top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Het aarde bewustzijn van je mandala

Mijn vakantie is weer voorbij maar mijn vakantiegevoel niet...dat houd ik vast, als een manier van leven....een levensmotto. Ik omschrijf het altijd als 'go with the flow', een leven in 'ont-moeten' een leven in het zijn, een leven in bewustwording...zonder stress, angst of zorgen. Elke dag opstaan in verwondering....met een open hart en open mind de dag tegemoet treden en hem weer afsluiten in verwondering en dankbaarheid. Ik heb veel gedaan in mijn vakantie en ook veel geleerd...verbleven in en met de natuur en de mandala summerschool die ik volgde ging daar heerlijk in mee...


De elementen


Ik heb altijd iets met de elementen -aarde-water-lucht-vuur gehad en er al meerder mandala's mee of over getekend...het blijft een inspirerend onderwerp....of onderwerpen..

Elk element heeft zijn eigen kenmerken en ook jij heb affiniteit met je eigen element...afhankelijk in welke dierenriem je geboren bent.

Nu volg ik van de mandala-academie de summerschool met als thema...jawel, de elementen...iets waar ik helemaal in los kan gaan....


Aarde...


Aarde is het eerste element waar ik me op stort....er komt al direct wat binnen borrelen....moeder aarde: Gaia, de film Vaiana met het legendarisch eiland Te Fiti: ook een prachtige aarde godin en de tekenfilmserie Avatar waar het ook draait om alle elementen.

Maar als ik denk aan de aarde denk ik toch in eerste instantie aan een vrouw, een godin, een moeder....maar ook aan 'aarding' en dat is onlosmakelijk voor mijn verbonden met mediteren...want dat 'aard' me het meest, naast het 'zijn' in de natuur. Dit teken ik dan ook allemaal in mijn mandala..

Daaromheen allerlei symbolen die mij doen refereren aan de uitingen van de elementen die verbonden zijn met de planeet aarde...die kan niet zonder: kristallen(mineralen), zonlicht, water en lucht waarin de veren en vlinders rond dwarrelen...


Mantra

The earth is more than just a home, it's a living system and we are part of it

Deze zin kwam ik tegen tijdens het maken van mijn mandala en ohhh zo toepasselijk, dit ene zinnetje omschrijft het helemaal voor me..en het besef dat we als mensheid hier zo ver vandaan gedreven zijn...we zijn gaan varen op een wetenschappelijk (mannelijk) kompas, met nummertjes,cijfertjes en getallen en ver weggedreven van ons innerlijk kompas.....wat de verbonden is met de aarde...drijft op het gevoel, vrouwelijkheid, contact en verbondenheid.

En synchroniciteit zou geen synchroniciteit zijn als ik hier nu net een prachtig mooi verhaal: De schipper en zijn kompas over doorgestuurd krijg...


Bewustwording


En het enige wat er nodig is is een bewustwording, herinneren dat we een deel zijn van...

we zijn slapend...staan op stand-bye...en er is alleen maar één trigger...één druk op de knop nodig....en het wakker worden gebeurd niet door alles wat er om je heen gebeurd, dat is alleen maar afleiding, theater en projectie.... maar ontwaken komt vanuit jezelf.

Je weet, je mandala vertelt het je...


Dit verhaal vertelt het ook mooi.....


The Creator said: "I want to hide something for humans until they are ready for it.

It is the realization that they create their own reality"

The Eagle said: "give it to me. I will take it to the skies"

The Creator said: "No. One day they will go there and find it."

The Salmon said: I will bury it on the bottom of the ocean"

The Creator said: "No. They will go there, too."

Buffalo said: "I will bury it on the great plains."

The Creator said: "They will cut into the skin of the earth and, find it even there."

Grandmother who livers in the breast of Mother Earth, and who has no physical eyes bus sees with spiritual eyes, said "Put it inside of them."

And the Creator said, "it's is done."
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page