top of page
  • Foto van schrijverSonja Jacobi

De Intuïtie van je mandala

Dit hele blog draait om Synchroniciteit, wát het is, dát het dus gèèn toeval is. Dat je het mag leren zien, je er bewust van worden, dat dat gebeurt als je op het juiste pad bent. Dat ik door het woord synchroniciteit te mogen ontdekken door meditatie dit het begin was van een reis vol synchroniciteit en als je het eenmaal hebt leren zien, je het nooit meer kunt 'ontzien'. Engelentekens waar ik het over had in mijn vorige blog is ook een vorm van synchroniciteit, wanneer bemerk je nu synchroniciteit, dus meer dan toevalligheden in je leven?


Gewaarworden


Wanneer bemerkt je in je leven nou synchroniciteit?

In een boek kwam ik een mooie definitie tegen:

Wanneer je momenten bemerkt van synchroniciteit dan ben je op dat moment in contact met je Tao en afgestemd op je innerlijke plan.  

Het begrip Dao/Tao staat centraal in het Tao of daoïsne. De Dao is 'onbenoembaar'. In de eerste regels van de Daodejing wordt dit al gesteld: "De eeuwige Tao kan niet in woorden worden uitgedrukt"


De Dao/Tao


Als ik dit lees, weet ik meteen wat de Dao of Tao is....het is zoals het er al staat: niet in woorden uit te drukken maar de mens wil dit wel graag en er zijn dus vele namen voor gemaakt, die op hun beurt allemaal niet in staat zijn het werkelijke in woorden uit te drukken maar als je er contact mee hebt kunnen maken, 'weet' je het...


You name it...


Het goddelijke zelf, het AL, het I AM, je hogere zelf, Source, de bron, je innerlijke wijsheid, Grace, Het-AL-wat-IS, Hunab-Ku, het universum, Mahatma.......Ik ben al heel wat benamingen tegen gekomen. Maar de naam is maar een naam en daar gaat het niet om.

Als je dan een van de namen kent: weet je dan wàt het is?

Je hoger zelf is het deel van je ziel wat niet in je lichaam aanwezig is. Je hoger zelf is daar waar we ‘thuis’ of ‘aan de andere kant van de sluier’ noemen: de plek waar we vandaan komen en ook weer naar terugkeren als we dit lichaam achter ons laten.

Je ziel is ongelooflijk groot en verbonden met ´het AL dat is', ik heb wel eens gelezen dat je ziel in zijn geheel te groot is om in je lichaam te kunnen dus 'incarneert' er maar een deel van je ziel in je lichaam. En dus blijft het grootste deel 'achter': Om het 'wetenschappelijk' uit te drukken: verbonden met of achtergebleven in het kwantum meganische veld. Vanuit dit gezichtspunt voel ik me nog het meest verbonden met het te benoemen als 'mijn hogere zelf', mijn andere zielsdelen...


Spiritueel ontwikkelen


Door jezelf spiritueel te ontwikkelen wordt de connectie met je hogere zelf steeds sterker. Je hogere zelf communiceert met je door middel van gevoel en intuïtie. Door jezelf spiritueel te ontwikkelen wordt je intuïtie dus versterkt. En je hogere zelf communiceert door middel van je emoties en je hart want het hart 'dat weet'
Het Ajna chakra


Het Ajna chakra, ook wel het ‘derde oog’ genoemd, is het zesde chakra en een energiepunt net boven de wenkbrauwen. Het punt waar de Indiase vrouwen die mooie rode stip plaatsen. Het wordt ook wel het voorhoofd-chakra genoemd en is het chakra van inzicht, verbeelding, intuïtie en innerlijke wijsheid. Het woord ‘ajna’ vindt zijn oorsprong in het Sanskriet en betekent ‘weten’.


Keuzes en geweten


Het zesde chakra is nauw verbonden met je intuïtie. Hoewel iedere chakra in wezen op intuïtieve en energetische wijze werkt, is het 6e chakra in het bijzonder verantwoordelijk voor (onder andere) de keuzes die je in jouw leven maakt, jouw innerlijk bewustzijn en geweten.

Zien staat centraal in het zesde chakra: niet voor niets wordt het chakra vaak als oog afgebeeld, en werken jouw ogen, hersenen en zenuwstelsel scherp samen met dit ‘energiewiel’.


Inzicht


Je zou kunnen zeggen dat het zesde chakra je bepaalde dingen laat (in)zien, die je met je ‘gewone’ ogen niet had kunnen zien. Waar jouw twee ‘gewone’ ogen gericht zijn op de buitenwereld en die nauwkeurig observeren, om een beeld van jouw realiteit te kunnen creëren, richt het derde oog zich naar binnen. Je ‘kijkt’ gevoelsmatig naar ongeziene waarheden, ontastbare stukken en krijgt inzicht die voorbijgaan aan onze fysieke wereld.

Indigo of donkerblauw


Dit chakra is verbonden met de kleur indigo ofwel donkerblauw. Het chakra worden ondersteund door twee lotusbladen. Deze staan voor het verbinden van twee schijnbare tegenpolen: de mannelijke en vrouwelijke energie. Aan de ene kant de 'mannelijke' kracht van het ‘in actie komen’, ondernemen en adequaatheid; de andere zijde, de vrouwelijke zacht en verzorgend, brenger van comfort en subtiele schoonheid van het bestaan. Werken deze twee kanten vloeiend samen, dan vind je harmonie in het midden.


Ajna chakra in yinyang


Wanneer Ajna chakra in balans is, dan ervaar jij een duidelijke mate van standvastigheid in de keuzes die je maakt. Je voelt intuïtief wat het ‘juiste’ is, ook al druist het tegen iedere ‘verstandige’ op opgelegde beslissing in.

Je hebt jouw doel helder voor ogen, waarbij je soms zelfs levendige visioenen worden geschonken. Wanneer jouw derde oog ruim geopend is, kun je dit chakra ervaren als een knooppunt dat ‘spreekt’ via beelden en kleuren. Dat kan in de vorm van een enkele, korte flits van een beeld of zelfs een gedetailleerd ‘filmpje’, dat zich voor het derde oog afspeelt.


Openen van...


Het derde oog openen is hetzelfde wanneer jij leert steeds beter op dit chakra te vertrouwen, zul je wezenlijke dingen in je leven zien veranderen. Je durft te vertrouwen dat je de juiste dingen weet te doen als je in nieuwe situaties komt. Je zult het derde oog nu gaan ervaren als een soort gids: een begeleidend deel van jou, dat nauw met jouw samenwerkt!

Het mooie in de Anja chakra is dat het in het midden het Ohm teken staat...Ohm is de grondtoon die je terug brengt naar je basis naar je gronding. Een mooie combi.


Reflecteren op je eigen gedrag


Het derde oog helpt jou eveneens met het reflecteren van jouw eigen gedrag, de stappen die je zet en de keuzes die je maakt. Ken je het gevoel: wanneer je weet dat je eigenlijk beter een andere weg had kunnen inslaan – of een misstap hebt begaan, die zowel jou als een ander niet vanuit het ‘hoogste goed’ dient? Jouw geweten wordt aangestuurd door jouw diep bewustzijn van de dingen, hetgeen vertaald door dit intuïtieve energiepunt.


Telefoonlijntje


Het is fijn te weten dat je een telefoonlijntje hebt met je tao, het Al, hogere zelf of hoe jij het ook maar wilt benoemen en dat alleen maar door je Ajna chakra en je intuïtie te activeren. Het tekenen van het Ajna-chakra en het lezen van mijn blog kan je hier al bij helpen, bewustwording is de eerste stap. Misschien doe je veel van deze dingen al onbewust en intuïtief maar het feit dat je dit nu hebt gelezen laten je er voortaan meer van bewust van zijn en dan ga je er voor openstaan!
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page