top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De belofte van je mandala

Mijn blog van vorige week, daar had ik wat twijfels over om hem wel/niet te plaatsen. Het zijn altijd mijn gedachten: 'wat gaat 'men' ervan vinden' is wat me vaak doet twijfelen. Als ik vervolgens 'vraag/voel/pendel' of ik hem moet plaatsen is het antwoord toch vaak Ja!. En hoewel, die twijfels (van mijn hoofd) er toch nog zijn....plaats ik toch, vertrouw ik op het universum en dat alles een reden heeft. En wat gebeurt er vervolgens?....ik krijg prachtige synchroniciteit terug!


Echo


Het universum heeft een prachtige methode om je feedback te geven, je krijgt namelijk terug, als een soort van echo, een bevestiging van wat je hebt gegeven...

Ik lees het in verhalen, in reacties op het blog....zo mooi en ik krijg er elke keer een glimlach van op mijn gezicht...


Activatie


De dag na het posten van mijn blog, neem ik deel aan een programma van Robert Bridgeman en Janosh, genaamd 'The holy Grail'. Wat is het thema? Het oplossen van blokkades en daar is Schuld en Schaamte een belangrijke in....alles wat er vertelt werd resoneerde met me!

Ik poste op mijn facebookpagina er dan ook meteen een bericht over...

nog vol van verwondering en in de energie van het ervaren van synchroniciteit..


Resonantie


Zo'n glimlach, kippenvel, een rilling, verbazing/gevoel van hè?! of een gevoel van ohhhh mooi! of zelfs 'gelukstranen' Zijn prachtige communicatie middelen van het universum/je hogere zelf/het AL/I am of hoe je het ook wil noemen..

Dan weet je dat het met je resoneert, dat het iets is dat in dezelfde trillingsfrequentie zit waar jij ook bent. Dan 'weet/voel/ervaar' je dat je geliefd bent, dat je niet alleen bent, dat je ertoe doet, dat je er mag zijn....het is een belofte...


Belofte


Met dit woord starte ik mijn blog....Iemand schrijft me een mail waarin ik "de schuld en schaamte" in proef omdat ze 'een belofte' niet na komt...en we weten allemaal.... ons opgelegde: belofte maakt schuld. Maar aan wie maak je die belofte? aan een ander of aan jezelf...en als dat dan niet lukt? tja wie stel je meer teleur....de ander of jezelf.


Alles is een keuze..


Gelukkig zag deze schrijfster ook in dat alles een keuze is en dat kiezen voor jezelf....helemaal Okay is...en toen ze dat uiteindelijk deed kreeg ze ook nog een mooi inzicht en synchroniciteit: een mandala met als thema: zelfliefde.....zo mooi als je synchroniciteit mag terugkrijgen, maar ook zien en ervaren!

Hoop


Dat maakt dat mijn blog deze week de keerzijde mag laten zien: belofte...daarin zit hoop....een onderwerp waar ik vorig jaar rond deze tijd al eens in dook.

Als je blijft hangen in de belofte van schuld, niet doorgaat naar de belofte van hoop dan slib je vast, dan ga je niet mee op de stroom van het leven, the flow....en dat mag, het is niet fout, we herkennen het als mandala-tekenaars vast allemaal!


Acceptatie..


Maar als je dat accepteert, de fase waarin je zit....en het zo laat zijn in plaats van er tegen te vechten....kijk dan eens wat er gebeurt! Ook ik zat deze week vast in het schrijven van mijn blog, het blog waar ik mee bezig was stagneerde....ik accepteerde dat, dan maar een weekje geen blog, de tijd is er nog niet rijp voor denk ik dan maar...


Loslaten


Zo 'vergat' ik maandag avond mijn Yoga-Nidra-sessie waar ik me voor opgegeven had, omdat ik vanwege het mooie weer nog even in de tuin bezig ging....ik kan me daar heel boos of schuldig over voelen, maar ik accepteerde het: het is wat het is en het zal wel niet voor mij geweest zijn....even in de tuin bezig zijn vervulde mijn universele behoeften voldoende denk ik dan maar...en let dàn eens op.....


Dan krijg je een cadeautje...


Net als ik losliet dat mijn blog deze week niet zou lukken, krijg ik een mooie inspiratie in mijn schoot geworpen.....een belofte.....

Er komt dan toch iets voorbij wat je weer op het spoor zet...misschien niet hetzelfde maar op een ander of nieuw spoor, en hopla: ik zit zomaar toch een blog te schrijven deze week, vol inspiratie, zonder een moeten....


Madeliefjes


Terwijl we (man and me) in de tuin bezig zijn, ziet mijn man, in het grasveld tegenover ons huis, een lieve dame madeliefjes plukken. Op een opmerking van mijn man komt ze naar ons toe en we krijgen een prachtige uitleg dat ze bezig is met een opleiding over 'voeding uit de natuur' en dat het eten van de madelief-bloempjes zorgen voor een gezonde darmflora....

Ze heeft aan mij een goede...ik herken in haar verhaal dingen die ik leerde in een opleiding detox-coaching en we kregen dus een prachtige interactie....


En dan weer het toeval..


Hoewel ik wondervolle inspiratie kreeg voor het blog....'voldoet' de mandala waarmee ik deze week bezig was niet aan mijn 'verwachtingen' voor het blog, dat heeft een reden ontdek ik: Ik bedenk me dat ik ook wel eens een 'golden oldie' kan nemen en pak een map met mandala's uit 2018....hij klapt open op een tekening van een madelief.....nou ja!...

Heerlijk als er puzzelstukjes op zijn plek vallen...

het universum kiest voor me.......

en ik accepteer dat liefdevol!

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page