top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De Pelgrim in je mandala (2)


Vorige week liep ik mijn eigen kleine pelgrimage, zomaar een plekje op aarde waarover je je verplaatst en onderweg mag genieten van al het moois en de uitdagingen die je onderweg tegenkomt. En waar synchroniciteit gezellig met me meeloopt. Ik geniet dan van de natuur en de dieren die ik onderweg tegenkom…en ik kan het nooit laten om daar dan weer de diepere betekenis van op te zoeken, vaak klikken die enorm....pure synchroniciteit...


Voordat je verder leest....heb je het vorige blog al gelezen?


Een groene specht


Aan het begin van mijn pelgrimsavontuur tref ik op een dak van een historisch dorpje een groene specht, de bonte zie ik wel vaker maar deze is vanwege zijn kleur minder goed te zien, op een mooi rood kopje na....

Omdat er verder niet veel te beleven valt in het dorpje, vervolg ik mijn tocht door de natuur en laat me leiden door mijn gevoel en mijn gedachten..


De grijze reiger


De reiger die ik zie zit vreemd genoeg op een paal boven het wateroppervlak. Een mooi uitkijkpunt, dat wel...maar wel een beetje ver van het water om snel toe te slaan. Hij lijkt ook meer te genieten van het zonnetje, de stilte en zijn rust....Het is alsof hij aan het overdenken is, net als wat ik doe...over de dingen die er spelen in mijn leven...en die ik achter me mag laten..


Een mooie libelle

Dus op de terugweg van mijn wandeling zie ik een mooie holle boom en…..weet ik intuïtief dat het tijd is iets los te laten…en... daar bij die holle boom houd ik een klein ‘loslaat’ ritueel…laat ik iets achter wat me niet meer dient…symbolisch…

Vlak erna terwijl ik even probeerde te reageren op een sms-je van mijn man, zoek ik steun op de leuning van de brug en zit er vlak voor me een mooie libelle of dragonfly…ze/hij blijft prachtig stil zitten voor een mooie foto!


De betekenis van de dieren


Terug thuis zoek ik daarom ook nog even de betekenis op van de bijzondere dieren die ik tegenkwam, de eerste was er de groene specht - haar 'toverkracht' bestaat uit overvloed, geluk, ritme, doorzettingsvermogen, emotioneel en gevoelig, kwetsbaar en beschermend, fantasierijk en teder, intuïtief en vergevingsgezind. Ze heeft het vermogen om verborgen lagen bloot te leggen.. dit resoneert 😉

Daarna de reiger staande op zijn paal - Die vertelt me…om langzaam aan te doen, focus leggen op wat ik echt wilt, in mijn kracht komen...

en tot slot de betekenis van de libelle - tja…


Elementen helpen me..


Het opzoeken van de betekenissen zie je soms niet meteen en de betekenis van de libelle vatte ik niet direct tot een paar weken later…

ik maak even een sprongetje naar de toekomst…

Ik volg een paar weken later een teken-workshop over de elementen…daar leer ik zien wat de elementen voor mij beteken en om hier duidelijkheid in te krijgen pas ik er mijn ‘associatie-ding’ op toe..


Mijn elementen associatie


Tijdens het tekenen ervaar ik dat voor mij…

Vuur staat voor passie

Water staat voor flow/inspiratie

Aarde staat voor balans


maar lucht….daar ben ik niet zo 1-2-3 achter…..dan mogen we de elementen met elkaar verbinden en als ik water en lucht combineer kom ik uit bij bellen…zeepbellen en die vliegen zomaar weg en spatten uiteen….

Dan besef ik…..Lucht staat voor mij voor loslaten..


We springen weer terug…


Dus de betekenis van de libelle - een totemdier wat staat voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen, als ze verschijnt word er aan je gevraagd om na te denken over illusies en slechte gewoonten en om speelser in het leven te staan….pffft iets wat ik nodig moet doen

Ze is tevens een teken van luchtigheid…


Eerst vat ik dat niet….


Tot mijn workshop over de elementen…daar leer ik dat lucht staat voor mij voor loslaten…daar is het weer….synchroniciteit….want ik zag de libelle kort nadat had ik dat had gedaan…

Ik blijf het wonderlijk vinden dat die dieren die ik tref op mijn kleine pelgrimage me ook mooie dingen laten zien en je merkt dat soms dingen ook nog nawerken na de pelgrimage zelf, en dat is net als bij een mandala....die werken soms ook na ...en zie je een diepere betekenis een tijdje later...68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page