top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Synchroniciteit in de reizende mandala

Oh wat word ik toch gelukkig van synchroniciteit! en Ja!...ben nog elke keer blij verrast en mijn hart maakt elke keer een sprongetje.

Omdat, vanwege de Corona maatregelen, live bijeenkomen niet ging met een mandala-tekengroep, zochten we een alternatief door op afstand samen mandala's te maken....gewoon door middel van je mandala te versturen met de post: de reizende mandala.

Toch samen kunnen tekenen maar wel op afstand...


De reizende mandala


Het principe van zo tekenen, via de post, is dat je thuis de opzet zelf maakt, begint met je kern en vervolgens stuur hem door naar een ander die hem weer verder aanvult....uiteindelijk krijg je hem, nadat de laatste je mandala heeft aangevuld je tekening weer terug. Zo teken je dus met een aantal personen (in ons geval 4) een mandala waarbij je voor iedereen een rand in zijn/haar mandala maakt..


Het www en het universum


Ik start mijn ronde met eerst een opzet voor een 12 verdeling te maken, dan zoek ik naar wat inspiratie op Pintrest. Ik vond een mooi maar beetje uitdagend begin en besefte pas terwijl ik aan het tekenen was....dat ik verder gegaan was in een 8 verdeling....😜 ach ja...'Het is wat het is'

Mijn opvolgster is mooi doorgegaan in een 12 verdeling waardoor mijn midden mooi, optisch gezien, op haar werk komt te liggen.....het (wereldwijde) web en de sterren van het universum..

Er zijn nog 2 dames die hem voor me aanvullen en vorige week viel hij weer terug in mijn brievenbus....en oh...wat is dat genieten.....

De eerste tien minuten is het alleen maar ademloos kijken, ik krijg er een beetje een mysterieus, heks-achtig en magisch gevoel bij, de kleuren, de sfeer.... drakenvleugels of spinnenweb....sterren in het universum


Een prachtig geheel


En dan is het proberen uit te puzzelen wie, wat, waar en hoe dan?....het lijkt of het door 1 persoon is gemaakt maar ik weet dat het niet zo is...en toch vult iedereen het aan, met het thema en toch ieder op een eigen manier.....en zo een prachtig geheel vormend...ik blijf er naar kijken...en dan die naald....

De 'rode' draad..


De laatste lieve dame schrijft dat ze niet goed wist hoe ze verder op het thema kon door 'borduren' maar dat het uiteindelijk gelukt is om het aan elkaar te 'rijgen'.....en daarna zie ik pas de draad die geregen is door de rand en waar de naald aan vast zit...

Zie jij hem ook?...


Ze hebben het gevoeld...


Als ik klaar ben met staren en gapen...geef ik hem een mooi plekje op mijn net afgestofte en opgeruimde kast...en terwijl ik van een afstandje blijf kijken...en verder loop...de kamer in....

Ervaar ik opeens de magie 💫.....terwijl mijn mandala gemaakt werd door 3 lieve dames...was ik bezig met ...

Het haken van een mandala!..., hij ligt nog over de bankleuning en moet nog in een mooie ring.....maar kijk eens...de kleuren!?......de draad...het klopt......en OK, mijn naald was dan wel een haaknaald maar toch! Ze hebben het gevoeld!...

Inspiratie door...


En dan gaat mijn pen/mijn vinger weer kriebelen en heb ik ook zomaar...een draad voor een nieuw verhaal...na een tijdje even een blogpauze te hebben gehad is het soms lastig om de draad weer op te pakken...ik ben wel met iets bezig maar dat heeft nog wat tijd nodig en ik wil ook nog tekenen en haken......en......pfft herken je dat? 😉


Haken en breien....

Maar er komen nieuwe blogs aan...met een nieuwe dimensie, een nieuwe energie....


Ook de pagina's op de site 'breien' uit 😉, want geen blogs betekent niet dat ik niet achter de schermen bezig ben....


Het moet nog allemaal aan elkaar 'gehaakt' worden maar dat komt goed...'alles heeft zijn tijd!'


Het mag net als deze reizende mandala...ontstaan.


226 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page