top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

Een 'het lukt niet' mandala

Heb je ook wel eens dat het niet lukt om de mandala op papier te krijgen die je voorgedaan wordt of dat je halverwege ineens compleet je inspiratie kwijt bent? Dat is een vreemde ervaring hè, het ene moment ga je lekker en dan komt er een volgende stap, en kleine overgangsfase en hoppa…lijkt het ineens of je compleet op de rem staat…hoe komt dat toch?


Een prachtige opzet


Ik had laatst de sneeuwmandala uit het vorige blog opgezet en vond het ontwerp super! Maar na de opzet kwam ik in een impasse…ik wilde hem niet precies gelijk invullen als het voorbeeld maar er mijn eigen draai aangeven. En toen was mijn inspiratie compleet zoek…

Meestal heb ik hier totaal geen last van, hoe meer ik van mezelf mijn eigen draait eraan mag geven hoe leuker!…. maar dit keer.....pfft


Even afstand


En daar lag hij ….een prachtige opzet maar verder niet….

Ik blijf dan niet te lang blijven hangen in waarom het niet lukt

ik neem even afstand…

en wacht op het moment dat de inspiratie komt..


Hoe komt dat toch..


Hoewel ik meteen een klik had met de opzet, hij deed me heel erg denken aan een die ik ooit in Parijs tekende.... en dus ook vol teken-motivatie zat, bleef de inspiratie weg. En hij kwam ook niet…dat gaf me toch een ‘zonde’ gevoel en dus ben ik toen nogmaals de instructie video erbij gaan pakken om deze nog maar eens te kijken en wellicht toch het voorbeeld te volgen?

Verwachtingspatroon


Ik dacht dat ik super geïnspireerd was en maar tegelijkertijd ook totaal mijn verwachtingspatroon los had gelaten was dat dus niet helemaal zo…ik verwachte dat ik er ‘zomaar’ mijn eigen ding van kon maken en de inspiratie daarvoor wel zou komen…en daarbij wilde ik heb ‘af’ hebben voor mijn nieuwe blog…nog een beetje ‘eigen-gecreëerde druk’ erbij..


en toen kwam het..


Toen ik losliet dat ik er perse mijn eigen invulling en draai aan ‘moest’ geven en van mezelf het origineel ‘dan maar’ zou volgen…kwam mijn eigen invulling toch…dichtbij het origineel maar toch ook echt van mezelf…

Energie


Grappig vind ik het om zulke dingen te ervaren…en omdat de mandala je eigen kleine universum vertegenwoordigd…vertegenwoordig zo’n vaste opzet ook zijn eigen energie en misschien ook die van de ontwerpster …en als jouw energie van dat moment op een andere frequentie is afgestemd of je in een ‘het lukt niet’ of creatie-block energie terecht komt, kun je soms zulke ‘verstoringen’ ervaren.


Het proces


En dan is het leuk dat proces eens op terug te kijken en er even bij stil te staan. Afstand nemen en wachten op inspiratie is dus niet altijd een oplossing. Soms is terug gaan naar het origineel en weer van daaruit opnieuw beginnen ook een optie en lukt het dan nog niet lukt het niet… zet een nieuwe op en laat de ‘Het lukt niet’ energie van de oude los…


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page