top of page
  • Sonja Jacobi

Je overgeven aan je mandala


Geef jij je wel eens over aan je mandala? Hoe dan? Voor mij voelt het net als meerijden in de auto, dan heb je geen controle meer over waar je naar toe gaat, hoe snel, via welke weg…

mits je je niet met de chauffeur bemoeit natuurlijk 😉…

Ik zeg altijd dat mijn vakantie begint zodra ik in de auto stap..daarvoor ben ik bezig met alle voorbereidingen om te kunnen vertrekken maar zodra ik als bijrijder in de auto stap geef ik me over aan de chauffeur en de reis…

Je mandala laten ontstaan

En overgeven aan je mandala…hoe doe je dat? Je overgeven aan je mandala wil zeggen dat je volgt wat er in je opkomt door op dat moment, een bepaalde vorm in te vullen of een bepaalde aansluiting te maken, een bepaalde kleur te gebruiken...

Je mandala ontstaat dan..niet bewust maar door 'leiding' van je onderbewuste..

Wie zou je zijn als je mandala mag ontstaan?

Hoe zou je je voelen, wat voor emotie ervaar je dan?

In die overgave aan je mandala?…

die mandala die ineens mag ontstaan?

Ik ervaar dan een gevoel van vrijheid…van ontdekkende blijheid, van onbevangen verrassing..zo een mandala te maken is heerlijk..het is het ontstaan in de flow..weet je nog? die plek waar geen honger, tijd, dorst is…alleen maar de voortstuwende creatie-kracht..lees anders nog maar eens de macht van je mandala..

Een goede oefening

Als je je zo kunt overgeven aan je mandala, zonder verwachting, zonder controle, zonder moeten en zonder vooroordelen (zo is het goed, zo is het niet mooi, ik kan het niet ) dus kortom met een gevoel van alles is goed…is dat bij je mandala alvast een goede oefening en het helpt je dan om ook zo in het leven te kunnen staan..

Controle is een illusie

Controle willen houden geeft stress, controle komt voort uit angst want het verliezen van de controle betekent verlies van jouw grip op de situatie…tenminste in je hoofd want je hebt in werkelijkheid nooit echt werkelijk grip op een situatie…je kunt alleen maar anticiperen op wisselende scenario’s. En stress is een ziekte, stres maakt je ziek…lichamelijk of geestelijk…of allebei.

Mediteren en ademen

Je overgeven aan je mandala kun je bewust doen door b.v te starten met een meditatie of een ademhalingsoefening. Daarmee kom je in het NU en in het NU zijn er geen problemen, geen zorgen, geen toekomst of verleden..

In het NU is alles zoals het moet zijn, word je mandala zoals hij bedoeld is, zoals hij moet worden..en werkt ze heerlijk helend voor je..

Verwarrende dag

Vorige week had ik een verwarrende dag…iets waar ik een bepaalde verwachting van had liep ineens helemaal anders, beetje out of the blue…eerst ben je boos, verward....dan vraag je je af: ‘en nu dan?’ en vervolgens moet je even helemaal resetten.

Dat heeft tijd nodig…maar mijn ideale manier om te resetten is: Mandala tekenen 😊

Een verwarrende mandala

Ik maakte een mandala met een ongelijke verdeling (8-9-16-24) en het grappige was dat door die ongelijke verdeling ik me tijdens het tekenen: verward voelde, geen connecties kon maken, het overzicht kwijt raakte…ik moest toen even diep zuchten en ben doorgegaan…heb me overgegeven…

En stukje voor stukje, langzaamaan kwam er verbinding en schakels, ontstond er licht in de duisternis en mocht er toch een mooie evenwichtige en helende mandala ontstaan…die me terugbracht in balans 😘

#InhetNU #gowiththeflow

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page