top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De 7 chakra's in 1 mandala

Het vorige blog beloofde ik je eigenlijk om je mee te nemen in mijn chakra mandala proces van de adventtijd...iets wat schromelijk mislukte...mijn ziele- en aardester-chakra hadden me nog wat te vertellen. Wat me nog eens duidelijk werd bij het herlezen van mijn laatste blog vorig jaar: dat dit gebeurde is overduidelijk de energie van 2022. Het moest dus zo zijn.

Deze week een nieuwe kans, een nieuwe uitdaging.

In de Adventskalender van de Mandala-academie waar ik elk jaar vol plezier aan meedoe komen dit keer als uitdaging "de chakra's tekenen" als 1 van de onderwerpen voorbij.

Oh en Ach...laat ik die nou net laatst allemaal al eens getekend hebben...


Tja...


En dan kun je denken...dat heb ik al gedaan....dat is voor mij geen uitdaging...daar doe ik niet aan mee.... Of je denkt: Wat kan ik daar dan wel mee?

In de aankondiging-mail deelde Kim een mandala waarin de chakra's in het mini getekend kunnen worden. (Mocht je geïnspireerd zijn deze te gaan tekenen..kijk dan vooral eerst even het begin 😉...daarna kun je verder op 16.16 min, daar start de uitleg)


2 vliegen, 1 klap..


Deze heb ik ooit ook gemaakt in 2017 zie ik...en mijn wens was om deze nog eens in het groot te tekenen. Oh en nu zag ik mijn kans!....In een grotere uitvoering van deze kun je dus ook grotere chakra's tekenen, maar ook weer niet té groot! Twee vliegen in 1 klap!

Dus nog voor de kalender begon, startte ik met deze op te zetten op een papier van 50/70. En zo kon ik niet meer terug...


Nee... 3 vliegen, 1 klap


Daarnaast kreeg ik het verzoek van mijn broer om een mandala te maken als cadeau voor een lieve dame in Estland. Wauw dat is een leuke kans...je 'kunstwerk' in Estland! Over 'Dream Big' gesproken 😉.

Het mocht wel een wat grote zijn vermeldde hij erbij.....Tja, dan is 1 + 1 al gauw Drie..... en werden het van Twee, Drie vliegen in 1 klap!


Drukdrukdruk


Tja, een mandala ontstaat bij mij het beste als ik in de flow ben, inspiratie en alle tijd heb....maar dat is lastig in de tijd zo voor de kerst....dat herken je vast wel. Dus toen de uitleg voor de chakra's begon, maakte ik elke dag even tijd voor het maken van de opzet maar het inkleuren/invullen daar besloot ik even mee te wachten....waarom weet ik eigenlijk niet zo goed maar werd me al doende duidelijk..


Inspiratie


Ik kreeg ook precies rond die tijd een uitnodiging van een paar lieve vriendinnen en mede (mandala) tekenaars om online samen te tekenen. Eerst 1 op 1 een ontmoeting zo online daarvan moet ik zeggen is echt wel uit mijn comfort-zone. Eerst met zijn 2-en en mijn verwachtingen hierover kwamen al gauw uit: veel kletsen, elkaars werk bewonderen en weinig tekenen 😂

Hoor je dan het stemmetje: 'zie je wel' ook in je hoofd?

Maar met een derde persoon erbij, veranderde de energie, dan wordt het kletsen wat minder, omdat je niet allemaal tegelijk kunt babbelen en komt je ook toe aan het creatie proces...weer 3 vliegen en 1 klap...dat zijn inmiddels samen al 6 vliegen in 1 klap!


Sterker nog...


Mijn intentie om per crea-online-teken-date: 1 chakra-mandala af te maken werden het er ineens 2 of later 3 per date...en zo kwamen de chakra tekeningen ineens toch een paar dagen voor de kerst 'in een stroomversnellings-flow' af. En het was nog super gezellig ook!

Voor de randen er omheen greep ik maar weer eens naar mijn Aquarel spullen....maar moest daarvoor eerst testen of het papier hiervoor geschikt was....Yes, het geluk is met de blondines zeg ik dan altijd!


Nieuwe manieren ontdekken


En zo creëerde ik op een voor mij totaal nieuwe wijze, in een totaal andere setting dan normaal mijn eerste mandala op 50/70. En ik vond hem zo gaaf geworden dat ik hem zeker nog eens op wil zetten zo groot. Ik weet dat hij dan anders gaat worden omdat elke mandala haar eigen energie mee krijgt maar de opzet gaat de basis blijven! Ik deel hem nu dan ook met je in het groot omdat zij dat verdient...

Uit je comfort-zone


Uit je comfort-zone stappen brengt je bij je groei zeg ik altijd. En ook dat was deze keer echt wel van toepassing. Ik deed online inspiratie op van de vriendinnen die hun Art-book resultaten deelden en dat is toch wel een andere energie dan een tekening online zien kan ik je vertellen. En voilà daar kwam mijn aquarel doos weer uit het stof.


Wie wat bewaard..


Dat bracht me erbij om tezamen met papier wat ik ooit kocht in Parijs maar ik niet graag op teken vanwege de te grove structuur, uit te testen of ik hier wel met aquarelverf op kon tekenen....en zo ontstonden mijn eerst 'abstracte-aquarel-droedel' tekeningen.

Ik deelde ze al met je op Instagram...

En vanuit die droedel tekeningen kwam ik toch weer terug bij de mandala en ontstonden de tekeningen van collage 2. Dat bracht me bij nog een mooie sprong in een nieuwe ontwikkeling maar daar meer over in een volgend blog!


De chakra tekening


Dus deze 7 in 1 chakra-tekening, ondanks dat ik ze recent nog allemaal getekend had bracht me op een heel leuk en verrassend tekenpad...

Dan nog even terug komend op het inkleuren, omdat het een groot vel is moet je een beetje mikken waar je gaat kleuren, vooral met potlood, want dan wil je niet over je werk heen moeten kleuren, waardoor je met je hand door je eigen kleurwerk heen gaat. Dus besloot ik om van boven naar beneden te werken...begon dus eerst met het kruinchakra, daarna het derde oog etc etc...


Bewustwording


Iemand die een tussendoor foto zag reageerde dat ik 'ondersteboven' was begonnen en ik besefte later pas dat dit de bedoeling was, zo van boven naar beneden, ik noemde het nog in het laatste blog van het vorig jaar:


Als je het onze vader net hebt gelezen en hopelijk meegedaan dan ontdek je dat het gebed eigenlijk net andersom gaat dan hoe je normaal je chakra's 'bij langs gaat' Dat deed me afvragen waarom.... wij denken dat we mensen zijn 'die verlicht moeten worden' en gaan dus van het aarde/wortel-chakra naar het kruin/kroon-chakra.. Maar wat als het net andersom is? en we eigenlijk verlichte wezens zijn met een aardse beleving? dan is het juist nodig om deze "verlichtheid" hier op aarde te verankeren, te aarden..


Verankering dus..


Doordat ik van boven naar beneden mocht gaan werken, puur uit praktische overweging, mocht ik met deze mandala ook het licht verankeren op de aarde. Weer een heling voor moeder aarde.....

Alle chakra's in 1 mandala maken bracht me op een heerlijk pad.....buiten mijn comfort-zone, weer oude technieken nieuw leven inblazend, energie uitwisselen met medetekenaars, nieuwe dingen mogen ontdekken: nieuwe kunsten je eigen maken.... en dat werd de 7e vlieg voor in die ene klap. Deze 7 vliegen in 1 klap komen uit een sprookje van de gebroeders Grimm, "het dappere snijdertje" Dat met het doden van 7 vliegen in een keer op een wonderlijke reis beland. Net als ik met mijn mandala.....

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page