top of page
  • Sonja Jacobi

Wat vertellen je kleuren in je mandala


Heb je mijn min-e-book al gelezen? en belangrijker nog...wat heb je er mee gedaan? Ben je een kleuren associatie gaan maken? en heb je daar een inzicht door gekregen? Hoezo een "nieuwsgierig-aagje:....Nee hoor... niet nieuwsgierig maar ik wil graag alles weten 😜. Wellicht vond je het best lastig om te doen....kan ik me wel voorstellen, ben ook van het leren door te kijken naar anderen en daarom wil ik je meenemen in mijn kleuren associatie om het eens in werking te zien..

Na de lancering..

Haha dat klinkt een beetje of ik jullie een raket heb gestuurd 😉 Maar het leek er wel wat op. Een ebook maken is èèn ding maar zorgen dat hij automatisch in iemands brievenbus terecht komt is een hèèl ander ding...maar na een middagje stoeien..leek het goed te gaan.

's Avonds kon ik heerlijk op de bank relaxen en tekende ik deze mandala, heerlijk in balans en harmonie.....een leuke om eens de kleuren associatie op toe te passen

Als je een cadeautje geeft vanuit je hart..

Nadat ik mijn min-e-book "wat vertellen jouw kleuren in je mandala" het universum in had gestuurd..kreeg is super-veel, super-leuke, super-lieve reacties.

Allemaal cadeautjes terug:

* Wat mooi en duidelijk uiteengezet! Onze concentratiespan wordt steeds korter en dit is kort maar krachtig. Uitnodigend om er mee aan de slag te gaan.

* Mooi gemaakt, lekker leesbaar en informatief

* Dank je wel voor dit boeiende boek. Omdat ik niet zo bewust ben van kleuren zal ik het met belangstelling lezen en toepassen

*Dank je wel je boekje staat in mijn bibliotheek. Wat een werk heb je aan alles gehad maar het ziet er schitterend uit.

Mijn vorige blog

In mijn vorige blog schreef ik:

Als je jong bent dan denk je dat je alleen van een ouder mens..onderwijzer, ouder, leraar kunt leren. Maar als je ouder wordt zie je dat anders, van elk mens kun je leren.

Maar het meeste kun je leren van jezelf...je bent een wandelende bron van verborgen wijsheid, onderbewuste wijsheid...Heb je dat wel eens? dat je ineens iets zeker weet, niet eens precies weet hoe je het weet maar dat je er zeker van bent dat het klopt? Een inzicht, een aha-moment? Je intuïtieve-wijsheid noem ik dat...die zit diep in je onderbewuste opgeslagen maar komt naar boven borrelen als je het nodig hebt. Soms zo in je hoofd maar soms ook via je mandala..via een kleuren associatie..

Mijn kleuren associatie..

De mandala tekende ik met de kleuren rood en groen als basis en een beetje roze.

Ik begon bij het rood...daar schreef ik in mijn flower of life...bloed, liefde, warmte, aarding, wijn, passie

Toen naar groen: lente, frisgroen, ontluiken, groeien, natuur, mos

en het roze: liefde, jong, lievelingskleur, zacht, teder, biggetje

Oké ook nog een beetje zwart maar dat verwaarloos ik hier even omdat het echt maar heel subtiel aanwezig is het is meer een accentkleur om dingen krachtiger neer te zetten..haha toch een associatie dus: het staat voor mij voor kracht..

Nog even door blijven associeren..

Het woord 'bloed' was er eentje die me intrigeerde...het was ook het eerste woord dat bij me binnenkwam, dus best bijzonder...ik ging daarmee verder associeren...waar staat bloed dan voor mij voor? Je zou kunnen associeren dat bloed staat voor pijn, verdriet of verlies maar aan de andere kant is bloed ook levenskracht, stroomt, verbondenheid. Het laatste resoneert meer met me.. Sommige woorden kloppen/resoneren direct maar sommige daar vraag je je bij af...waarom heb ik die associatie? Dan kun je vervolgens hier weer nieuwe associaties bij maken...dus te bedenken wat die woorden weer bij je op roepen.

Wat vertellen mijn nieuwe associaties?

Dus voor rood: bloed, liefde, warmte, aarding, wijn, passie werd voor mij levenskracht, stroming, liefde, warmte, veiligheid, plezier en passie

Voor groen: lente-nieuw begin, belofte fris groen-frisheid, ontluiken, groeien, natuur-oorsprong, zachtheid

En nog het roze : liefde, jong, lievelingskleur-favoriet, zachtheid, tederheid, biggetje-vrolijkheid

Rood en groen voeren voor mij hier echt wel de boventoon en al die woorden kan ik direct linken naar het proces van het maken van het kleuren-analyse boek...dat ontstond, nieuw en jong, als een nieuw begin, vanuit mijn oorsprong en stroomde vol plezier en passie uit mijn computer hup naar het jouwe.. en groen is van het hartchakra, dus is het min-e-book met liefde voor jou gemaakt 💚

Daarom is het zo zinvol om je eigen associaties te maken, als kleine ontdekkingsreisjes

totdat je merkt dat het klopt..dat je het snapt, dat je het ziet...

Je ziet mijn mandala-kleuren-associatie vertelde me iets dat ik eigenlijk tevoren al wist, dus had ik het niet hoeven doen...maar het is wel een leuke oefening en oefening baart kunst 😉

Wat zeggen anderen van jouw mandala?

Maar dan is het toch ook nog stiekem leuk om te zien wat anderen van je tekening zeggen...zij zijn onwetend van mijn associaties en wat er in mijn leven speelt : behalve dat hij mooi en prachtig gevonden wordt reageert iemand met: doet me denken aan lente zacht en licht en iemand noemt fijntjes. Ha, dat is wel herkenbaar... Mijn zus reageert met: 'het lijkt een doorsnede van een vruchtbeginsel'...en dat is mijn min-e-book eigenlijk ook...een vruchtbaar begin van iets moois...mooie ontdekkingen, mooie associaties, mooie lessen van de mandala en prachtige groei...voor mij smaakt het in ieder geval naar meer....voor jullie ook? 😉

494 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page