top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Het pad van je mandala

Hebt je soms ook wel eens het gevoel dat sommige dingen in je leven niet zomaar of geen toeval waren? Dat dingen bedoel waren om te gebeuren zodat je er later in je leven anders op terugkijkt dan in de periode zelf?

"Everything happens for a reason" zeggen ze in het Engels en hoewel het niet altijd leuke ervaringen zijn, dat is de manier waarop je kunt groeien...

Ik noem het ook wel je pad lopen, net zoals het nooit toeval is hoe en waarom je mandala ontstaat, ook dat ontstaan is een pad...


Het ripple effect


Het is een tijdje geleden dat ik een blog schreef, zoals je weet schrijf ik ze voor mezelf, in eerste instantie dan, als tweede voor jou, anders zou ik ze niet delen, want als er maar 1 iemand is die ik ermee kan raken of een Aha! moment kan bezorgen is dat een cadeautje voor mij en ik weet dat zorgt voor het Ripple effect: Het doet iets met mij en met jou en wellicht door een bewustwording doet het ook weer iets met een ander: Net als de golven die ontstaan na het gooien van een steen in het water.


Het roepen van..


In mijn leven of bij het mandala tekenen gebeurt dan ook altijd wel iets waarvan ik roep...oh dat is een blog! en hup, zit ik achter de computer en begin te schrijven..

Maar nu even niet, het is niet dat ik in die periode stil zit, ik vermaak me het het volgen van een cursus klankbeleving geven 🙏, de zaken die daaromheen spelen en reis met mijn man mee naar nieuwe en bekende oorden.


Rustig

De laatste tijd werd er niet zo hard geroepen, tot vandaag! toen kwam er een grote kreet...een schreeuw was het...maar tegelijkertijd een stemmetje, echt moet ik dit delen?

Het is voor mij best belangrijk en magisch maar ervaar jij dat ook zo? Tja wat ik al zei, iets in me zegt dat ik dit schrijven en dus delen mag, dus ja, doe ik het maar, het zal bij mijn pad horen...

en is dit niet voor jou dan is het prima ook dat mag zo zijn...


Ook bij het mandala tekenen heb ik deze ervaring, dat ik iets mag maken en tja, dan ook delen, dat zie ik soms ook pas op het einde dus misschien nu eerst maar het blog het www intypen 😝 en als ik dat gedaan heb zoek ik een passende mandala, in deze zie ik ineens een pad. Gemaakt in een 12 verdeling...en alles gericht naar het midden...


Alles is verbonden


Als eerste heb ik een leuke vriendengroep van gelijkgestemden, we kwamen bijeen omdat we allemaal de mediatie-challenge Power of one volgden en omdat dat vroeg opstaan was spraken we af elkaar te motiveren in een groep. De naam "Kracht van 1 cirkel" mocht ontstaan waarbij we online met ons 5-en mediteerden in een 'kring'. Sommige van ons kenden elkaar sommige nog niet, maar we bleven de groep in stand houden want het was een fijne ervaring. We spreken af om ook eens elkaar live te ontmoeten omdat het onderling zo goed klikt.....dat klikken kan geen toeval zijn toch? 😉


De 'kringloper'


Een paar weken geleden struinde ik door de kringloper hier in de buurt, zocht eigenlijk een houder voor mijn nieuwe Gong, die ik gebruik voor mijn klankschaal ontspanningen. (Haha terwijl ik dit schrijf besef ik dat ik die link nog niet eens binnen had laten komen:Kringloper😉) Enfin....naast wat ik zocht vond ik ook een paar boeken over Leonardo Da Vinci, aangezien mijn dochter kunstgeschiedenis studeert, gingen ze mee naar huis. Er tussen zat "het geheime avondmaal" geschreven door Javier Sierra. Het gaat over hetzelfde schilderij van Da Vinci als waar Dan Brown het over heeft in de Da Vinci Code.


Dromen


Ik merkt de laatste tijd dat ik 'vreemde' dromen heb en ik vind het dan leuk om daarvan de betekenis op te zoeken. Ik kwam op een mooie site met uitleg maar ook een link naar een boek over dromen. Op die site kwam ik ook een boek over numerologie tegen, laat ik nou net mezelf laatst met de Happinez (met als titel: Kom in je kracht) verwend hebben waarin toen ik thuis kwam een mooi artikel stond over het tekenen van een geboorte mandala dat je ook doet d.m.v numerologie dus ja, ook dat boek kwam in mijn boodschappenmandje.


Ontmoeting


Vorige week hadden we een tweede ontmoeting met onze 'cirkel' een tweede keer waarbij door omstandigheid er steeds 1 niet bij kan zijn, dat is niet anders helaas, we zijn dus steeds met zijn 4-ren ipv 5, de kring is nog niet rond. Ik mag deze mooie mensen een magische klankbeleving geven waarbij ik uit mijn comfort-zone mag komen, ik verweef met de klanken van de schalen de klanken van lichttaal...eng, spannend om te doen en ik moest een grote drempel over maar uiteindelijke wel succesvol mag ik zeggen want ik krijg heerlijke reacties terug en is het net of ik sindsdien 'los' ben, er komt op de vreemdste momenten lichttaal door me heen stromen.


Het bos


Na de late lunch gaan we nog heerlijk naar het bos en mediteren daar in een kring met zijn vieren en gaat de magie nog even door. Het gebeurt allemaal spontaan en er zijn verschillende kippenvel momenten. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en als je die mag en kunt delen in een cirkel met gelijkgestemden is dat een heerlijk moment!

We zetten elkaar in onze kracht! Ik voel een grote dankbaarheid dat ik deze mooie groep bijeen mocht brengen en het is of dat ik een gevoel van herkenning, 'deja vu' heb, een gevoel van op het juiste pad te zijn... we delen ook nog eens de kracht van lichttaal, een taal die je niet kunt 'verstaan' met je oren maar voelt met je hart..


Op het einde komt er nog een raaf op ons pad. Ik ben dol op dit soort tekens en zoek dan ook op waar de raaf voor staat. De Raaf staat voor innerlijke reizen, dromen, magie en metamorfose. De raaf wordt vaak als oplichter gezien, maar hij is de beschermer van heilige en geheime mysteriën. De raaf leert je dingen scherp te zien. Met deze vogel als je krachtdier zal je uitblinken in de magische kunsten.

De mandala hiernaast is een healing mandala, er zit een engelen healing code in verwerkt en ja...ook lichttaal 😇


De raaf is altijd al een magische vogel geweest, de boodschapper tussen ons en de Grote Geest. Met zijn hulp is het mogelijk zieken op afstand te genezen. Kijk eens naar de glanzende veren van de raaf, hoe die constant van kleur en vorm veranderen. Vandaag is een dag van verandering, verwacht het onverwachte en vlieg mee.


Levenspad


Gisteren ben ik er even voor gaan zitten want om je getallen te berekenen, de letters van je naam om te zetten in getallen en dat weer tot 1 getal terug te brengen als je een lange geboortenaam hebt...tja. Ik berekende mijn geboortegetal, mijn levenspad-getal (geboortegetal + naamgetal) en mijn karma/wijsheidsgetal.


Consolidatie


Mijn levenspad getal is 4 en dat staat voor consolidatie....wat? Ja, precies, wat is dat nu weer! het klink voor mij wel een beetje vertrouwd net als synchroniciteit ooit...maar wat het precies is...even opzoeken dus. Niet dat dat me in eerste instantie verder brengt, het wordt voor meerdere zaken gebruikt, maar na even zoeken betekend het: Samenvoegen van nauw verwante delen. Het word gebruikt voor veel dingen o.a bij financiële zaken maar je kunt ook consolidatie van gesteente hebben.. misschien die van mijn pad😉


Da Vinci


Hoewel ik het boek kocht voor mijn dochter, het trok ook aan mij om te gaan lezen. Het is een beetje in de strekking van Dan Brown maar op een andere manier dan wel, dit gaat over het moment dat Leonardo het schilderij "het laatste avondmaal" creëert. Zijn leerlingen zijn bezig om de geheimen te ontsluieren die hij erin verweven heeft. Ik lees dezelfde avond na mijn numerologie berekeningen dat ze bijna bij de ontknoping zijn. Het draait allemaal om hoe de 'apostelen' gepositioneerd zijn en hun bijnamen.


Spoiler allert!


Als je het boek graag wilt lezen moet je nu niet verder lezen haha, ik verklap niet het hele verhaal maar toch wel de clou.

Uit de eerste letters van de bijnamen van Jezus en zijn 12 apostelen komt een 'tekst' tevoorschijn.. MUT NEM A LOS NOC.

Als je Leonardo da Vinci een beetje kent weet je dat hij altijd in spiegelschrift en dus achterste voren schreef (zou hij linkshandig geweest zijn? en dat schreef makkelijker? 😉)

Ik heb dit puzzeltje dus snel gekraakt: als je dus deze letters achterstevoren leest staat er dus...


Synchroniciteit!


Dit lijkt toch erg veel op! vind je niet! Consolitatie of consolamentum!

Ik wist ook meteen waarom het me ook alweer bekend voorkwam...uit de luistervertellingen over de Katharen van Jan Verhaar alias de oude Cheng. Het consolamentum was een heilig sacrament voor de katharen. De doop eigenlijk, maar dan de doop van de heilige geest, het betekent dan ook het samenvoegen van (2 nauw verwante delen) de mens en de heilige geest.

Voor mij een heerlijke verheldering van mijn levenspad!


Pinksteren


Nog een weekje en dan is het pinksteren een Christelijk feest waarbij het gaat om het zelfde als de doop van de Katharen. Het 'neerdalen van de heilige geest' op de 12 apostelen word dan gevierd. Het heeft voor mij inmiddels een heel andere betekenis gekregen dan wat 'de kerk' eraan gegeven heeft. En de heilige geest is voor mij hetzelfde als het christusbewustzijn weer een eenwording met je hogere zelf.

En het verhaal beschrijft: 'Zij raakten allen vol van heilige Geest en begonnen te spreken in vreemde talen, zoals de Geest hun ingaf' En iedereen die er naar luisterde kon het 'verstaan'. Zou dit lichttaal zijn geweest? Haha, en terwijl ik het vraagteken typ voel ik het antwoord al...


Het pad....vol verwondering


Ik heb je even meegenomen op mijn pad van on-toevalligheden. Dat via ontmoetingen, boeken, numerlogie, consolamentum, pinksteren, ik weer uitkom bij lichttaal, wat je kunt spreken, zingen, schrijven (Ik gebruik het soms ook voor een mandala) en gebaren....wil je eens kennismaken met lichttaal en voelen hoe dat binnenkomt is AnurA on Earth een prachtige ziel, ze was ook mijn eerste kennismaking met lichttaal en het zette heel wat in beweging, misschien bij jou ook.....


Sluit je ogen en geniet....en in die beweging vervolgen we ons pad...

Mocht de lichttaal niets voor je zijn, ik luister terwijl ik dit schrijf naar een playlist van onze groep dit prachtige nummer van Fia speelt terwijl de laatste woorden op het scherm verschijnen...169 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


kimvermeer
May 21, 2022

Oh wat een mooi mooi verhaal dat over zoveel verschillende dingen gaat en toch verbinding heeft.

Met licht ben ik via Fanny al lange tijd in aanraking, maar pas sinds Glastonbury staat het in mezelf ook aan. Ik vind op YouTube Jamye Price echt heel fijn. En vriendin Meike geeft binnenkort een workshop In Den Bosch: jouw unieke lichttaal. Ik meen als evenement op FB te vinden, maar anders mag je me appen natuurlijk. Dank je wel voor dit heerlijke begin van de dag 😘

Like
bottom of page