top of page
  • Sonja Jacobi

De mandala die je nodig hebt, komt naar je toe


Weet je dat, wat je nodig hebt, altijd naar je toekomt? Ik schrijf dit blog eigenlijk naar aanleiding van een Yogales. In de warming-up van de Yogales merkte ik dat mijn rechter schouder niet mee wilde zoals ik dat graag zou willen, ik had het de avond ervoor ook al gemerkt toen ik in bed lag. Het is nog een frozenschoulder-restant van het beginjaar in Parijs. Vervolgens begon de les waarbij de aandacht lag op het ademen en we deden allemaal oefeningen gericht op het bewust ademen. Maar ook tegelijkertijd oefeningen die mijn schouder helemaal uit de contramine haalden…precies wat ik, wat mijn schouder, nodig had..

Toeval?

Ik volg op dit moment een meditatie challenge van Deepak Chopra…ik heb er niet altijd de tijd voor en sla ook soms een dag over maar in elke meditatie zit een soort van boodschap, een thema en ik besef dat de meditaties die ik doe steeds heel treffend zijn.

Toeval? Je weet ik geloof daar niet in en noem het synchroniciteit….signalen die je nodig hebt…om je te helpen op je pad..

Ik voel alleen maar dankbaarheid op zo’n moment..

Beseffen…

Gedurende die meditatie komt dit besef bij me binnen..

De yogales die ik nodig heb…komt naar me toe..

De meditatie die ik nodig heb…komt naar me toe…

En ik realiseer me dat dat ook zo is met een mandala..

De mandala die je nodig hebt…komt naar je toe

of als je het omdraait…de mandala die je aanspreekt, die je tegenkomt…die heb je nodig...

Alle mandala’s?

Het mooiste zijn de mandala’s, die kloppen, die passen, die resoneren. Die zijn een helende afsluiting of een bewustwording.

Maar geldt het ook voor de mandala die mis gaat?

waarin je een fout maakt? waarmee je enorm moet worstelen? of die uit je comfort-zone zijn en waarin je jezelf tegenkomt?

Ja, ook die mandala heb je nodig…juist van de mandala’s die uit de flow zijn, uit de comfort-zone…heb je het meest nodig…..om van te leren..☺️

Nog meer?

Haha en dus ook het blog….die ik nodig heb…(en die wellicht ook jij nodig hebt 😉) …die komt naar je toe

Vorige week heb ik enorm lopen stoeien met mijn blogs..waardoor het niet lukte om er een te plaatsten…ze klopten (nog) niet…ze resoneerden (nog) niet..

En dit blog komt er zomaar uitrollen…komt zomaar naar me toe…

Zo ook het leven..

En als dat zo voor de yogales, de meditatie, voor de mandala en voor een blog zo werkt …dan werkt dat ook zo voor het hele leven. Alles wat je in het leven nodig hebt…komt naar je toe..

En ook hier geldt… dat de worstelingen, de moeilijke momenten, de trauma’s, de 'waarom' momenten…dat zijn de momenten waar we het meest van leren…

Waarom dan..

Dit besef….dat iets je ‘overkomt’ omdat je het nodig hebt…kan je enorm helpen…

en dan niet denkend: dit is mijn ‘straf’, dit is mijn ‘fout’ of mijn ‘schuld’, dit word me aangedaan…maar bedenkend…waarom?….maar vooral.. wat kan ik er van leren…

En als je de les niet leert? of als het ‘verkeerd’ of ‘fout’ gaat?

Geen goed en geen fout

Voor mij bestaat dat niet…verkeerd of fout….alles moet zo zijn zoals het is…

Maar ervaren hoe dat ‘fout’ voelt, is super waardevol zodat je ook weet hoe het voelt als het dan wel ‘goed’ is.

En waaraan wordt dat dan ‘afgemeten’ word dat afgewogen, wat is je eikpunt?

Dat ben jezelf…wie je in werkelijkheid bent, je eigen goddelijke zelf, je hogere ik, je ziel, je ware-zijn .... dat met een doel op aarde gekomen is. Als het resoneert met je ziel, je missie…dan is het goed….dan voelt het meteen goed…dan is er daar die balans….

Voor de dualiteit

De Yin en de Yang…het ene kan niet bestaan, er niet ‘zijn’ zonder de ander…

en soms zit je les meer aan de ene kant…en soms meer aan de andere kant…maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je ermee in balans komt…en niet blijft hangen aan de ene of de andere kant.. maar de goede dingen/noodzakelijke dingen van beide lessen mee te nemen…..voor die balans..

Hij voelt goed

De diamant mandala spreekt me meteen aan om te maken en ik stel dat ook niet lang uit. Hij staat vlot op papier en ik weet ook intuïtief wat voor kleuren, hoe ik wil kleuren….eigenlijk zonder te veel nadenken en gewoon gaan….en hij voelt goed, niet super/wauw/euforisch of verliefd maar Okay, prima, gewoon goed…

Oeh die rechte lijnen..

Ik besef later pas dat dit er eigenlijk eentje is buiten de comfortzone….ik voel me beter bij de gebogen-lijnen en niet bij de strakke-rechte, dan schiet ik altijd in de weerstand…..en toch voelde deze niet zo…

En als hij klaar is, lees ik dit bericht op Facebook…en dan snap ik het…waarom deze mandala me aansprak….waarom ik hem moést maken…waarom juiste déze naar me toe kwam…omdat ik hem nodig had..een schakel in de synchroniciteit..

Mooie reacties

Ik kreeg heel veel reacties na het plaatsten, wat me verbaasde want zo bijzonder vond ik hem zelf niet 😉…maar dat was wellicht omdat de diamant met meer mensen resoneerde…ook met jou?

Dan is hij naar je toegekomen en dat komt dat wellicht omdat je hem nodig hebt….

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page