top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Energie in je mandala tekenen

Tekenen op zwart papier heb ik vaak geprobeerd maar is nooit mijn ding geweest tot nu! En gewoon heel simpel: door er anders naar te kijken maar ook door te beseffen dat materiaal keuze hierin cruciaal kan zijn. Kleuren komen op zwart papier heel anders tot hun recht dan op wit papier. Het is dan lastiger om diepte te creëeren of eigenlijk je mandala wat dynamisch te maken en vooral om het licht in je mandala te brengen. Ik ben iemand die graag het licht in de mandala wil houden, dus veel wit en lege vlakken...op zwart papier moet je op een andere manier kijken naar de invulling..


Omdenken


De mandala's die ik ooit gemaakt heb op zwart papier zijn op 1 hand te tellen. Het leukst vond ik nog om met gel-pennen op zwart te tekenen maar dat heb je ook wel gezien na een paar keer. Er komt een cursus voorbij van de Mandala academie: Mandala tekenen op zwart papier. Yes die uitdaging wil ik wel aangaan, Kim weet je altijd aan te zetten en net je over de drempel te helpen...een soort van zij doet het voorwerk...jij hoeft hem er alleen maar in te koppen.


Pogingen


Diverse pogingen had ik dus al wel ondernomen en wilde ook steeds wel een poging wagen maar elke keer staakte ik mijn pogingen omdat het niet werd zoals ik verwachtte. Ik kan ook maar 2 blogs vinden die een zwarte mandala als decoratie hebben: Foutjes bestaan niet en de sprankels van van je mandala. De sprankel mandala omschrijft het mooi wat ik als eindresultaat beoog: Energie weergeven. De laatste keer waren de chakra's die zou ik als uitdaging ook in op het zwart maken, er is toch niets mooiers dan die energie zichtbaar maken. Maar het werd hem niet...


Kleurafgifte


Nu achteraf besef ik dat het door de keuze van kleurpotloden kwam, mijn favoriete potloden; de Faber Castel polychromos. Nooit lopen bedenken dan te kiezen voor een ander potlood waarmee je een heel ander effect krijgt. Na wat spelen en testen kom ik uit bij de Prisma color Premier. Die hebben voor mij de beste kleurafgifte op zwart papier, terwijl ik ze op wit wat te vettig vind en te veel kleur afgeven zijn ze perfect voor zwart. Een doos die niet veel gebruikt werd nu ineens weer hip!

Nieuw jasje


Het leuke is dat oude opzetten nu weer in nieuw jasje gegoten kunnen worden. Na eerst even spelen met het oefenen wat kleur op zwart doen en spelen met het tekenen van bellen...natuurlijke mandala's vol kleuren en glans. Ook is de heilige geometrie een heerlijke om mee aan de slag te gaan op zwart. Het eerste is de Seed of life met de chakra kleuren...wow. Ik ben om....en maak er meteen een paar, zo leuk is dit!Comfort-chair


Natuurlijk had ik bij deze nieuwe uitdaging ook weer mijn mandala-stemmetje in het hoofd, en was ik lichtelijk sceptisch en moest het eerst nog maar zien maar ik wilde de uitdaging wel aangaan. Maar ik geloof dus dat ik dit nooit uit mezelf ontdekt zou hebben, ik nooit die kant op bewogen zou zijn als niet.... Ik heb ineens ook hele nieuwe inspiratie, mijn Pintrest bord vult zich met nieuw ideeën voor mandala's op zwart.

Zie je, soms heb je iemand nodig die je even uit je comfortabele stoel haalt en laat zien dat er ook nog andere lekkere stoelen zijn.


Heilige geometrie


Energie volg aandacht, aandacht doet groeien, waar jij je aandacht op richt, richt je je energie op. Er komen ineens allemaal dingen voorbij waarvan ik denk....hé dat is leuk voor een mandala op zwart! Zo zie en lees ik een stuk over het Antahkarana symbool de afbeelding die erbij staan zijn een glas in lood versie maar ook een met een zwarte achtergrond en ik zie er onmiddellijk de heilige geometrie in en de merkaba De uiteindelijke basis afbeelding zijn 3 liggende zevens en door de tekening van de heilige geometrie weet ik hem makkelijk te 'kraken'


Het Antahkarana symbool


Het was het feit dat ik hem op zwart kon proberen te maken, hij makkelijk te kraken was maar ook de betekenis van het symbool wat hem zo aantrekkelijk voor me maakte om hem op papier te tekenen. De Antahkarana is een oeroud heling- en meditatie symbool, dat duizenden jaren werd gebruikt in Tibet en China. Het is bedoeld is om te reinigen, te helen en verbinding te maken met het Goddelijke Hoger Zelf. De zuiverheid en heilzame energie ervan moeten worden bevorderd en harmonieus worden gebruikt voor onze evolutie als mens.


Helende kracht versterken


Het is een zeer krachtig symbool en door het simpelweg in je buurt te hebben, zal het een positief effect op de chakra’s en aura uitoefenen. Wanneer je healingen doet, zoals Reiki of Shambala zal het symbool zich richten en zal het de acties van de heling energie verdiepen. En dit laatste spreekt me bijzonder aan, dit symbool combineren met klankschaal ontspanning zou super zijn!

Meditatie


Nog een fijne toepassing is wanneer je mediteert met het symbool op je, het visualiseert of bij je in de buurt hebt, zal het als vanzelf de kleine hemelse omloop creëren, waarbij de kosmische energie die normaal via de kruin-chakra binnen komt nu via de voeten binnen komt en via de chakra's omhoog stroomt naar de kruin en dan naar beneden gaat via de voorkant van het lichaam terug naar de voeten, de persoon met de aarde te gronden en daardoor dus een voortdurende stroom van energie gaat stromen. Dit is een principe uit de Taoïstische leer en wordt ook wel microkosmische omloop genoemd.


Een Yang versie


Ik tekende in eerste instantie een Yang-versie. Door me er wat verder in te verdiepen ontdekte ik ook dat er een Yin en Yang uitvoering is.

Waarbij de Yang, de manlijke versie, iets dikkere 'armen' heeft Het is verantwoordelijk voor het versterken van de energievelden van de Muladhara, het sacrale chakra en het zonnevlechtchakra. Door dit te doen, kan Yang-Antahkarana je energieniveau en vitaliteit een boost geven. Het heeft ook het vermogen om balans te brengen in de Yin- en Yang-energieën die in ieder van ons aanwezig zijn. Vreemd genoeg kan dit symbool, wanneer het onder het bed (of onder de matras) wordt geplaatst, slapeloosheid verhelpen en de nodige energie opwekken voor een nacht van diepe en rustige slaap.


De vrouwelijke vorm


Yin, de vrouwelijke versie, die iets slankere armen heeft, heeft een emotioneel helingsdoel en je kunt het te gebruiken met het Sei He Ki-symbool van Usui Reiki. Dit zal helpen om het hartchakra en het derde oogchakra te reinigen en te activeren.

Deze combinatie heeft ook het potentieel om apathie of eentonige relaties tussen koppels te genezen en wakker te maken.

Yin Antahkarana kan erg nuttig zijn voor de (zelfs karmische) diepe emotionele trauma's uit het verleden.


Intuïtief gebruik

Beide versies van de Antahkarana hebben ook een intuïtief gebruik, wat betekent dat we heel goed nieuwe manieren kunnen vinden om deze verbazingwekkende symbolen toe te passen.

Het zal ook negatieve energie neutraliseren die zich vastgezet hebben op voorwerpen, zoals op b.v kristallen, edelstenen, sierraden etc. dit door ze tussen de beide tekens te plaatsen.

Door ze zo te tekenen in de merkaba kun je voor de yin mandala nog zorgen dat de driehoek naar beneden wijst en bij de Yang mandala de punt van de driehoek naar boven.


Engelen getal


De drie zevens staan voor de zeven chakra's, de zeven dagen van de week, de 7 scheppingsdagen en de zeven tonen van de toonladder. Deze drie zevens komen ook voor in het bijbelboek Openbaring als de 7 kaarsen, de 7 trompetten en de 7 zegels.

De 3 zevens zijn sterk verbonden met het bestaan ​​van de 7 spirituele rijken, de 7 chakra's, de 7 lichamen en de 7 hoofdkleuren van de evolutie (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet-wit). En daarbij zijn ze natuurlijk een prachtig engelen getal 😊


777 Gefeliciteerd! je hebt goed naar de goddelijke aanwijzingen geluisterd en hebt die wijsheid in succesvolle daden omgezet. je plukt er nu de vruchten van je succes inspireert en helpt anderen, dus ga hier alsjeblieft mee door.

Bevestiging


Heerijk vind ik zulke bevestigingen, je ziet dat op de juiste tijd en plaats en ik las hem na het maken van de mandala maar nu bij het schrijven van het blog vind ik hem opnieuw passend. Wat een prachtige energie voor een mandala en met het tekenen op zwart leer ik zulke energie op een donkere ondergrond te laten gaan leven! De cursus heb ik nog niet af dus er komen vast nog meer energie mandala's!
124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page