: Als je Ja zegt tegen het universum zeg je Ja tegen jezelf en ja tegen Magie!


Ja tegen Magie


Dat gebeurde er ook er kwam er een mooie uitdaging op mijn pad in de vorm van een cursus Acces Consciousness Bars. Een mooie aanvulling van de klankschaal ontspanningen die ik met een vriendin geef...met de Acces Bars cursus waarin je leert via 32 punten op het hoofd aan te raken om iemand weer te helpen het contact met zichzelf, zijn eigen ziel te maken of te herstellen...hoe mooi sluit dit aan met waar ik ook al zelf mee bezig was, nog meer Ja tegen mezelf en ook nog Ja tegen Magie want hoe wonderlijk is dit! Want healen werkt altijd 2 kanten uit, heel je een ander, dan heel je ook jezelf.


Stromen van magie


Niet alleen kan ik dat nu doorgeven, ik ontving ook 2 behandelingen, en Wow wat geeft dat een energie. Het helpt je oude overtuigingen en programma's af te sluiten en daardoor kunnen er andere dingen weer gaan stromen. Nou dat het stroomt dat voel ik wel....Pure magie!

Lotus mandal-Ja


Doordat ik Ja tegen het universum zeg, zeg het Universum Ja tegen mij en komt er op mijn pad dus prachtige magie voorbij.

In de maand mandala van de mandala academie komt er weer een mooie uitdaging voorbij waarbij mijn nieuw ontdekte art-journal-vibe waarover ik in een vorig blog schreef in de mandala kwijt kan met aquarelverf en goudverf...een buiten de lijntjes mandala waar ik me heerlijk op kan uitleven.


Vesica Piscis


In het midden van de lotus rand staat een symbool van de Vesica Piscis . De Vesica Piscis is een teken uit de Heilige Geometrie, je kunt hem maken uit 2 gelijke cirkels en op de rand van de ene cirkel een het middenpunt van de andere te maken. Net zoals je start met de flower of life maar stoppend bij de eerste 2 cirkels. Elke fase van de flower of life heeft een eigen betekenis.

De basis van de flower of life


De eerste 2 cirkels vormen dus de vesica piscis. teken je er nog een cirkel bij dan vormt zich de triquerta, het symbool van de heilige drie-eenheid. Teken je 6 cirkels op de middencirkel heb je het Genesis patroon, verbeeldend de 6 stadia van creatie. Maak je daar nog een rand omheen waarbij je de passerpunt in de kruising van 2 cirkels zet en haal je het genesis patroon weg, dan krijg je de 3D Egg of life, de gevormde 8 niet kruisende bollen verbeelden de cellen die zich vormen bij de ontwikkeling van het embryo.


De combi met de lotus


Dit in het kort even over de Heilige geometrie onder de link vind je meer informatie hierover. Maar terug bij het symbool van de 2 cirkels, de vesica piscis. Dit symbool is het symbool voor balans, weder geboorte en harmonie. Wat prachtig om te mogen gebruiken bij de lotusbloem, De lotusbloem is 1 van mijn favoriete bloemen om in een mandala te tekenen in 2017 maakte ik ook een mandala met lotusbloem in dit bij behorende blog vind je het prachtige verhaal van de lotusbloem.


Vis of ichtus


De vesica piscus heeft zijn naam te danken als je kijkt naar het midden van de overlappende cirkels daar bevind zich het christelijke symbool die de vis of ichtus verbeeld. Of wel de Christus, wat voor mij weer staat voor het Christusbewustzijn. Het geeft de brug tussen de spirituele en de fysieke wereld weer en dat dat weer samen mag vallen. Balans, weder geboorte en harmonie, ik herken het in mijn leven.


Chalice Well


Maar waarom werd ik er extra blij van dit symbool? Omdat het ook staat voor de Chalice well, bij Glastonbury, "Avalon" dus, een van de plekken die ik in Mei ga bezoeken. Ik vond al zoekende een mooi blog over nog de wiskundige maten die verbonden zijn aan de Vesica Piscis en wat lees ik daar tot mijn verbazing:

Het eerste getal dat wij kunnen vinden in de Vesica Piscis is √2.
Een heilig getal dat onder andere gebruikt is in Solomon’s Tempel in Jeruzalem en in de Tor in Engeland.

De Tor in Glastonbury


De Tor is dus het Centrum van het bezoek aan Glastonbury, een ruïne van de St Michael's Tower dat centraal op een heuvel staat en van verre al te zien. Dat daar dus iets magisch mee is is duidelijk, wat dat is... zal ik in mei gaan ervaren. Wat ik wel al deed was deze magie een plekje geven in een art-journal om het zo weer los te laten in het universum...wat er voor magie gaat gebeuren in 'Avalon' zal ik gaan ervaren.

Ik zeg er in iedergeval volmondig Ja tegen!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page