top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Vind de Magie in je mandala

Het is bitter koud buiten, ik kom net van de Yoga en besef dat het een tijd geleden is dat het in Nederland zo echt en oprecht koud was, bitter koud dus. De zon schijnt er prachtig bij en ik neem een diepe ademteug koude lucht. Dat is zoooo heerlijk en gezond, doe het de komende dagen ook maar eens. De kou, tintelend in je longen, dat maakt je wakker en doet je voelen dat je leeft! Zonet bij de Yoga, na een leuke oefening maakt de docente me daarop attent: Yes, je lijf ervaren is voelen dat je leeft!  “Dat is magie!” zegt ze erbij “het is magisch om te voelen dat je in een lichaam zit, dat je de ervaring van menszijn mag beleven” Dit resoneert, alle aspecten ervan, het is aan jouw om die magie te vinden.


Een goede vinder


Als mijn dochter iets weet te pakken wat mijn man aan het zoeken is, zegt hij tegen haar: ‘Jij bent een goede Zoeker’ ze corrigeert hem kordaat: ‘Nee, ik ben een goede Vinder!’ Ja, denk daar maar eens over na, een leuke bewustworder zo’n opmerking.

Ben jij een goede zoeker of een goede vinder? Het is ook mooi toe te passen op het leven. Ben jij heel je leven al aan het zoeken naar iets? En heb je het nog nooit gevonden? Misschien mag je stoppen met zoeken en mag je gaan vinden.


Je missie in het leven


Vinden is de vreugde van het ontdekken. Vinden van iets wat je zocht of behoefte aan om te willen hebben is altijd een jumpje van joy. Een Yes! Wat nou als je 'missie', je doel in dit leven is om je missie te vinden, in plaats van je missie te zoeken? Wat als je missie is, het menszijn te belichamen? Dan heb je je missie al gevonden. Hoe cool is dat!


Hoe belichaam je dan je menszijn?


Ik zeg altijd puur door bewustwording. Bewustwording van je lichaam maar ook je geest en ziel. Yoga is een manier om je lichaamsbewust te maken, bewust wat je lichaam kan of niet kan, bewust hoe krachtig je bent of aan het worden bent. Hoe heerlijk is het is om je lichaam te voelen, aandacht te geven, voelen dat we meer zijn dan ons gestresste leven buiten ons. Hoe heerlijk is het om te voelen wat je lichaam nodig heeft, wat jij het kunt geven, wat er in opgeslagen zit wat losgelaten mag worden. Dat inspanning belangrijk is maar ontspanning misschien nog wel meer zodat het lichaam ook weer los kan laten.


Creativiteit laten stromen


We slaan onbewust alle onverwerkte emoties op in ons lichaam. In onze buik/rug/bekken, ons bovenrug en nek. Let maar eens op waar je ongemak ervaart dat is vaak waar je ‘het probleem’ vastzet.

Iedereen die wel eens een overvol hoofd heeft gehad, heeft vast wel eens ervaren dat bewegen je hoofd weer leeg maakt. Als je intens fysiek bezig bent, dat het dan lastiger is om te denken of te piekeren. En dan komt er een stukje magie want als het denken rust vind kan de creativiteit gaan stromen! En ‘vinden’ is een creative activiteit, vinden wat je leuk vind om te doen, vinden wat je rust en vrede geeft, vinden waar je blij van wordt en vinden van magie in elke mandala tekening die je maakt en dàt te belichamen.

Van Synchroniciteit naar…


De naam van mijn blog is zo ontstaan omdat ik mij bewust werd van de synchroniciteit in mijn leven, die bewustwording op zich, is al magisch. Maar vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om ja, te zeggen tegen mijn leven, om trouw te zijn aan mijn leven en dingen te doen ik graag zou willen doen, net zoals ik Yoga onderdeel maak van mijn leven. Ik koos er vorig jaar voor om op een soultrip naar Avalon te gaan, het huidige Glastonbury. Met als reisintentie: Magie in mijn leven te ontvangen.

Magic


Nou, dat was succesvoller dan van te voren bedacht, de reis was magischer dan ik ooit had kunnen verzinnen. Ik kwam met cadeaus terug van prachtige ervaringen. En daarmee heb ik de magie uitgenodigd in mijn leven. Bij terugkomst rolde ik van de ene synchroniciteit in de andere, en ik ontdekte dat zoveel synchroniciteit bijeen: het ontstaan van Magie is. Ik ging nog een tweede keer naar Avalon en daar leerde ik dat ik dit gewoon mocht laten gebeuren, om magie in je leven uit te nodigen hoef je niets anders te doen dan het te laten gebeuren, je eraan over te geven, want het leven is Magie!


Mijn leven is…


Zo is het ook met de mandala, als je de mandala laat gebeuren, vind je de magie ervan!

Sonja, vraagje, wat is dan die magie voor jou? Dat is het besef dat het leven van mij is.

Dat ik aan het stuur sta en ik bepaal welke koers ik vaar. Dat ik mijn buitenwereld daar invloed op kan laten uitoefenen, òf niet. Zo blijf je trouw aan jezelf.

As it is in heaven


Mijn leven is van mij! Het gevoel hebben dat ik lééf in plaats van dat ik geleefd wórd!

Wie de film ‘As it is in Heaven’ van Kay Pollak wel eens heeft gezien kent daar wellicht

“Gabriella’s song” uit…..wow altijd kippenvel als ik dit nummer hoor.

Dankzij mooie synchroniciteit en een paar kerstengelen kwam hij weer eens voorbij. Beautiful reminder, dankjewel, Brenda en Bertina.


Tzolkin


In de Tzolkin is het nu de golf van de blauwe storm. Daarin lees ik: Ervaar dat je er zijn mag. Het leven is van jou. Maak er iets moois van. Wees echt, volg je impulsen en laat alle controle los. Onderzoek met welke geboden en verboden je in het leven staat. Het inzicht dat je hieruit verwerft zal je helpen om losser te worden. Uiteindelijk ben jij degene die het spel bepaalt. Tja wat kan ik daar nog aan toevoegen?


Mediteren


Als jij je leven leeft, laat jij je hart en ziel spreken en als je dat gaat doen, dan is de magie niet meer weg te houden. Tijn Touber sprak er recent nog mooi over in 1 van zijn filmpjes; Bidden is ‘spreken’ tot God (bron/source/je hogere zelf) maar mediteren is ‘luisteren’ naar….en als je luistert kun je iets nieuws leren. Oren heb je er 2 van, je mond maar 1, zet die maar eens een tijdje op mute.

Ja, dan ga je ontvangen, kun je stoppen met Zoeken want dan ga je Vinden.


Het vinden van de Magie...

Of eigenlijk vindt het jou

Jij hoeft alleen maar Ja te zeggen.

Zo vind je de magie in je mandala...


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page