top of page
  • Sonja Jacobi

Mijn eerste nieuwe blog op mijn eigen plekje in het wereld wijde web!


Yeah! Joepie.....

Mijn blog is niet nieuw...maar mijn website wel! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden...misschien helemaal niets bijzonders...een website zoals vele andere maar voor mij is het de mooiste website van de hele wereld ๐Ÿ˜ Mijn Par(ad)ijsje.

Met de energie van de volle maan en met het aanspreken van mijn actieve en doortastende yang- energie... heb ik afgelopen week...ineens doorgestoomd. De opzet was al ver klaar maar er moesten nog 10 oude blogs overgezet en ik heb ook nog wat kleine wijzigingen aan de diverse pagina's gesleuteld en het is nog niet helemaal perfect...maar dat hoeft ook niet! wijze lessen van het mandala tekenen ๐Ÿ˜‰

Non-stop aan de bak

In twee dagen heb ik alles non-stop afgemaakt...ik zat in de flow en heb daar gebruik van gemaakt...en het mooie...waar ik de afgelopen weken een beetje last had van blog-stipatie ๐Ÿ˜œ en het me niet "boeide" of er die week een blog geplaatst zou worden. Is het me duidelijk...ik had de energie van de volle maan nodig...om te komen in mijn yang-energie...van actie ondernemen, van doorzetten, van creatiekracht..., met een scheutje flow van mijn yin...en toen hij stond waar ik hem naar toe wilde tillen...daarna kwam de blog flow...en jemig meer een blog tsunami...een overflow aan inspiratie...bij het plaatsen van dit blog heb ik er al minstens 4 in de pen...๐Ÿ˜Š Als ik werk aan het blog op zaterdagochtend, zie ik dit bericht van "Alles is Energie" dat ik volg via Facebook en de tolzkinkalender deelt en dit die dag liet zien..ehhhh resonantie alom..

enne de energie kwam die dag ook echt uit het zuiden..na de koude noordenwind is het die dag ineens een stralend zonnig lentedagje ๐ŸŒž

Blog-proces

Ik schrijf mijn blogs dus in het voren...net als bij het mandala tekenen...toon je hem meestal pas als hij klaar is. Woensdagochtend heb ik mijn een-na-laatste blog op de oude website gezet. Woensdagmiddag wilde ik aan de slag met blogs overzetten, in mijn planning zou ik er 3-4 per dag kunnen doen om voor het weekend klaar te zijn maar die middag kwamen er 2 klussers om een nieuwe boiler te plaatsen...en dat is niet jofel om dan geconcentreerd te moeten werken dus daar kwam niets van terecht. Het was een hele klus en de mannen vertrokken pas rond 18.30...Fransen werken wel lang door totdat de klus geklaard is moet ik zeggen. Maar goed van werken aan mijn blogs kwam niets terecht, dat zette iets meer druk op de ketel (of boiler)...dus toen donderdag aan de slag...en voilร ...wat schertst mijn verbazing...de flow zat erin...aan het einde van de dag stonden alle 10 blogs erop...nog wel wat laatste details maar ik had vrijdag de hele dag nog!

De energie van de volle maan

Daar wijt ik het maar aan...want ook vrijdag een dagje doorbikkelen, alhoewel het niet voelde als bikkelen maar stromen, stond er om 16 uur een mooie site...klaar voor lancering deze week. Omdat we op vrijdag avond uit eten zouden had ik ook nog tijd om al de eerste nieuwe blogs er in te zetten, er stonden alvast 2 concepten klaar en die kon ik nog plaatsen. Zoonlief appte vervolgens dat hij bij een vriend bleef na school en uiteindelijk waren mijn mannen pas rond 19.30 thuis..waarbij ik dus ook nog een nieuw blog opgestart ben in de tijd die over was..wow...wat een flow.

Voorwaarde is dat ik wel zorg dat ik zo'n dag mijn klussen en dagtaken al ver klaar heb en ik me niet laat storen door social media ๐Ÿ˜‡ Het enige wat ik voorbij zag komen was een mooi artikel over de volle maan van 2 maart. Ik mocht haar s'avonds nog even aanschouwen door het keukenraam en even in haar licht baden ๐Ÿ˜Š Het artikel echt even lezen...pfft bij mij resonantie alom, misschien ook bij jou ๐Ÿ˜

En je weet...

Je tekent je onderbewuste in de mandala...

deze hierboven tekende ik op 6 januari naar aanleiding van een opzet van de mandala academie 'driehoek met diepte-mandala. De getekende diepte stelt niet zoveel voor...echt qua betekenis kreeg hij wel een speciale diepgang...

Ik was op dat moment al begonnen met het opzetten van mijn nieuwe website, een cadeautje voor mezelf in het nieuwe jaar, omdat ik zo'n plezier heb in het bloggen. Was een moeilijke keuze...of een doos kleurpotloden of een nieuwe website ๐Ÿ˜ tja je weet het alles begint bij liefde voor jezelf...

Waarom ik hem zo tekende weet ik niet...het was niet bewust dus ๐Ÿ˜‰ maar hij mocht bewust worden en om het onderbewuste te laten zien krijg je signalen...het signaal dat ik kreeg kwam van de eigenaresse van de mandala-academie Kim...ze reageerde namelijk met de zin:

"Als je door de knopen heen bent kun je de weg naar je kern bewandelen"

ohhhh die komt binnen...

Mijn Yin-Yang reacties

Mijn intuitieve/instinctive yin-reactie was onmiddellijke herkenning....een instant weten dat dit klopt (haha kun je alvast een beetje proeven aan mijn volgend blog)...en zoals ik dat noem..resonantie: het trilde in een frequentie overeenkomstig met mijn eigen trillingsfrequentie.

Om daarna meteen met Yang-energie te relativeren en te reageren dat het welliswaar met me resoneerde maar ik het nog even moest gaan bedenken waarom. Maar terwijl ik hierover nadenk komt meteen mijn website opzetten op mijn netvlies...Daar ging dit over door de knopen -het ingewikkelde, technische, het bouwen, knippen, plakken, testen en uitproberen- en de wandeling naar mijn kern via mijn prachtige website vol met mijn mandala's en blogs ๐Ÿ˜ƒ

Vind je wat ik schrijf, herkenbaar/leerzaam/leuk of gezellig? laat het me dan weten en klik hieronder op het lege hartje โ™ก, je krijgt van mij alvast een โค๏ธtje terug ๐Ÿ˜Š

of je kunt me volgen op mijn Facebook-site Mandala-synchroniciteit en geef me daar een [๐Ÿ‘๐Ÿปvind-ik-leukje] en wil je geen blog meer missen?

Klik dan op de Facebook site op [volgen] en selecteer in het keuzemenu [als eerste weergeven] of als je niet zo van Facebook bent abonneer je dan via mail rechtstreeks op mijn blog

en

ohhhh ik vind het onwijs leuk als je mijn blog hieronder deelt met andere mandala liefhebbers of een reactie achterlaat ๐Ÿ˜˜

186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page